bohócdoktor vizit szja 1%
  • Márciusban szociális ruha csere-bere

• Márciusban szociális ruha csere-bere Az ingyenes kabátosztás után folytatódik a szegénység elleni küzdelem
    Az év elejei szokatlan hideghullámban a Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakossági és céges támogatókkal együttműködve 1200 kabátot, pulóvert, nadrágot, sapkát-sálat osztott ki a rászoruló családoknak, egyedülállóknak, fedél nélkülieknek, hogy a fagyást elkerülve az emberek túlélése biztosított lehessen. Márciusban a mátrixosok ruha csere-bere akcióval tovább folytatják a rászoruló lakosság felruházását.

Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

Gyűjtés és osztás ideje: keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-14 óra között
    Helye: Szeged, Roosevelt tér 5. (Centerke Ruhaosztó központ, a múzeummal srégen, az eper házban)
    Forródrót: +36/20/929-81-81, bővebb információ a www.matrix.zug.hu alapítványi weblapon szerezhető. A mátrixosok szegénység elleni küzdelme csatlakozó partnereket vár. Mottónk ebben a nehéz társadalmi helyzetben, hogy: "Együtt csodákra vagyunk képesek!" életre kelthető.

Korábban:

A fagyás és a kihűlés ellen küzdenek a Mátrixosok - sikeres a támogató program

...Túl vagyunk az ezredik meleg ruha kiosztásán. Nem csak hajléktalanok jönnek, hanem nagycsaládosok, egyedül élő idősek, és munkanélküli fiatalok is. A legfiatalabb, aki meleg takarót kapott öt hetes volt, de hetven felett is akad bőven támogatott. Sokan szakadt cipőben, éhesen, legyengülve, hótól fagyottan térnek be az életmentő segítségért - mesélte Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnöke...

A MÁTRIX Alapítvány jobb módúak adományait várja, akik szeretnének ruhával, kabáttal, cipővel, sállal-sapkával, takarókkal, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon, a fagyás megelőzéséért segíteni. A szegénység és a rászorultság ellen összefogás a kivezető út.

Az alapítvány Oktatási intézmények (iskolák, óvodák), cégek csoportosan gyűjtött adományait is örömmel fogadja. Az elmúlt hetekben Csongrád megye számos településéről, a környező megyékből, de még Vajdaságból is érkeztek meleg kabátért rászorulók.

Forródrót: +36/20/929-81-81,
    Web: www.matrix.zug.hu

Korábban:

Túl vagyunk a hatszázadik kiosztott meleg ruhán

Kibővült a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány rászorulóknak történő életmentő ruhaosztó programja

A szervezet Fagyás ellen "egy kabát segíthet?!" programja a kabátok mellett cipőt, pulóvert, sálat-sapkát, takarót is bevesz és kioszt, hogy segítsék megelőzni a rászorulók fagyását, kihűlését és a fagy végett kialakuló tragédiák bekövetkeztét.

Az életmentő ruhaosztás a nagy hidegre való tekintettel egész február hónapban tart

...Túl vagyunk a hatszázadik meleg ruha kiosztásán. Nem csak hajléktalanok jönnek, hanem nagycsaládosok, egyedül élő idősek, és munkanélküli fiatalok is... sokan szakadt cipőben, éhesen, legyengülve, hótól fagyottan térnek be az életmentő segítségért - mesélte Rácz Anett, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnöke.

Forródrót: +36/20/929-81-81,
    Web: www.matrix.zug.hu

Kabátosztás: a hideg miatt 500 kabátot osztottunk ki

Fagyveszély: az odafigyelés segít az életben maradásban

A kemény mínuszok beköszönte sok embertársunk számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben a hajléktalanok mellett egyre több fűtetlen házakban-lakásokban élő lakost is kihűléses halál fenyeget. A korábbi évek aggasztó tapasztalata az, hogy sok esetben a kihűléses halálesetek megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel. Ne legyünk restek baráti jobbot nyújtani a bajban.

Fagyás ellen "egy kabát segíthet!?"

A MÁTRIX Közhasznú Alapítványt százával keresik meg segítségért magányosan élők és családok, akik már a saját létfenntartásukat sem tudják megoldani. Az alapítvány "egy kabát segíthet?! akciója 2012. január 31-től 1 héten át (10-18 óra között) olyan embereknek nyújtott támogatást, akiknek kabát híján fázniuk kellett. Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatti Centerke ruhaosztó központjában rászorulók kaptak adományként kabátot. Az alapítvány jobb módúak adományait ugyanitt várta, akik ruhával, kabáttal, cipővel, takarókkal, gyermekjátékokkal másokon segíteni szerettek volna, hozták az adományokat.

Az osztó rendszer adományokból tartja fenn magát, így a MÁTRIX folyamatosan várja segíteni szándékozók nagylelkű támogatásait a program után is.

Az adományokból nagycsaládosok, fedél nélküliek (hajléktalanok) és lakhellyel rendelkezők is részesültek.

Az odafigyelés is életmentő lehet!

Lakásokban, házakban élők egymással egyre ritkábban tartanak fenn szomszédi viszonyt. Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány vezetője szerint ha odafigyelünk a környezetünkben élőkre, az javíthatja a társadalmi légkört és életet is menthet. Gyanús, ha a szomszédnál huzamosabb ideig nincs mozgás, vagy a kémény télvíz idején ritkán füstöl. Átkopogással megbizonyosodhatunk a helyzetről, és ha baj van, azonnal kérjük a hatóságok, az önkormányzat segítségét. Olykor átvinni a szomszédba egy tányér meleg ételt is megelőzhet egy kihűlést. Segítségünkért a hála mellett egy jobb társadalom, egy baráti közösség köszönhet majd vissza ránk.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg LEHET jelentkezni!

• Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti séta

Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti sétaEzen a borús csütörtök reggelen húsz idős / nyugdíjas honfitársunk vadasparki kirándulásának sikerességében segédkeztünk. Mindezt a Talentum Alapítvány Önkéntes Központjának felhívására tettük, hogy örömet okozzunk az idősek számára. A generációk közötti szakadék elég nagy, így a részvételünkkel segítettük a híd létrejöttét. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Emeltszintű Otthona lakói örömmel és nagy szeretettel fogadták a fiatal önkéntesek sétában való segédkezését. A séta minden résztvevőre pozitívan hatott.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Könyvekkel az egészségért

Könyvekkel az egészségértA Mesedoktorok programmal a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nyolcvan kórházi gyermekosztályt, iskolák, óvodák, könyvtárak tucatjait segíti adományokkal. A kultúra és az olvasás népszerűsítése révén az eredmények kecsegtetőek, megszámlálhatatlan pozitív hatással bír. A kórházi adományozás révén a betegséggel az intézményekben lévő gyermekek idejüket hasznosan, élményekkel tölthetik el. A könyvtárak, iskolák, óvodák könyvtámogatásával fejlettebb, kommunikatívabb és fejlettebb generáció kialakulását segítjük. Az eredmények részese minden támogató, adó 1 százalék felajánló, önkéntes résztvevő.