• Jótékonysági családi napot támogattunk

• Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

Néhány fotó a rendezvényről:

Ételosztás, élelmiszerosztás

A gyerekek örömmel fogadták a jótékonysági finom falatokat

Adományosztás, segítségnyújtás

Játékos gyermekfoglalkoztatás, vidám percek

Ruha és cipő adományok

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbe

Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbeA Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktor csapata a segítő önkéntesekkel szorgos csomagolásban voltak az elmúlt napokban. A kórháztámogató csapat ezúttal az ország újabb 80 gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatják el, ebben a körben újabb 5 ezer könyvről van szó. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a könyvadományozó támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja".