bohócdoktor vizit szja 1%
  • Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet Mikulás

Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet MikulásSok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői 1000 rászoruló gyermeket ajándékoztak meg Mikulás csomaggal. A tonnányi finomsággal érkező nagyszakállút és krampuszait a rendezvény előtt napokon át lázas készülődéssel tucatnyi önkéntes segítette. Szegénység, elhanyagoltság, kiszolgáltatottság, hátrányos helyzet... ezeket a megoldhatatlannak tűnő falakat kell ledöntenünk, melyeket sok - sok élménnyel, minták átadásával, pozitív szemlélettel próbálunk orvosolni. A siker és az eredmények a támogatókkal, adó 1% felajánlókkal, segítőkkel, önkéntesekkel, jótevőkkel közös. Idén is sikerült, köszönjük!

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.

• Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákra

Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákraNincs szappan a kórházakban, nincs rendes fertőtlenítés. Az ember bemegy látogatóba vagy kezelésre és komoly fertőzésekkel (vírussal, baktériummal, gombával) térhet haza. Büdös WC-k, víz és tisztítószer sehol, a vízcsap nem működik, a toalettet le se lehet húzni. Mindenféle vírus a levegőben, évente kórházi baktériumok és vírusok miatt közvetlenül és közvetett módon több ezren vesztik életüket! A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját pénzből szappanozott a női klinikán, az új klinikai tömbben és a szakorvosi központokban. Ha ön is lát hasonlót, tegye szóvá a kórházat - rendelőt üzemeltető szervnél!

• Csokigyűjtés

CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Szeretetcsoki a SZIN 50-en

Szeretetcsoki a SZIN 50-enAz Angyali.hu alapítvány támogatása révén a Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválon a Mátrix Közhasznú Alapítvány csoki kommandója 500 tábla csokoládét tört kockákra és osztotta szét a vendégek között. A több ezer csokikockát a gyerekek, a fiatalok, a felnőttek mind örömmel fogadták. A www.szeretetcsoki.hu programunkban évente több ezer tábla csokit juttatunk rendezvényeken, kórházakban, iskolákban szeretettel gyermekeknek és felnőtteknek, hogy ezzel is hatásosabban tudjunk érzékenyíteni, problémákat megoldani, fontos közösségi feladatokra felhívni a figyelmet.

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.