bohócdoktor vizit szja 1%
  • Faültetési program a tisztább levegõért

• Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

Hogyan és miként kezdjen hozzá?!

Tudta, hogy a fejlett világ széndioxid kibocsátása (fûtés, autók általi kipufogó gázok, egyebek) megmérgezi a bennünket körülvevõ környezetet? Az üvegház hatás révén globális felmelegedés közeleg. Az érdekesség kedvéért: az óceánok nyelik el az emberi tevékenység eredményeként keletkezõ széndioxid harmadát, naponta 25 millió tonnát. A vízben ezek a savas hatású gázok vegyülnek az ott oldott állapotban lévõ karbonátokkal és semlegesítik õket. Ennek következtében a rákok, korallok, kagylók és tengeri sünök nem tudják kiválasztani a vízbõl a vázuk felépítéséhez szükséges karbonátokat, ami az óceánok változását okozza.

Hogyan jelentkezhet a faültetést támogató programra?!

- kérjen árajánlatot facsemetékre egy közeli forgalmazótól (bármilyen facsemete bevonható a programba),

- jelezze alapítványunknak támogatási igényét (matrix@zug.hu), amiben leírja a pontos ültetési helyet, a fák fajtáját, darabszámát, árát, a kérelmezõ nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát),

- az alapítvány visszaigazolást küld a pontos részletekkel,

- ön megvásárolja a fákat, számlát kér az alapítvány nevére és címére (melyet az alapítványnak postai úton el is küld),

- elvégzi az elültetést, 1-2 fotóval dokumentálja, amit az alapítvány részére is megküld,

- ezután folyósítja az alapítvány a fákra költött pénz 10%-50%-át (az adott helyzetnek és állapotnak megfelelõen) az ön címére vagy számlaszámára.

Ezután Ön elmondhatja magáról, hogy a világ széndioxid kibocsátását komoly mértékben csökkenti. Emellett az ültetendõ fák nyáron (a nagy melegben) árnyékot / termést adnak, részét képezik életterének és komoly anyagi és erkölcsi értéket is képviselnek. Sok kicsi SOKRA MEGY!

Az alapítvány a nevére és címére kiállított, majd megküldött számlán szereplõ összeg 10%-50%-át, maximum 7.000. Ft-ot támogat kérelmezõnként! Egy családból / közösségbõl maximum 1 kérelmezõ nyújthat be igényt! A kérelem benyújtása nem feltétlenül von maga után támogatást! Az alapítvány fennttartja a teljes ellenõrzés jogát a támogatás után 3 évre visszamenõleg is! Az alapítvány a sok kérelmezõ között szelektálhat. Vitás kérdésekben a pereskedés lehetõségét az alapítvány (mint közhasznú támogató) kizárja!

A program támogatói: jelenleg nincs, az alapítvány saját körben finanszíroz! Várjuk támogatók segítségét, jelentkezését!

Ön is fontosnak tartja a faültetést, de nincs telke vagy kerje, ahova ültethetne? Támogassa a programot anyagilag, így támogatását be tudjuk vonni a faültetõknek kifizetendõ támogatásokba! Gazdag vagy szegény, mind egy levegõt szívunk!

Mátrix Alapítvány számlaszám: OTP. 11735005-20510350.

Adószámunk (adó 1% felajánláshoz): 18472273-1-06.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthet

Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthetA Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenysége sokrétű. Évi tízezernél több alkalommal segítjük a bajban lévő nagycsaládosokat, az idős embereket, alapítványokat, egyesületeket, közösségeket, önkormányzati családsegítőket. A Centerke Adományozó Központ, a kórháztámogató - meseolvasó Mesedoktorok, a mosolyfakasztó (eddig 80 gyógyító intézményt támogató ) Bohócdoktorok is a segítő - támogató tevékenység része. Ön is segíthet! Önkénteskedne? Adó 1 százalékát ajánlaná fel? Támogatná céggel vagy magánszemélyként tárgyakkal vagy anyagilag a jó célokat? A legapróbb segítség is fontos! Köszönjük!

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Akcióban a Mesedoktorok

Akcióban a MesedoktorokMikulásunk idén is ezernél több gyermeket fakasztott mosolyra. Mikulás idején a Mátrix Közhasznú Alapítvány szervezetekkel, csoportokkal együttműködve segít élményt varázsolni azoknak a gyerekeknek, akik az év többi részén nélkülöznek. Nagycsaládosokat, hátrányos helyzetben élőket, árvákat, betegséggel küszködőket támogatunk. Adományozóink, segítőink, tárgyi és anyagi felajánlóink mind részesei a csodának, hogy a komor és kilátástalan helyzetet reménytelivé és élményekkel gazdaggá segítik. Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Vajdasági gyerekek utókarácsonya (2004)

A TOP Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" adományozási programja révén szociálisan rászoruló gyerekek és két iskola könyvtára kapott játékokat, könyveket, édességet. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a programot állatbarát képeslapokkal, poszterekkel színesítette.

s.o.s.Mosoly fakadt a magyar ajkú, de külföldön élõ, szegény sorsú gyermekek arcán. Örültek, hiszen sokuk karácsonya ajándékok és finom ételek nélkül telt el.

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.