• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szedeák

• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a SzedeákA Szedeák kosárlabdacsapat adománygyűjtést szervezett vasárnap a Falco KC Szombathely elleni mérkőzésén. Ruhákat és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági adományozó programja részére. A sportolók a szurkolókkal és az alapítvánnyal közösen így rászoruló, nehéz helyzetben lévő családokon segítettek. Az adományokat a sportmérkőzés alatt a kispad felőli lépcső mellett gyűjtötték. A szurkolók három autónyi adományt adtak össze, melyet a csapattagok adtak át az alapítvány munkatársai számára. Együtt könnyebb segíteni, köszönjük szépen!

A Mátrix Alapítvány a Centerke Adományozó Központján keresztül az ünnepek előtt ötezer rászoruló család és idős - egyedülálló ember számára juttatott el kisebb - nagyobb segítő adományt, ruhát, élelmiszert, bútort, életminőséget segítő használati tárgyakat.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélyt

Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A karácsonyi csomagban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között szaloncukor is bőven akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózat, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Az Adományokhoz az Angyali.hu Alapítvány is biztosított élelmiszereket, mely révén még több rászoruló kaphatott segítséget.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.