• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

Néhány mázsányi tüzelő támogatásra számíthatnak a legrászorultabb jelentkezők, akik számára a segítő nonprofit szervezetek házhoz is viszik a meleget adó fűtőanyagot. A jelentkezés során néhány sorban le kell írni a rászorultságot (nagycsaládot, egyedüllétet, egyéb viszontagságot) és azt el kell juttatni a KARITÁCIÓ Alapítvány, 6725 Szeged, Kálvária tér 31. alatt található BioTér helyiségébe (hétköznap 10-14 óra között).

A tüzelő anyag mennyiségének növeléséhez a támogatást nyújtó szervezetek várják támogató cégek, karitatív szervezetek, önkormányzatok jelentkezését is. A támogatást felajánlók a matrix@zug.hu címre írott levélben jelezhetik a felajánlásokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány OTP. 11735005-20510350 számlaszámára a téli segítségnyújtáshoz befizethető pénzbeli hozzájárulás is. A segítő program célja, hogy lehetőleg senki se maradjon a hideg téli időszakban egyedül vagy fűtés nélkül. Hisszük, hogy együtt csodákra vagyunk képesek, így a legkisebb segítség is sokat jelent!

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Mézet és gombát kaptak rászorulók

Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

• Advent a Nyugi Kertben

Advent a Nyugi KertbenA Nyugi Kert a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi ajándékgyűjtő akciójához csatlakozott december elején. A Karácsonyfa alá sok szép meglepetést gyűjtöttek össze a Nyugi Kert kedves Vendégei. Az SZTE Gyermekklinika szegedi és újszegedi részlegére, hat szegedi és szeged környéki rászoruló nagycsaládnak, valamint a Szeged-Szentmihályon lévő Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonában lakóknak tudott a támogatói program segíteni, az adományaitokból december 24-én kaptak a rászorulók.

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

• Bohócdoktorok adó 1%

Bohócdoktorok adó 1%Gyermekeket, felnőtteket, betegeket, bajban lévőket támogatnak a bohócdoktorok. 2003 óta működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a jótékonysági szervezet működteti a Bohócdoktor és Mesedoktor programot. Élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán a kis csapat. Vidámsággal segítenek feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlása óriási segítség. támogassuk közösen a bohócdoktorok segítő programját.

• Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.

• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.