bohócdoktor vizit szja 1%
  • Könyvekkel az egészségért

• Könyvekkel az egészségértA Mesedoktorok programmal a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nyolcvan kórházi gyermekosztályt, iskolák, óvodák, könyvtárak tucatjait segíti adományokkal. A kultúra és az olvasás népszerűsítése révén az eredmények kecsegtetőek, megszámlálhatatlan pozitív hatással bír. A kórházi adományozás révén a betegséggel az intézményekben lévő gyermekek idejüket hasznosan, élményekkel tölthetik el. A könyvtárak, iskolák, óvodák könyvtámogatásával fejlettebb, kommunikatívabb és fejlettebb generáció kialakulását segítjük. Az eredmények részese minden támogató, adó 1 százalék felajánló, önkéntes résztvevő.

Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktorai szerint is jó olvasni. Az olvasásra ösztönzést évek óta eredményesen segítjük. Az olvasás segíti a kreatív gondolkodás mellett a stressz oldást, mentális fejlesztő segítő és nem utolsó sorban szókincset bővít, memóriát fejleszt, tudást növel, helyesírást és íráskészséget segítő, növeli a koncentráció képességet. Az olvasó gyermek (és felnőtt) könnyedebben lesz lelkileg és ezáltal fizikailag is egészséges.

gyermekkórház, könyvtár, iskola támogatás, könyvadománnyal az egészségért

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Adventi kapunyitás jótékonysággal

Adventi kapunyitás jótékonysággalA szegedi Dózsa György Általános Iskola adventi kapunyitásán 450 gyermek töltött el vidám pillanatokat. A meleg tea, játék, ünnepi zsibongás és finom falatok közepette jótékonykodtak is: a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ karácsonyi családtámogató programjához osztályonként 1 nagy doboznyi játékot, könyvet, tartós élelmiszert gyűjtöttek össze. A közös karácsonyfa díszítéskor a gyerekek helyezték el adományaikat a fa alatti ajándékgyűjtő dobozokban. A többszáz kilónyi segítség önkéntesek által jutott el a Centerkébe. 2018. december 22-ig nélkülöző családok százai kaphatnak így még több szeretettel teli ajándékot, a kisgyermekek nagy örömére.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Advent a Nyugi Kertben

Advent a Nyugi KertbenA Nyugi Kert a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi ajándékgyűjtő akciójához csatlakozott december elején. A Karácsonyfa alá sok szép meglepetést gyűjtöttek össze a Nyugi Kert kedves Vendégei. Az SZTE Gyermekklinika szegedi és újszegedi részlegére, hat szegedi és szeged környéki rászoruló nagycsaládnak, valamint a Szeged-Szentmihályon lévő Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonában lakóknak tudott a támogatói program segíteni, az adományaitokból december 24-én kaptak a rászorulók.

• Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladata

Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladataAz Ország Tortája mintájára Csongrád megyei cukrászok fogtak össze azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megkóstolhassák a finom tortákat és süteményeket. 2014 augusztus 20-án, Szegeden a Széchenyi téren több mint húsz helyi és Szeged környéki cukrászda csapata készítette el Magyarország születésnapi tortáját. A finomságokból többek között a Mátrix Közhasznú Alapítvány által támogatott családok hátrányos helyzetű gyermekei is kóstolhattak, a gyerekek nagy - nagy örömére. A jótékonysági akción felül a Dél-magyarországi cukrászok külön-külön készítettek egy meglepetés tortát is a gyermekeknek, akik kóstolás után zsűrizték a finomságokat.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére Szegeden

Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére SzegedenA Magyar Élelmiszerbank Egyesület által 2014. november végi országosan szervezett élelmiszergyűjtésen a szegedi segítő szervezetek és a résztvevő sok - sok önkéntes kiemelkedően jól teljesített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői a Auchan áruházban fél tonnát meghaladó mennyiségű élelmiszert gyűjtöttek össze. A jólelkű összefogásnak köszönhetően családok százai számára teszi az összegyűjtött tartós élelmiszer az ünnepeket boldogabbá, illetve a tél átvészelését könnyedebbé. Dudás Zsanett, alapítványi elnök boldogan csatlakozott az összefogáshoz, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

• Bohócdoktorok adó 1%

Bohócdoktorok adó 1%Gyermekeket, felnőtteket, betegeket, bajban lévőket támogatnak a bohócdoktorok. 2003 óta működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a jótékonysági szervezet működteti a Bohócdoktor és Mesedoktor programot. Élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán a kis csapat. Vidámsággal segítenek feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlása óriási segítség. támogassuk közösen a bohócdoktorok segítő programját.

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre

Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

• Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárIdén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljuthatnak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhetik meg maguknak. A Szeged, Roosevelt tér 5. alatt 2013. december 10-ig a megunt játékok, könyvek, ruhák, sportszerek, tartós élelmiszerek és egyéb kiegészítők leadhatók, ezzel minden honfitársunk nagyban segíti a rászorulók megajándékozását. Az ajándékválogató bazárra 2013. december 11-14 közötti napokon,

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.