• Pályázat rászorulóknak: Jó bizonyítványért számítógép jár!

• Számítógéphez jutást segítõ támogatói program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület adományozási programja számítógéphez jutási lehetõséget teremt 100 olyan nehézsorsú (nagycsaládos, hátrányos helyzetû) általános iskolás diák számára, akiknek a családja még nem rendelkezik számítógéppel. A tanulás megkönnyítése és az informatika minél jobb megismerése érdekében az alapítvány eszközhöz jutási lehetõséget biztosít azoknak a sikeres pályázatot benyújtó tanulóknak, akiknek anyagi helyzete miatt a számítógép beszerzése nem megoldható

A pályázaton részt vehet családonként maximum egy 12-14 év közötti gyermek, akinek év végi tanulmányi átlaga minimum 4-es vagy annál jobb.

A pályázat tartalma:
    - szülõi aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetrõl (árvaságról, nagycsaládban élésrõl, és arról, hogy a családban nincsen számítógép),
    - meg kell adni a pontos adatokat (gyermek és a szülõ nevét, címét, telefonját, pontos elérhetõségét),
    - osztályfõnök tanár ajánlása szükséges, amellyel mellékelni kell az aktuális év végi bizonyítvány másolatát is,

A pályázat beadása 2006. június 15 - 2006. július 15 között lehetséges az alapítvány címére (Mátrix Alapítvány, 6724 Szeged, Vértói u. 3.) címzett levélben.

A borítékra írják rá: "Számítógép".

Információs telefonszám: +36/20/33-64-166

A hiányos vagy valótlan adatokat tartalmazó jelentkezés érvénytelen!

Az alapítvány a beérkezett jelentkezések közül a 100 általa legrászorultabbnak ítélt család számára biztosítja a támogatói programban való részvételt. A számítógépek kiosztására 2006. december 15-ig kerül sor.

Internet: http://matrix.zug.hu, matrix@zug.hu,
    Hivatalos számlaszám: OTP.: 11735005-20510350

A kiosztásra kerülõ számítógépeket a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület támogatói ajánlják/ajánlották fel és az õ segítségükkel jutnak/jutottak a rászorulókhoz.

Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület

(2006. évi program)

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre

Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• Mikulás 2004. (Otthonokban, iskolákban, nevelõ intézetekben)

Mikulás ünnepségsorozat 2004.

A Mátrix Alapítvány együttmûködve a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel, a TOP Egyesülettel, és az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel szervezte meg a 2004-es Mikulás Ünnepségsorozatát. A négy napos intenzív programsorozatban közel hatszáz gyermek (többek között a sólyom utcai Ált. Isk. összes tanulója, az Árpád Gyermekotthon ötven lakója, az Agyagos Utcai Gyermekotthon ötven lakója,. . . ) kapott kisebb - nagyobb ajándékot.

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!

Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!A Mátrix Adventi Kavalkád közvetlenül 800 Mikulás csomagot, 200 játékcsomagot, 300 élelmiszer csomagot osztott ki. A közvetett adományozás egyik megállója maga a Mikulásgyár volt, ahova ugyancsak tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat), játékot, könyveket, édességet (szaloncukrot, csokoládét) szállítottunk. A közvetett adományozás révén még többen élhetik át az ajándékok örömét. Egyre több családnak az alap élelmiszerek is életmentő segítséget jelentenek. Az alapítvány a lakossággal együttműködve tud sikeres lenni, köszönjük!

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• Centerke Adományozó Központ - egész évben segítség

Centerke Adományozó Központ - egész évben segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...