• Advent a Nyugi Kertben

• Advent a Nyugi KertbenA Nyugi Kert a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi ajándékgyűjtő akciójához csatlakozott december elején. A Karácsonyfa alá sok szép meglepetést gyűjtöttek össze a Nyugi Kert kedves Vendégei. Az SZTE Gyermekklinika szegedi és újszegedi részlegére, hat szegedi és szeged környéki rászoruló nagycsaládnak, valamint a Szeged-Szentmihályon lévő Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonában lakóknak tudott a támogatói program segíteni, az adományaitokból december 24-én kaptak a rászorulók.

Hogy ti is lássátok, micsoda örömöt okoztatok a kicsiknek, készítettünk néhány képet:

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• WARC2 Értékesítési Vásár

WARC2 Értékesítési VásárVásárt tartott Szegeden a szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai Danilo Kis Alapítvány által szervezett projektben résztvevő hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok részvételével. Az Értékesítési Vásár és Kiállítás látogatói csutkababákat, gyöngyből fűzött nyakláncokat, levendulás szappanokat, nemeztárgyakat tekinthettek-és vásárolhattak meg. A hagyományőrző, valamint tehetséggondozó programot az Európai Unió, Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatta.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Négyszáz család kapott karácsonyi csomagot

Négyszáz család kapott karácsonyi csomagotÜnnepi élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt nagycsaládosok és idősek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány négyszáz szeretetcsomagja 400 kiló szaloncukrot, 500 tábla csokoládét, 200 kg mézet, 200 kiló tartós élelmiszert tartalmazott, melyet a szociális ellátórendszer ajánlása révén a legrászorultabban kaptak meg. Az élelmiszer adományok átvétele közben jutott idő a kisgyermekkel érkezők számára arra is, hogy a Centerkében lévő többszáz játék közül a fenyőfa alá a gyermeknek leginkább tetszőt kiválasszák. Hálásan köszönjük a támogatók, önkéntesek, felajánlók számára, hogy újra sok - sok ember helyzetén tudtunk javítani.

• Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztása

Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztásaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány adományozói programja révén idén is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára adományoz használt, de még használható számítógépet. Az alapítványok munkatársainak több mint 1000 pályázatból kellett azt a 100 hátrányos helyzetű gyermeket, illetve családot kiválasztani, amely részére nagy segítséget jelent egy használt számítógép. A pályázatok az egész országból érkeztek, így a számítógépek kiosztása folyamatos, hiszen az elszállítást minden esetben meg kell oldani.

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.

• Utcazenészeket segít a MÁTRIX Alapítvány

Utcazenészek támogatásaElõfordult már veled, hogy megesett a szíved egy tehetséges, utcán muzsikáló honfitársadon?! Segítettél már utcazenészen pénzed elédobálásával?

Magyarországon az utcai (szervezetlen vagy szervezett) kérdegetés sokszor összemosódik az utcazene kultúrával. A MÁTRIX Alapítvány "Utcazene program"-ja segíti azokat a tehetségeket, akik ügyesen zenélnek / énekelnek, és fontosnak tartják az utcai muzsikálást. A segítõ program elsõsorban mobil hangosító berendezés beszerzésében és a muzsikálás minõségivé tételének kialakításában segít.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.