• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszert

• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszertCsütörtökön nagycsaládosok és idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből, gombából, tartós élelmiszerből. Folyamatosan érkeztek a támogatást igénylők a Centerke Adományozó Központba, a támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. A kisgyermekes családoknak édesség is jutott. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak.

Sajnos ez a mai 200 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jó szándékú segítségnyújtás.

Segítő önkéntesek, élelmiszerosztás

Nagy öröm, hogy az immunrendszert védő méz és a tápláló csiperke gomba, meg a tartós élelmiszerek (rizs, étolaj, keksz) mind egytől egyig nélkülözőkhöz kerültek.

Köszönjük a támogatók, segítők, adó 1 százalék felajánlók és mindenki segítségét, aki lehetővé tette a közhasznú jótékonysági feladatok ellátását!

Élelmiszer segély, önkéntesek és támogatottak, csoportkép

Élelmiszer osztás, pillanatkép

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági Télapó

Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági TélapóIdén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott. A programsorozatban a legfigyelemfelkeltőbb az volt, amikor limuzinnal érkezett a Mikulás, de családok százai, és sok - sok közösség tagja, segítő intézmény, kórház beteg gyermeke is a jótékonysági Mikulás révén kapott ajándékokat. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózatok, pedagógusok, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak.

• Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáron

Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáronAz FVSZME adventi programja mellett a bordányi Ádám Jenő Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Mosolyka mindennapjait támogattuk

Mosolyka mindennapjait támogattukKerekesszékkel a világ :) - Panasz helyett sok nevetés

Az izomsorvadás egy nehéz betegség. Ebben a kórban szenved Hozleiter Fanny, közismert nevén Mosolyka. Panasz helyett sokat nevet, így küzd a megoldhatatlannal szemben. Mosolykát a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel támogatta, amiért 30 nem csak"Te döntesz"bögrét kapunk ajándékba. A bögréket természetesen mosolyhiányos társaink között szétosztjuk!

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.