• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

Nagyon sok a rászoruló, több az igény, mint amennyi segítő adomány rendelkezésre áll

A legapróbb segítsége is fontos! Ünnepek idején kopogjon be a szomszédba!

Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha az öreg vagy egyedül élő szomszédot az ünnepi és fagyos időszakban nem látja napokig, úgy kopogjon át, bizonyosodjon meg arról, hogy nincsen probléma. Ha már úgyis főzött teát vagy egy lábas ételt, vigyen át pusztán odafigyelésből annak, akiről tudja, hogy lehet teljesen egyedül van, nincs mit ennie.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány az advent idején ötezernél több egyén és család részére osztott ki ruhát, cipőt, élelmiszert. Ha csak minden tizedik tehetősebb család vagy egyén segít egy rászorulót, már fagyástól vagy éhezéstől menekülhet meg minden veszélyeztetett személy. Együtt csodákra vagyunk képesek, egy kis odafigyeléssel életet menthet a zord hidegben és az ünnepek idején. Világunkat mi magunk alakítjuk, szükség van a pozitív gondolkodásra és a segítő célú összefogásra.

A jó minőségű, tiszta takarókat fedél nélküliek és kispénzű idősek, fagyás ellen védekezéshez ingyenesen kapják meg

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk Szegeden

Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk SzegedenA Mátrix Közhasznú Alapítvány lengyel, angol, portugál, bolgár, magyar szervezetekben tevékenykedő nonprofit szakemberekkel szerveztett 2013 november 8-9-én partnerségi programot „Developing intercultural skills in business environment - Interkulturális készségek fejlesztése” címmel. A nemzetközi kerekasztal szegedi állomásán az EU-n belüli külföldi munkavállalás és az azzal járó problémák körei kerültek górcső alá. A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja, mely a több állomásos programot támogatta.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszert

Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszertKét tonna tartós élelmiszert zacskóztak be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei a négyszáz nélkülöző család megsegítésére rendezett karácsonyi élelmiszerosztáshoz. Az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segítségével megszervezett ünnepi élelmiszer segélyezésre a Centerke Adományozó Központban került sor. A cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, csokoládét, konzerveket tartalmazó csomagokat halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kapták, akiknek az ünnep így könnyebbé, örömtelibbé és szebbé válhatott.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!