• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

Nagyon sok a rászoruló, több az igény, mint amennyi segítő adomány rendelkezésre áll

A legapróbb segítsége is fontos! Ünnepek idején kopogjon be a szomszédba!

Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha az öreg vagy egyedül élő szomszédot az ünnepi és fagyos időszakban nem látja napokig, úgy kopogjon át, bizonyosodjon meg arról, hogy nincsen probléma. Ha már úgyis főzött teát vagy egy lábas ételt, vigyen át pusztán odafigyelésből annak, akiről tudja, hogy lehet teljesen egyedül van, nincs mit ennie.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány az advent idején ötezernél több egyén és család részére osztott ki ruhát, cipőt, élelmiszert. Ha csak minden tizedik tehetősebb család vagy egyén segít egy rászorulót, már fagyástól vagy éhezéstől menekülhet meg minden veszélyeztetett személy. Együtt csodákra vagyunk képesek, egy kis odafigyeléssel életet menthet a zord hidegben és az ünnepek idején. Világunkat mi magunk alakítjuk, szükség van a pozitív gondolkodásra és a segítő célú összefogásra.

A jó minőségű, tiszta takarókat fedél nélküliek és kispénzű idősek, fagyás ellen védekezéshez ingyenesen kapják meg

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• WARC2 Értékesítési Vásár

WARC2 Értékesítési VásárVásárt tartott Szegeden a szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai Danilo Kis Alapítvány által szervezett projektben résztvevő hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok részvételével. Az Értékesítési Vásár és Kiállítás látogatói csutkababákat, gyöngyből fűzött nyakláncokat, levendulás szappanokat, nemeztárgyakat tekinthettek-és vásárolhattak meg. A hagyományőrző, valamint tehetséggondozó programot az Európai Unió, Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatta.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Gyermekétkeztetést támogattunk

Gyermekétkeztetést támogattunkAz Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a rászoruló éhezőket próbálja meg jóllakatni. Sajnos egyre több ember - de van hogy kisgyermekes család - alultáplált és kényszerül éhezni. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a gyermekétkeztető alapítvány számára fél millió forintot juttatott, amiből 1250 adag kétfogásos ebéd kiosztására kerülhet sor.

A jobbnál jobb finom falatokhoz a nélkülöző - legrászorultabb gyerekeknek és családoknak jó évágyat kívánunk!

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció Alapítványtól

Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció AlapítványtólA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot hozott a Karitáció Alapítvány segítő csapata. A rászorulók számára fontos tételeket tartalmazó csomagokból az egyének, családok, közösségek ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így mindig nagy szükség van gyerekek és felnőttek számára használható dolgokra. A Centerke Adományozó Központ várja intézmények, magánszemélyek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek.