• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

Alapítvány támogatása, jótékonyság!
    Ceruza, írószer adomány

• Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a Mátrixtól

Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a MátrixtólPepi & Barátai évek óta önkéntes tagjai a Mátrix Közhasznú Alapítvány programszervező team-nak és a Karitáció Bohócdokik csapatának. Van, hogy nélkülözők részére adományt, játékos foglalkozást visznek, van, hogy kórházban betegségelűző bohócdoktorkodásban vesznek részt, de az is előfordul, hogy egy iskolai ünnepségen okoznak örömet gyermekek százainak. A Mátrix kihasználatlan (jobb sorsra érdemes) gépjárművét és egy HDD-s 3ccd-s kamerát kapta meg Pepibohóc, hogy még több helyre még több vidámságot és kulturális értéket tudjon elvinni.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú AlapítványDömös János és családja (a feleség és a kiskorú gyerekek) az Ópusztaszeri Emlékpark "lovasai", évtizedek óta honfoglalás-korabeli bemutatókkal kápráztatták el az oda látogatókat. 2013. január 6-án, hajnali négy óra tájban egy kályhából kipattanó szikra miatt házuk teljesen leégett. Egyik pillanatról a másikra földönfutókká váltak. A baj nem járt egyedül: János, a családfő a tűzeset után betegségben elhalálozott. Együtt csodákra vagyunk képesek! Minden segítő, együtt érző támogató kisebb - nagyobb támogatáshoz való hozzájárulását a Család nevében is köszönjük!

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.