• Márciusban szociális ruha csere-bere

• Márciusban szociális ruha csere-bere Az ingyenes kabátosztás után folytatódik a szegénység elleni küzdelem
    Az év elejei szokatlan hideghullámban a Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakossági és céges támogatókkal együttműködve 1200 kabátot, pulóvert, nadrágot, sapkát-sálat osztott ki a rászoruló családoknak, egyedülállóknak, fedél nélkülieknek, hogy a fagyást elkerülve az emberek túlélése biztosított lehessen. Márciusban a mátrixosok ruha csere-bere akcióval tovább folytatják a rászoruló lakosság felruházását.

Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

Gyűjtés és osztás ideje: keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-14 óra között
    Helye: Szeged, Roosevelt tér 5. (Centerke Ruhaosztó központ, a múzeummal srégen, az eper házban)
    Forródrót: +36/20/929-81-81, bővebb információ a www.matrix.zug.hu alapítványi weblapon szerezhető. A mátrixosok szegénység elleni küzdelme csatlakozó partnereket vár. Mottónk ebben a nehéz társadalmi helyzetben, hogy: "Együtt csodákra vagyunk képesek!" életre kelthető.

Korábban:

A fagyás és a kihűlés ellen küzdenek a Mátrixosok - sikeres a támogató program

...Túl vagyunk az ezredik meleg ruha kiosztásán. Nem csak hajléktalanok jönnek, hanem nagycsaládosok, egyedül élő idősek, és munkanélküli fiatalok is. A legfiatalabb, aki meleg takarót kapott öt hetes volt, de hetven felett is akad bőven támogatott. Sokan szakadt cipőben, éhesen, legyengülve, hótól fagyottan térnek be az életmentő segítségért - mesélte Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnöke...

A MÁTRIX Alapítvány jobb módúak adományait várja, akik szeretnének ruhával, kabáttal, cipővel, sállal-sapkával, takarókkal, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon, a fagyás megelőzéséért segíteni. A szegénység és a rászorultság ellen összefogás a kivezető út.

Az alapítvány Oktatási intézmények (iskolák, óvodák), cégek csoportosan gyűjtött adományait is örömmel fogadja. Az elmúlt hetekben Csongrád megye számos településéről, a környező megyékből, de még Vajdaságból is érkeztek meleg kabátért rászorulók.

Forródrót: +36/20/929-81-81,
    Web: www.matrix.zug.hu

Korábban:

Túl vagyunk a hatszázadik kiosztott meleg ruhán

Kibővült a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány rászorulóknak történő életmentő ruhaosztó programja

A szervezet Fagyás ellen "egy kabát segíthet?!" programja a kabátok mellett cipőt, pulóvert, sálat-sapkát, takarót is bevesz és kioszt, hogy segítsék megelőzni a rászorulók fagyását, kihűlését és a fagy végett kialakuló tragédiák bekövetkeztét.

Az életmentő ruhaosztás a nagy hidegre való tekintettel egész február hónapban tart

...Túl vagyunk a hatszázadik meleg ruha kiosztásán. Nem csak hajléktalanok jönnek, hanem nagycsaládosok, egyedül élő idősek, és munkanélküli fiatalok is... sokan szakadt cipőben, éhesen, legyengülve, hótól fagyottan térnek be az életmentő segítségért - mesélte Rácz Anett, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnöke.

Forródrót: +36/20/929-81-81,
    Web: www.matrix.zug.hu

Kabátosztás: a hideg miatt 500 kabátot osztottunk ki

Fagyveszély: az odafigyelés segít az életben maradásban

A kemény mínuszok beköszönte sok embertársunk számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben a hajléktalanok mellett egyre több fűtetlen házakban-lakásokban élő lakost is kihűléses halál fenyeget. A korábbi évek aggasztó tapasztalata az, hogy sok esetben a kihűléses halálesetek megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel. Ne legyünk restek baráti jobbot nyújtani a bajban.

Fagyás ellen "egy kabát segíthet!?"

A MÁTRIX Közhasznú Alapítványt százával keresik meg segítségért magányosan élők és családok, akik már a saját létfenntartásukat sem tudják megoldani. Az alapítvány "egy kabát segíthet?! akciója 2012. január 31-től 1 héten át (10-18 óra között) olyan embereknek nyújtott támogatást, akiknek kabát híján fázniuk kellett. Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatti Centerke ruhaosztó központjában rászorulók kaptak adományként kabátot. Az alapítvány jobb módúak adományait ugyanitt várta, akik ruhával, kabáttal, cipővel, takarókkal, gyermekjátékokkal másokon segíteni szerettek volna, hozták az adományokat.

Az osztó rendszer adományokból tartja fenn magát, így a MÁTRIX folyamatosan várja segíteni szándékozók nagylelkű támogatásait a program után is.

Az adományokból nagycsaládosok, fedél nélküliek (hajléktalanok) és lakhellyel rendelkezők is részesültek.

Az odafigyelés is életmentő lehet!

Lakásokban, házakban élők egymással egyre ritkábban tartanak fenn szomszédi viszonyt. Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány vezetője szerint ha odafigyelünk a környezetünkben élőkre, az javíthatja a társadalmi légkört és életet is menthet. Gyanús, ha a szomszédnál huzamosabb ideig nincs mozgás, vagy a kémény télvíz idején ritkán füstöl. Átkopogással megbizonyosodhatunk a helyzetről, és ha baj van, azonnal kérjük a hatóságok, az önkormányzat segítségét. Olykor átvinni a szomszédba egy tányér meleg ételt is megelőzhet egy kihűlést. Segítségünkért a hála mellett egy jobb társadalom, egy baráti közösség köszönhet majd vissza ránk.

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.