• Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi Mikulás

• Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi MikulásA szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ hetven nagybeteg bennfekvő gyermekét is meglátogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány Mikulása, a krampuszok és a Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapata. A Gyermekosztályokon és az onkológián tett Mikulás vizittől a gyerekek kedélyállapota láthatóan javult. Minden bennfekvő gyermek a játékon, éneken, mókán felül Mikuláscsomagot is kapott. A nővérek, ápolók, orvosok is bekapcsolódtak a játékos foglalkozásba. Volt öröm, kacagás és persze sok - sok meglepetés ajándék.

Az élménypedagógián és szereteten alapuló gyógyító tevékenység révén évente több ezer gyermeket sikerül az ország minden táján elérni, ezzel segítve a kedélyállapot javítását és a mindennél fontosabb gyógyulást.

2013.12.05., Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknek

Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknekVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta, tisztítószer várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Nagy volt az öröm, sok gyermek az osztáson külön gyümölcskóstolót is kapott.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözők

Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözőkEgy tonna almát kaptak rászorulók - tartós élelmiszert, mézet, cukrot, csokit, gombát és egy tonna almát osztott ki családoknak és idős - egyedülállók megsegítésére a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban. Az adományok beszerzésében és kiosztásában a Partiszkon Egyesület és az Angyali.hu is nagy részt vállalt. Az influenza időszakában a vitaminban gazdag élelmiszer segíti a lakosság hátrányos helyzetben lévő rétegeit az egészség megtartásban. Az emberek nagy örömmel fogadták a számukra fontos élelmiszer csomagokat, hiszen ezáltal is könnyebbé vált a létfenntartásuk.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.