• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

A www.mesedoktor.hu oldalon az érdeklődők megismerkedhetnek a segítő programmal. Az alapítvány által kiosztott mesekönyveket kortárs fiatalok és gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamának

Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamánakAz egyedülállóvá vált kismama segélykiáltását meghallva a Mátrix Közhasznú Alapítvány (nagylelkű segítőivel együttműködve) komplett bababútort, kiságyat, baba - kellékeket juttatott. Az utolsó hónapjában lévő (szülés előtt álló) kismama a felszerelések híján nagy gondba került volna. A bútort (a helyzetre való tekintettel) kompletten házhoz is szállítottuk, bevittük a csonka család részére. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az esélyegyenlőség jegyében, a szegénység visszaszorításáért évente tízezernél több alkalommal segít az embertársak életének jobbá alakításában.

• WARC Projekt 2010/2011

WARC Projekt 2010/2011A WARC Projekt a Megújuló művészetek és kézművesség jegyében segíti a hagyományos szakmák újraéledését.
    A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010-óta működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) "Megújuló művészetek és kézművesség" programját, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.