2020.11.30. - András, Andor

Vajdasági gyerekek utókarácsonya (2004)

Vajdasági gyerekek utókarácsonya (2004)
A TOP Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" adományozási programja révén szociálisan rászoruló gyerekek és két iskola könyvtára kapott játékokat, könyveket, édességet. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a programot állatbarát képeslapokkal, poszterekkel színesítette.

s.o.s.Mosoly fakadt a magyar ajkú, de külföldön élõ, szegény sorsú gyermekek arcán. Örültek, hiszen sokuk karácsonya ajándékok és finom ételek nélkül telt el.
Az élet a Vajdaságban nehéz. Munkahelyek nincsenek, a háborúk szülte "nyomorúság" az elmaradottság révén még mindig fellelhetõ.

Olyan településekre juthattunk el könyvekkel, cukorkákkal, állatbarát kiadványokkal, ahol az átlagos szegénységben élõk is jómódúnak számítanak.

Több autónyi adománnyal megajándékoztuk a zentai Stevan Sremac Általános Iskola Turzó Lajos Munkaegységének növendékeit, a Csókai Szociális Csoport tagjait. A csókai Jovan Popovic Általános Iskola és a Turzó Lajos Munkaegységének könyvtárait több száz könyvvel és kiadvánnyal bõvítettük.

A Vajdasági magyarság utódainak okítását lelkes és öntudatos pedagógusok végzik. Munkájukat kopott könyvek, kézzel késztett logikai játékok, sok hiányosság nehezíti. Adományaink nagy örömöt okoztak a gyerekek, a családjaik, oktatási intézményük és a tanárok körében is.

A karácsonyi adományozási program részeként tucatnyi belföldi helyre (gyermekotthonba, rászoruló magánszemélyek részére) küldtünk Szegedrõl játékokkal - könyvekkel teli ajándékcsomagot.

A program sikerességét cégek és magánszemélyek önzetlen adományai és a média tájékoztató munkája nagyban segítették. Köszönjük az együttmûködésüket!

A segítõ programot a lehetõségek függvényében tovább folytatjuk.

Mátrix, Szeged, Magyarország,
2004.12.30.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!
Mátrix Közhasznú Alapítvány (OTP): 11735005-20510350
Adó 1%:  18472273-1-06
Évente több tízezer gyermek és család számára jut el a segítő adomány, köszönjük!

gyermekmentés, családsegítés, adó egy százalék, 1+1, adó