adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

• Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.

A számítógépekrõl: használt, de még sokáig használható, Pentium I-IV közötti felszereltségû, monitorral ellátott konfigurációk. Az összeállított hardver és szoftver ideális tanulásra, és az informatikai vonalon való fejlõdésre.

Bács-Kiskun megye:

Török Anita,
    Bíró Ilona,
    Kiss Péter Tamás,

Gratulálunk! A pályázat nyerteseit postán is kiértesítettük!

A nyertesek listájának tekintetében reklomációnak helye nincsen. Várjuk további támogatók, szponzorok jelentkezését.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Leégett iskola felújítását támogattuk

Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Támogattuk az ételbankot!

Alapítványunk egyre több nélkülözõvel, rászorulóval találkozik. 2005-ben útjára indítottuk saját ételbankunkat, mely az alkalomszerûen megszerzett tartós élelmiszereket és használati tárgyakat osztja ki a rászorulóknak.

Helyiségeink fenntartása óriási feladat, a rezsi magas, így munkánk nehézkes.

Most egy országos ételbankot külsõsként támogattunk sok apró konzervvel, melyeket a gyûjtõhelyeiken adtunk le.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.