• Centerke segíti a lakosságot

• Centerke segíti a lakosságotA Centerke Adományozó Központ 2003 óta a Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Az alapítvány külső segítség nélkül újított fel és alakított ki egy 100 m2-es önkormányzati tulajdonú helyiséget, ahol hosszabb távon is biztosítva lesz az adománygyűjtő és adományosztó jótett program. A www.centerke.hu fontos kapocs a lakosságot segítő cégek, magánszemélyek, közösségek és támogatásra szoruló emberek között.

Lelkesedés és bizakodás
    A Centerkében a legszegényebb lakossági réteg remél megoldást a problémáira. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: "legtöbb esetben egy takaró vagy egy téli ruha szett kisegíti a támogatást kérő embert a bajban, gyakori kérés a Centerkében meleg alsó ruházat vagy egy meleg sapka is. Aggasztó, hogy sok esetben rezsi tartozások, közüzemi elmaradások kapcsán is felkeresik az alapítványt, ezekre a dolgokra ilyen megoldás jelenleg nem áll rendelkezésre. A Centerke működésére, mely emberek ezreit segíti, nagy segítség lenne állami vagy önkormányzati támogatás, hiszen a tevékenység hiánypótló és szükséges".

Családtámogatás, gyermekek és idősek támogatása

Takaró, vastag holmik a hideg ellen segítik az embereket

Gyermekeknek és felnőtteknek is juttatunk támogatást

Centerke Adományozó Központ

Élelmiszer adományok, alkalmanként ezzel is támogatjuk a családokat

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Tartós élelmiszert kaptak rászorulók

Tartós élelmiszert kaptak rászorulókA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a nélkülözés csökkentése érdekében tartós élelmiszert, konzervet, tésztát, lisztet, cukrot osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A csomagonkénti 10-15 kg élelmiszer adomány nagyon sok rászoruló számára felbecsülhetetlen érték és nagyon nagy segítség. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárEgész nap mindenki ajándékválogatásban ügyködött. minden ingyenes volt. Szülők, gyerekek és egyedülállók is kutattak a sokszáz könyv, játék, ruha, tartós élelmiszer és egyéb használati tárgy között. Idén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljutottak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhették meg maguknak. Nagyon sok a nélkülöző, így minden egyes támogatás nagy segítség volt a támogatottak részére.

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!

• Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!

Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!Rászoruló családok, öregek - fiatalok tucatjai írnak nap mint nap... hogy segítsünk problémáik enyhítésében. Sajnos ha az alapítvány bevétele százszor ennyi lenne, akkor sem lenne elég, hogy mindenki baját megoldjuk - segítsük. Ünnepek idején viszont az alap támogatói programok mellett adventi szeretetcsomagokat postázunk, többek között az Ádám családnak is, ahol hét pici gyermek nélkülözik! Segítségünk sokszor életmentő! Segítsen Ön is! Együtt csodákra vagyunk képesek!

• Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013

Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013Mintegy 6-700 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank akciója keretében Szegeden. Az összegyűjtött élelmiszert decemberben osztják el a rászorulók között.

Mint Dudás Zsanett, az akcióban résztvevő MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa elmondta: több nagyáruházban gyűjtöttek főként tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztát, de volt, aki lekvárt is hozott. Az akció sikerét tucatnyi önkéntes munkája segítette.

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.