• Ruha és cipőadomány érkezett

• Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

A centerke weblapjának eléréséért KLIKK ide!

Évente tízezernél több támogatott kap (a támogató lakosság segítségével) segítséget.
    Együttműködünk csoportokkal, szervezetekkel, intézményekkel.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotKettőezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

• Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáron

Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáronAz FVSZME adventi programja mellett a bordányi Ádám Jenő Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

• Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre

Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre Ruha, cipő, játék adományok - a támogatás életmentő segítség lehet a nagy hidegben

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Szegedről egy tonna használt átmeneti és téli ruhával (cipővel, játékokkal) segítette a borsodi Fulókércs és a szabolcsi Tiszavasvári települések rászorultjait. Az egyre hidegebb napokban sokaknak egyre nehezebb a család, az apró gyerekek felruházása. A segítő alapítványok szociális hálója a kihűlés ellen küzd és a felzárkóztatást segíti.

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékot

Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékotA nagyszénási rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A tonnányi ruhát, cipőt, játékot, számítógépet az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetekkel együttműködve is segíti a rászoruló családokat. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a nagyszénásiak nagy örömmel fogadták.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak

Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak Dolgozunk az éhezők megsegítéséért - élelmiszergyűjtés 2011

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a MÁTRIX Közhasznú Alapítvánnyal 2011 november utolsó hétvégéjén a szegedi Móravárosi Tescoban várta a rászorulók megsegítésére az élelmiszer adományokat. A segítő akcióba bekapcsolódtak a CIB Bank önkéntesek is. A nézelődők / vásárlók legtöbbje jelesre vizsgázott, hiszen önzetlenül adományoztak tartós élelmiszereket, és ünnepi finomságokat is.