• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámoló

• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámolóNagy volt a nyüzsgés a napokban a Mátrix Alapítvány könyvraktárában, pedagógusok kaptak a szervezettől jutalmazáshoz könyveket. Kettőezer gyermek és felnőtt számára biztosított 2019-ben is a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek év végi / évközi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhettek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag volt kérhető, melyeket az intézmények juttatnak a gyermekeknek / pedagógusoknak.

A Mesedoktorok program oktatási intézményeket is támogat

Az intézmények (iskolák, óvodák) a könyveket csomagokban vették át, és az intézményekben, évzárókon jutalmazáskor az érintett pedagógusoknak és kiemelkedő eredményekkel bíró gyermekeknek juttatják el.

Könyvekkel az élményekért
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen segíti a kultúra és az oktatás színvonalának javítását. Az alapítvány által biztosított ajándék könyvek révén az oktatási intézmények év végi ajándékozását segítjük, ezáltal az olvasást népszerűsítjük, az olvasás kultúráját segítjük megőrizni. A csomagok összértéke 7-8 millió forint volt.

A Mesedoktorok segítik a kórházak mellett az oktatási intézményeket is

Az olvasás népszerűsítését segítik a könyvcsomagok

Jó tanuló gyermekek jutalmazása a cél... az intézményeken keresztül folyt le a jutalmazás

Könyv Nap, oktatási intézményeken keresztül több ezer jó tanuló gyermeket támogattunk

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.

• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.