adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen "Te döntesz".

Mosolyka sztori: "Megálmodtam a „Mosolyka bögrét”, amit azért készítettem, hogy jól, vagy még jobban induljon a reggeletek. Legyen valami a meleg kávé, tea vagy a hideg kakaó közben, ami figyelmeztet arra, hogy te döntöd el, hogy milyen kedved van, hogy állsz a napodhoz és mit hozol ki belőle. Úgy forgatod, ahogy Neked tetszik. Egy kis üzenet minden napra tőlem. Bármennyit elkészítek belőle, készen állok éjjeleken át festeni. Remélem sokatok kezében ott lesz az elkövetkező időkben. A gyerekeknek, a szomszédnak, a főnöknek a legjobb barátodnak, de még a házsártos, pletykás néninek is a sarki kis boltban. Postán küldöm országszerte, de akár személyesen is szívesen adom oda Budapesten Nektek..."

Mosolykás bögrét kapott az agysorvadásos Gazsó Dia családja

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei TiszacsegéreNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Hétfő délelőtt a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére indult Szegedről nagy mennyiségű ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Gyermekek lelki egészsége

Gyermekek lelki egészségeA gyermekek a mai világban éppen úgy túl vannak terhelve, mint a felnőttek. Mozogjunk többet, étkezzünk egészségesebben, tartsunk közös programokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány egészségfejlesztő, betegségmegelőző programjának része, hogy gyermekek számára rendszeresen tartunk önismereti, relaxációs, sport és szabadidős programokat. Lelkes csapatunk most testre és lélekre egyaránt hatással bíró jóga órákat tartott gyerek csoportoknak. Az életmód helyes irányával elérhetjük, hogy az élet minden területén jobb legyen a helyzet. Az egészség megtartása volt a cél.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Négyszáz család kapott karácsonyi csomagot

Négyszáz család kapott karácsonyi csomagotÜnnepi élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt nagycsaládosok és idősek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány négyszáz szeretetcsomagja 400 kiló szaloncukrot, 500 tábla csokoládét, 200 kg mézet, 200 kiló tartós élelmiszert tartalmazott, melyet a szociális ellátórendszer ajánlása révén a legrászorultabban kaptak meg. Az élelmiszer adományok átvétele közben jutott idő a kisgyermekkel érkezők számára arra is, hogy a Centerkében lévő többszáz játék közül a fenyőfa alá a gyermeknek leginkább tetszőt kiválasszák. Hálásan köszönjük a támogatók, önkéntesek, felajánlók számára, hogy újra sok - sok ember helyzetén tudtunk javítani.