• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klub biztosított helyszínt az egészségügyi szűrővizsgálatoknak, ahol 200 személy 1200 vizsgálatát végezték el a védőnők 3 nap alatt. A testzsír, a vérnyomás, a vércukor, a koleszterin szint meghatározása mellett az érdeklődök az emlő és a here önvizsgálata, a hallás és látásélesség vizsgálat kapcsán kaptak szakmai segítséget.

Az alapítvány és a szegedi védőnők együttműködése több éves múltra tekint vissza, és az idei program sikerét látva ez remélhetőleg folytatódni fog jövőre is.

Gyorgyevics Jovánné védőnő, főszervező

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Akcióban a Mesedoktorok

Akcióban a MesedoktorokMikulásunk idén is ezernél több gyermeket fakasztott mosolyra. Mikulás idején a Mátrix Közhasznú Alapítvány szervezetekkel, csoportokkal együttműködve segít élményt varázsolni azoknak a gyerekeknek, akik az év többi részén nélkülöznek. Nagycsaládosokat, hátrányos helyzetben élőket, árvákat, betegséggel küszködőket támogatunk. Adományozóink, segítőink, tárgyi és anyagi felajánlóink mind részesei a csodának, hogy a komor és kilátástalan helyzetet reménytelivé és élményekkel gazdaggá segítik. Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárEgész nap mindenki ajándékválogatásban ügyködött. minden ingyenes volt. Szülők, gyerekek és egyedülállók is kutattak a sokszáz könyv, játék, ruha, tartós élelmiszer és egyéb használati tárgy között. Idén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljutottak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhették meg maguknak. Nagyon sok a nélkülöző, így minden egyes támogatás nagy segítség volt a támogatottak részére.

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés

Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés Városszépítő programra invitáltuk fiatalokat

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Tabán Családsegítő Szolgálat közös városszépítő programja sikeresen lezárult. A két szervezet 2012. július 10-én, kedden az egyébként utcán kallódó kiskorú és fiatalkorú gyerekeket összefogva szemétszedést rendezett az újszegedi ligetben. Az aktív résztvevők számára gumikesztyűt és szemetes zsákokat, frissítőket biztosítottak a szervezők.

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

• Pályázat rászorulóknak: Jó bizonyítványért számítógép jár!

Számítógéphez jutást segítõ támogatói program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület adományozási programja számítógéphez jutási lehetõséget teremt 100 olyan nehézsorsú (nagycsaládos, hátrányos helyzetû) általános iskolás diák számára, akiknek a családja még nem rendelkezik számítógéppel. A tanulás megkönnyítése és az informatika minél jobb megismerése érdekében az alapítvány eszközhöz jutási lehetõséget biztosít azoknak a sikeres pályázatot benyújtó tanulóknak, akiknek anyagi helyzete miatt a számítógép beszerzése nem megoldható