• Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet Mikulás

• Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet MikulásSok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői 1000 rászoruló gyermeket ajándékoztak meg Mikulás csomaggal. A tonnányi finomsággal érkező nagyszakállút és krampuszait a rendezvény előtt napokon át lázas készülődéssel tucatnyi önkéntes segítette. Szegénység, elhanyagoltság, kiszolgáltatottság, hátrányos helyzet... ezeket a megoldhatatlannak tűnő falakat kell ledöntenünk, melyeket sok - sok élménnyel, minták átadásával, pozitív szemlélettel próbálunk orvosolni. A siker és az eredmények a támogatókkal, adó 1% felajánlókkal, segítőkkel, önkéntesekkel, jótevőkkel közös. Idén is sikerült, köszönjük!

Sok kicsi, sok nagy várt ránk. Csak mi jöttünk, a jótékonysági Mikulás, a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Szeretetcsoki program is nagy szeletet vállalt a feladatokból.

Ezer kisgyermek kapott ajándékot.

A Mikulás felhasznált:
    - ezer tábla csokoládét,
    - háromszáz kiló szaloncukrot,
    - ötven kiló mogyorót,
    - ötven kiló ropit,
    - húsz kiló gömbikét,
    - kétszáz kiló apró olvadós cukorkát,
    - sok - sok szeretetet, és önkéntességet.

Mikulás, alapítványi támogatás hátrányos helyzetű kisgyermekes családoknak

A jótékonysági Mikulás szerte az országban 1000 Mikulás csomagot osztott ki nehéz sorsú, nélkülöző, jó tanuló, tehetséges gyermekeknek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány programjának célja, hogy a társadalom tagjait érzékenyítse, előtérbe helyezve a jótékonyságot, a közösségben való gondolkodást, az egymásra való odafigyelést.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Szebbé tettük 1000 kisgyermek ünnepét, gyermekek támogatása, gyermekvédelem

• Csomagot kapott 300 nélkülöző család

Csomagot kapott 300 nélkülöző családNagy volt az érdeklődés kedd délelőtt az élelmiszer adományokért. Hosszú sorokban érkeztek a nagycsaládosok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók, hogy átvehessék a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata által szaloncukorból, táblás csokoládéból, tésztából, cukorból, lisztből, rizsből, lekvárból, kekszekből, friss almából álló szeretetcsomagját. A bőséges adományt lelkes önkéntesek segítettek kiosztani a Centerke Adományozó Központban. Élelmiszer adományból sajnos szinte sosem elég, nagyon sok család van, aki nem tud kijönni a havi bevételeiből. Az életben maradást segítik az alapítvány segítő adományai, az élelmiszer támogatások.

• Csokigyűjtés

CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!

Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépet

Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépetÖtven rászoruló családban élő tehetséges gyermek kapott számítógépet a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2013 támogatói programja alkalmából Szegeden. Az ötven gépre közel kétezren pályáztak, a kiírás szerint olyan gyerekek tehették ezt, akik 10-14 év közöttiek, legalább két testvérük van, jó tanulók, otthonukban még nincs számítógép, és a létminimum alatt élnek. Az ötven számítógépre kétezer diák pályázott. A pályázatot az osztályfőnökök kiegészítették egy jellemzéssel, majd továbbították az alapítványnak. A támogatottak az ország minden részéből érkeztek.

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.