adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak

• Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknakA Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány 2015 november végén két tonna tartós élelmiszert gyűjtött nélkülöző kisgyermekes családoknak, illetve idős - egyedülálló embereknek. A segítő rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a karácsonyi élelmiszerosztáson kiosztott élelmiszerek még nagyobb értéket nyújtsanak a támogatottak számára. Minden segítőnk, támogatónk, önkéntesünk odaadását nagy hálával és szeretettel köszönjük! Együttműködve lettünk most is még sikeresebbek.

Az áruházakban a helyben összegyűjtött két tonnányi élelmiszert több száz segítő adományozó embertársunk adta össze. A gyűjtésben a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány szervezetektől 26 önkéntes vett részt.

Köszönjük szépen minden támogató, segítő együttműködését!

Önkéntes csapatunk gyűjtött élelmiszert
    Rászorulóknak gyűjtött élelmiszer
    Élelmiszer az éhezők megsegítéséért
    Önkéntesek, önkéntes segítő csapatunk
    Rászoruló családoknak gyűjtöttünk

Országos eredmény részesei vagyunk:
    Mintegy 40 ezer nélkülöző családnak nyújthattunk segítséget karácsonykor a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, miután a 2015. november végi gyűjtésben 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a szervezetek és azok önkéntesei. Az adományozott tartós élelmiszer mennyisége 75 tonnával haladja meg a tavalyit a csaknem 150 városban és 300 helyszínen péntektől vasárnapig zajló karácsonyi gyűjtés eredményeként. Az akcióban ötezer önkéntes vett részt, fő támogató a CIB Bank volt.

Az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházlánc üzletiben összegyűjtött adományokból az Élelmiszerbank több mint 40 ezer csomagot állít össze, amelyeket helyi karitatív szervezetek segítségével kívánnak eljuttatni még karácsony előtt a rászoruló családoknak. A lakosság által adományozott élelmiszer többsége tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, valamint szaloncukor és édesség volt.

'Az idei évben egy kiemelkedően sikeres gyűjtést zárhattunk' - idézi a közlemény Cseh Balázst, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnökét. A karitatív gyűjtéshez csatlakoztak a Centrál Színház művészei, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Papp János, Rudolf Péter és Kovács István is.

Az idén tízéves szervezet partner szervezetekkel együttműködve csaknem 300 ezer nélkülözőt segít 220 partnerszervezeten keresztül, megalakulása óta több mint 34 ezer tonna élelmiszert osztottak ki mintegy 14,6 milliárd forint értékben - nyilatkozta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

• 1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!

1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!Miért bicikli?!
    A kerékpárokkal olyan eszközt szeretnének adni, amivel tulajdonosai - orvosok, diákok, kereskedők és földművelők - hosszú távú perspektívát kapnak és mindennapi életüket is megkönnyíti. Nyugat-Afrika súlyos gondokkal küzdő lakói számára egy bicikli nem csak európai mivoltában üzemelhet, de gépet, szivattyút hajthat, áramot fejleszthet, taxiként szolgálhat. Lehet munkaeszköz, eljuttathat az iskolába, és orvos érkezhet vele, ha baj van.

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.

• Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást Szegeden

Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást SzegedenKígyózó sorokban várták vasárnap délután Szegeden, a Dugonics téren kisgyermekes családok, hogy a Mikulással egy pár pillanatra találkozhassanak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott a jótékonysági Mikulástól jól megtömött ajándék csomagot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A gyerekek a nagyszakállút nagy örömmel fogadták. A program előkészületeiben a szociális intézmények is segédkeztek, a gördülékeny lebonyolításban tucatnyi segítő - önkéntes is részt vett.

• Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi Mikulás

Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi MikulásA szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ hetven nagybeteg bennfekvő gyermekét is meglátogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány Mikulása, a krampuszok és a Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapata. A Gyermekosztályokon és az onkológián tett Mikulás vizittől a gyerekek kedélyállapota láthatóan javult. Minden bennfekvő gyermek a játékon, éneken, mókán felül Mikuláscsomagot is kapott. A nővérek, ápolók, orvosok is bekapcsolódtak a játékos foglalkozásba. Volt öröm, kacagás és persze sok - sok meglepetés ajándék.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre

Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.