adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Faültetési program a tisztább levegõért

• Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

Hogyan és miként kezdjen hozzá?!

Tudta, hogy a fejlett világ széndioxid kibocsátása (fûtés, autók általi kipufogó gázok, egyebek) megmérgezi a bennünket körülvevõ környezetet? Az üvegház hatás révén globális felmelegedés közeleg. Az érdekesség kedvéért: az óceánok nyelik el az emberi tevékenység eredményeként keletkezõ széndioxid harmadát, naponta 25 millió tonnát. A vízben ezek a savas hatású gázok vegyülnek az ott oldott állapotban lévõ karbonátokkal és semlegesítik õket. Ennek következtében a rákok, korallok, kagylók és tengeri sünök nem tudják kiválasztani a vízbõl a vázuk felépítéséhez szükséges karbonátokat, ami az óceánok változását okozza.

Hogyan jelentkezhet a faültetést támogató programra?!

- kérjen árajánlatot facsemetékre egy közeli forgalmazótól (bármilyen facsemete bevonható a programba),

- jelezze alapítványunknak támogatási igényét (matrix@zug.hu), amiben leírja a pontos ültetési helyet, a fák fajtáját, darabszámát, árát, a kérelmezõ nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát),

- az alapítvány visszaigazolást küld a pontos részletekkel,

- ön megvásárolja a fákat, számlát kér az alapítvány nevére és címére (melyet az alapítványnak postai úton el is küld),

- elvégzi az elültetést, 1-2 fotóval dokumentálja, amit az alapítvány részére is megküld,

- ezután folyósítja az alapítvány a fákra költött pénz 10%-50%-át (az adott helyzetnek és állapotnak megfelelõen) az ön címére vagy számlaszámára.

Ezután Ön elmondhatja magáról, hogy a világ széndioxid kibocsátását komoly mértékben csökkenti. Emellett az ültetendõ fák nyáron (a nagy melegben) árnyékot / termést adnak, részét képezik életterének és komoly anyagi és erkölcsi értéket is képviselnek. Sok kicsi SOKRA MEGY!

Az alapítvány a nevére és címére kiállított, majd megküldött számlán szereplõ összeg 10%-50%-át, maximum 7.000. Ft-ot támogat kérelmezõnként! Egy családból / közösségbõl maximum 1 kérelmezõ nyújthat be igényt! A kérelem benyújtása nem feltétlenül von maga után támogatást! Az alapítvány fennttartja a teljes ellenõrzés jogát a támogatás után 3 évre visszamenõleg is! Az alapítvány a sok kérelmezõ között szelektálhat. Vitás kérdésekben a pereskedés lehetõségét az alapítvány (mint közhasznú támogató) kizárja!

A program támogatói: jelenleg nincs, az alapítvány saját körben finanszíroz! Várjuk támogatók segítségét, jelentkezését!

Ön is fontosnak tartja a faültetést, de nincs telke vagy kerje, ahova ültethetne? Támogassa a programot anyagilag, így támogatását be tudjuk vonni a faültetõknek kifizetendõ támogatásokba! Gazdag vagy szegény, mind egy levegõt szívunk!

Mátrix Alapítvány számlaszám: OTP. 11735005-20510350.

Adószámunk (adó 1% felajánláshoz): 18472273-1-06.

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.

• Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbe

Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbeA Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktor csapata a segítő önkéntesekkel szorgos csomagolásban voltak az elmúlt napokban. A kórháztámogató csapat ezúttal az ország újabb 80 gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatják el, ebben a körben újabb 5 ezer könyvről van szó. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a könyvadományozó támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja".

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztása

Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztásaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány adományozói programja révén idén is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára adományoz használt, de még használható számítógépet. Az alapítványok munkatársainak több mint 1000 pályázatból kellett azt a 100 hátrányos helyzetű gyermeket, illetve családot kiválasztani, amely részére nagy segítséget jelent egy használt számítógép. A pályázatok az egész országból érkeztek, így a számítógépek kiosztása folyamatos, hiszen az elszállítást minden esetben meg kell oldani.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!