bohócdoktor vizit szja 1%
  • Elvesztettük Öcsit

• Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

Pisti, mindenki Öcsije 1982-ben született, már egészen gyermekkorában ("korán") fel kellett nőnie. Nehéz sorssal nevelkedett szülei próbálták a legtöbbet adni neki és testvéreinek, de a világ mégsem egyenlő - erre hamar rá kellett jönnie. Anyagi háttér és nagyszülők híján nehéz a semmiből / a semmibe az életkezdés. Édesapját hat éves korában egy balesetben vesztette el, édesanyját pedig (sokévnyi remény és küzdelem után) huszonévesen. Közben az élet míg másoknak anyagi támogatást, biztonságot, nyugalmat hozott, addig õ küzdelemmel és kitartó szemlélettel elérte mindazt, amit sokak így biztosan nem értek volna el. Amit mások megkaptak, azt õ munkával és kitartással maga szerezte meg. Míg mások irigyek voltak a világban egymásra és elvettek egymástól, addig Öcsike nagylelkű és adakozó volt mindenkivel. Áldott jó lelkét sokan ki is használták (amit Õ tudott). Több munkahelyen dolgozott egyszerre, önkénteskedett, tanult - tapasztalt... A MÁTRIX Alapítvány alapító tagjaként számos programban, akcióban, segítő tevékenységben is részt vállalt. Céljai voltak az életben, mely célokat a földön nem, de odafönn az angyalok között biztosan tovább kerget, elér és túl is szárnyal majd.

Sosem feledünk, emléked örökre megőrizzük!/

Seres István László /Öcsike/, élt 25 évet.

www.pisti.zug.hu - Pisti emlékoldala!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.