adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

• Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

Legközelebb Te is velünk jöhetsz!

Alapítványunk további kapcsolódó programjairól itt a weboldalon olvashat bõvebben!

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztáson

Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztásonA kirekesztettség megszüntetése, a szegénység ellen való küzdelem éltetése, a környezettudatosság kialakításának segítése volt a közös virrasztás alapja.
    A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház lelkes önkéntesei a segítő támogatók közreműködésével az egyik leghidegebb téli estén, a Szegedi Dóm téren tartott közös virrasztást, amelynek ideje alatt az Adventi vásárra kilátogatók ingyenesen kaptak forralt bort, illetve forró teát.

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!

Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!Szabó Zsolti (4) és Illés Máté (5) különböző szívizom betegségek miatt műszívre kerültek. A gépi szerkezet csak ideiglenes megoldás a gyerekek életben tartására. A két pici fiúcska a szörnyű betegségtől csak donorszív beültetésével menekülhet meg.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kórház által működtetett Gottsegen György Alapítványon keresztül adományozott szerény támogatást a pici gyerekek számára, hogy életkörülményeiket segítse.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági Mikulás

Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági MikulásÖrömmel telt gyerekek és családtagjaik hosszú kígyózó sorokban várták a szegedi Széchenyi téri karácsonyi vásárban a jótékonysági Mikulás érkezését. A Mikulás jött, majd 5 órán át ezer rászoruló gyermek kapott tőle bőségesen megtöltött Mikulás ajándékcsomagot. A legrászorultabb gyerekek kiválasztásában a védőnői szolgálat munkatársai és iskolák-óvodák szakemberei segédkeztek a Mátrix Közhasznú Alapítványnak és a Karitáció Alapítványnak. A csomagok összeállításában az iskolai önkéntesek is segédkeztek, ami dupla öröm volt az alapítványnak.

• Mikulás 2004. (Otthonokban, iskolákban, nevelõ intézetekben)

Mikulás ünnepségsorozat 2004.

A Mátrix Alapítvány együttmûködve a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel, a TOP Egyesülettel, és az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel szervezte meg a 2004-es Mikulás Ünnepségsorozatát. A négy napos intenzív programsorozatban közel hatszáz gyermek (többek között a sólyom utcai Ált. Isk. összes tanulója, az Árpád Gyermekotthon ötven lakója, az Agyagos Utcai Gyermekotthon ötven lakója,. . . ) kapott kisebb - nagyobb ajándékot.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"