• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!

Fotók az átadásokról:

A támogató program kiírása (jelenleg nem aktuális) :

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány tehetségtámogató programja révén 2012-ben is rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még használható) számítógépet.

A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, otthonában nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum (71736 Ft) alatt van.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
    - szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, nagycsaládban élésről, és arról, hogy a családban nincsen számítógép),
    - meg kell adni a pontos adatokat (gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét),
    - mellékelni kell a gyermek félévi vagy év végi bizonyítványát,

A pályázó gyermek osztályfőnök tanárának az a feladata, hogy egységes szerkezetbe foglaltan a szülői nyilatkozatot és a gyermek tanulmányi eredményét bemutató bizonyítvány iskola által hitelesített másolatát be kell küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy).

A félévi vagy az év végi bizonyítvány beküldésével lehet pályázni

A 2012-es "Számítógép Álom" programban idén is a félévi vagy az év végi bizonyítvánnyal lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban.

A támogatásban részesített gyermek gondviselőjének vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezési határidő:
    2012. július 11., szerda (a jelentkezési lap postára adásának legkésőbbi dátuma)

A pályázatot a következő címre kell elküldeni:
    "Számítógép Álom 2012"
    MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    6701 Szeged, PF: 929.

A programot adományaikkal segíteni szándékozó cégek és magánszemélyek jelentkezését a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány örömmel fogadja a matrix@zug.hu e-mail címen. Kérjük az adományozókat, hogy csak működőképes állapotú dolgokat (számítógépet, monitort, laptopot, kiegészítőket) adományozzanak. Együtt csodákra vagyunk képesek, segítőink támogatását hálásan köszönjük!

A program nyomtatható plakátja letölthető innen (PDF formátumban) <<<

Korábbi Mátrixos géposztás pillanatképei:

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Mikulás 2004. (Otthonokban, iskolákban, nevelõ intézetekben)

Mikulás ünnepségsorozat 2004.

A Mátrix Alapítvány együttmûködve a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel, a TOP Egyesülettel, és az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel szervezte meg a 2004-es Mikulás Ünnepségsorozatát. A négy napos intenzív programsorozatban közel hatszáz gyermek (többek között a sólyom utcai Ált. Isk. összes tanulója, az Árpád Gyermekotthon ötven lakója, az Agyagos Utcai Gyermekotthon ötven lakója,. . . ) kapott kisebb - nagyobb ajándékot.

• Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak

Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknakA Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány 2015 november végén két tonna tartós élelmiszert gyűjtött nélkülöző kisgyermekes családoknak, illetve idős - egyedülálló embereknek. A segítő rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a karácsonyi élelmiszerosztáson kiosztott élelmiszerek még nagyobb értéket nyújtsanak a támogatottak számára. Minden segítőnk, támogatónk, önkéntesünk odaadását nagy hálával és szeretettel köszönjük! Együttműködve lettünk most is még sikeresebbek.

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.

• Projektort kapott a kultúrház

Projektort kapott a kultúrházAz üllési Déryné Művelődési Ház a Mátrix közhasznú Alapítványtól projektort kapott. Erre azért volt szükség, mert a sokakat segítő kulturális intézmény eddig közösségi vetítésre alkalmas projektorral nem rendelkezett. Az alapítvány az intézmény részére ünnepélyes keretek között 2014. december 19-én, Üllésen adott át. Az adomány a jó együttműködés következtében, többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt révén valósulhatott meg. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt.

• Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékot

Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékotA nagyszénási rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A tonnányi ruhát, cipőt, játékot, számítógépet az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetekkel együttműködve is segíti a rászoruló családokat. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a nagyszénásiak nagy örömmel fogadták.

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• 1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!

1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!Miért bicikli?!
    A kerékpárokkal olyan eszközt szeretnének adni, amivel tulajdonosai - orvosok, diákok, kereskedők és földművelők - hosszú távú perspektívát kapnak és mindennapi életüket is megkönnyíti. Nyugat-Afrika súlyos gondokkal küzdő lakói számára egy bicikli nem csak európai mivoltában üzemelhet, de gépet, szivattyút hajthat, áramot fejleszthet, taxiként szolgálhat. Lehet munkaeszköz, eljuttathat az iskolába, és orvos érkezhet vele, ha baj van.

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.