• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

Alapítvány támogatása, jótékonyság!
    Ceruza, írószer adomány

• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámoló

Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámolóNagy volt a nyüzsgés a napokban a Mátrix Alapítvány könyvraktárában, pedagógusok kaptak a szervezettől jutalmazáshoz könyveket. Kettőezer gyermek és felnőtt számára biztosított 2019-ben is a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek év végi / évközi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhettek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag volt kérhető, melyeket az intézmények juttatnak a gyermekeknek / pedagógusoknak.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!

• Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre

Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre Ruha, cipő, játék adományok - a támogatás életmentő segítség lehet a nagy hidegben

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Szegedről egy tonna használt átmeneti és téli ruhával (cipővel, játékokkal) segítette a borsodi Fulókércs és a szabolcsi Tiszavasvári települések rászorultjait. Az egyre hidegebb napokban sokaknak egyre nehezebb a család, az apró gyerekek felruházása. A segítő alapítványok szociális hálója a kihűlés ellen küzd és a felzárkóztatást segíti.

• Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!Gazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Centerke segíti a lakosságot

Centerke segíti a lakosságotA Centerke Adományozó Központ 2003 óta a Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Az alapítvány külső segítség nélkül újított fel és alakított ki egy 100 m2-es önkormányzati tulajdonú helyiséget, ahol hosszabb távon is biztosítva lesz az adománygyűjtő és adományosztó jótett program. A www.centerke.hu fontos kapocs a lakosságot segítő cégek, magánszemélyek, közösségek és támogatásra szoruló emberek között.

• Jótékonysági ajándékválogató a Centerkében

Jótékonysági ajándékválogató a CenterkébenSok embertársunk számára nagy gondot jelent, hogy a Karácsonyi Ünnepek idejére szeretteik számára ajándékot vegyenek. A Centerke Adományozó Központ 2018. december 22-ig, nyitvatartási idő alatt várja azokat, akik gyermekeiknek, családtagjaiknak szeretnének választani ajándékot. A jótékonysági intézmény a nagylelkű lakosság együttműködésével több száz ajándékkal, könyvvel, játékkal várja a családosokat. A jótékonysági programra be is lehet hozni a jó állapotú felajánlásokat. A www.centerke.hu oldalon elérhető az adományozó központ kapcsán minden hasznos információ.

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Felvirágosításban segédkeztünk

Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!