• Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk Szegeden

• Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk SzegedenA Mátrix Közhasznú Alapítvány lengyel, angol, portugál, bolgár, magyar szervezetekben tevékenykedő nonprofit szakemberekkel szerveztett 2013 november 8-9-én partnerségi programot „Developing intercultural skills in business environment - Interkulturális készségek fejlesztése” címmel. A nemzetközi kerekasztal szegedi állomásán az EU-n belüli külföldi munkavállalás és az azzal járó problémák körei kerültek górcső alá. A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja, mely a több állomásos programot támogatta.

A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja. A Leonardo általános célkitűzései: az ismeretek, készségek és képesítések megszerzése és felhasználása céljából tartott képzéseken és továbbképzéseken részt vevő személyek támogatása a személyes fejlődés, a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése érdekében. A 2012 és 2014 között futó programban öt európai ország (Lengyelország, Anglia, Portugália, Bulgária és Magyarország) szakmai szervezeti vesznek részt.

• Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállítás

Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállításSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most az orral festett képek vásárlására kérünk minden tehetősebb segítőnket!

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

• Centerke Adományozó Központ - egész évben segítség

Centerke Adományozó Központ - egész évben segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi Óvodában

Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi ÓvodábanAz új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a SZMJVÖ Óvodák Igazgatósága együttműködésével támogatást nyert a TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0101 Óvodafejlesztés Szeged város óvodáiban című pályázatban foglaltak megvalósítására. A projektben a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Makkosházi Óvoda környezettudatosságot fejlesztő napján természet és környezet ismereti foglalkozásokat tartott, mely révén segítettük a tudásalapú fejlesztést a gyermekek és a óvodapedagógusok körében egyaránt.

• A mûszives (majd szívtranszpantált) Larát is segítette az idei fenyõfa akciónk

Ezer forinttal támogatta minden vásárló az új otthonra gyûjtõ, mûszívbeültetésen (és késõbb szívátültetésen) átesett szentesi Bóta Lara Szonját, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány standjainál vett karácsonyfát.

A program révén 125.000. Ft-ot tudtunk átutalni a nyilvánosságra hozott segítõ számlaszámra. Alapítványunk fenyõfa akciójának alapvetõ célja az volt, hogy az egyébként is kivágásra ítélt karácsonyfákat megszerezze, azokat beszerzési ár környékén a lakosság részére továbbadja, az esetlegesen keletkezõ többletbõl az alapítvány munkájához forrást teremtsen.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.