adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

Adóbevalláskor gondolj az egész éves gyermekmentő, családsegítő, egészségvédő tevékenységünkre. Adó 1% felajánlásod a Mátrix Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Adó 1% felajánlás Gyermekmentésre:
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adószám: 18472273-1-06

Mesedoktorok, gyógyító mesék, kórházlátogatás

Kórházi meseolvasás, mesedoktor program

Főbb feladataink:
    - gyermekmentés (gyógykezelés, szociális programok),
    - sterilház (steril szobák) működtetése (sterilszoba.hu),
    - gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás (és támogatás),
    - mesedoktor gyógyító és élményprogram gyermekeknek és felnőtteknek is (mesedoktor.hu),,
    - rászorulók támogatása életmentő támogatások, évente tízezernél több alkalommal (centerke.hu),,
    - kulturális - szabadidõs programok szervezése (támogatása),
    - betegségmegelőzés - szűrőprogramok (kezdjünkújéletet.hu),,
    - egyéb, környezetvédelmi, fejlesztő, életmód programok.

Beteg gyerekek számára élményteremtés

Meseterápia, gyógyító mesék

Mesedoktorok, kórházi támogató program, gyógyító mesék

Az adó 1 % felajánlással úgy segíthetsz, hogy az közben semmibe sem kerül. Adó 1% felajánlás óriási segítség! Köszönjük szépen adóbevalláskor tett adó 1 százalékos felajánlásodat!

Kérjük támogassa adó egy százalékkal a Gyermekmentést!
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adószám: 18472273-1-06

Az adószám pontos megadása FONTOS!

adó egy százalék
    Mentsünk együtt ÉLETET, adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással segítsen!
    adó egy százalék

A legkisebb adomány is óriási segítség: adó 1%-od felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó a bevallási év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. Tehát az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, akik egyébként február közepéig adnak bevallást, ugyancsak május 20-ig érvényesen rendelkezhetnek.

Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetősége van elektronikus űrlapon rendelkezni jövedelme 1%-áról. Mi több azok a magánszemélyek, akik a bevallásukat vagy az adóhatósági adómegállapításra vonatkozó nyilatkozatot elektronikusan küldik meg az adóhatóságnak, a rendelkező nyilatkozatot is megküldhetik ily módon, tehát utólag, postán.

A legapróbbnak tűnő adománya is óriási segítség! Bármelyik formában is támogatja tevékenységünket (rendelkezik javunkra adója 1%-áról, felajánl tárgyi adományt, anyagi támogatást nyújt segítő programjainkhoz) nagylelkű segítségét Önnek hálásan köszönjük!

Kérjük kísérje figyelemmel tevékenységünket, ellenőrizze le, hogy a Mátrix Közhasznú Alapítványnak juttatott adománya, felajánlása, segítsége megfelelően került felhasználásra!

Adó 1 százalék felajánláson kívüli adományozási lehetőségek:

1. Készpénzes támogatását hivatalos számlaszámunkra történő fizetéssel teheti meg: Mátrix Alapítvány (OTP): 11735005-20510350

(Kérésre adóalap csökkentõ adóigazolást állítunk ki. Ez irányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét, telefonos és egyéb elérhetőségét)

2. PayPal címünk: info[@]matrixalapitvany.hu

Adó 1% felajánlásából gyermekek és családok életét mentjük meg!
    Együtt csodákra vagyunk képesek!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri tevékenységünket!

Rendszeresen szervezünk egészségjavító megmozdulásokat

adó egy százalék
    Évente több ezer élelmiszercsomagot , étel adományt osztunk éhező gyerekeknek, családoknak...
    adó 1%
    ...évente tízezernél több adományt osztunk nélkülöző családoknak, időseknek, közösségeknek...
    adó egy százalék
    Az adó 1%-a is hozzájárul az életmentéshez, az adományozáshoz!
    adó egy százalék
    ...segítünk adományozással, mintateremtéssel, élménypedagógiával...
    adó egy százalék

Alapítványunk által évente tízezernél több adomány jut el nélkülöző családokhoz, egyedül élő - idős emberekhez, közösségekhez, intézmények lakóihoz. ...rászorulókat segítünk... Adományozás és adománygyűjtő tevékenységünk Ön nélkül nem lehet teljesen sikeres! Várjuk adó 1% felajánlása mellett tárgyi adomány felajánlását, adományozási tevékenységünkhöz céges adomány felajánlása is nagy segítség! Ne gondoljon óriási dolgokra, a legapróbb felajánlás, segítő adomány (minden apró segítség) is óriási jelentőségű! Sok kicsi adományból lesz a társadalom szintjén pótolhatatlan segítség! Kérjük kísérje figyelemmel adományozó és segítő tevékenységeinket! Figyelmét, adományát, segítségét, közbenjárását a rászoruló támogatottak nevében is hálásan köszönjük!

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a Mátrix Közhasznú Alapítványt!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró támogatás nagy segítség!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?
    A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
    Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Támogassa a gyermekek gyógyulását, adóbevalláskor az adó 1+1% felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozói programjait, illetve a nagyon fontos Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárIdén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljuthatnak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhetik meg maguknak. A Szeged, Roosevelt tér 5. alatt 2013. december 10-ig a megunt játékok, könyvek, ruhák, sportszerek, tartós élelmiszerek és egyéb kiegészítők leadhatók, ezzel minden honfitársunk nagyban segíti a rászorulók megajándékozását. Az ajándékválogató bazárra 2013. december 11-14 közötti napokon,

• Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk Szegeden

Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk SzegedenA Mátrix Közhasznú Alapítvány lengyel, angol, portugál, bolgár, magyar szervezetekben tevékenykedő nonprofit szakemberekkel szerveztett 2013 november 8-9-én partnerségi programot „Developing intercultural skills in business environment - Interkulturális készségek fejlesztése” címmel. A nemzetközi kerekasztal szegedi állomásán az EU-n belüli külföldi munkavállalás és az azzal járó problémák körei kerültek górcső alá. A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja, mely a több állomásos programot támogatta.

• Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a Mátrixtól

Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a MátrixtólPepi & Barátai évek óta önkéntes tagjai a Mátrix Közhasznú Alapítvány programszervező team-nak és a Karitáció Bohócdokik csapatának. Van, hogy nélkülözők részére adományt, játékos foglalkozást visznek, van, hogy kórházban betegségelűző bohócdoktorkodásban vesznek részt, de az is előfordul, hogy egy iskolai ünnepségen okoznak örömet gyermekek százainak. A Mátrix kihasználatlan (jobb sorsra érdemes) gépjárművét és egy HDD-s 3ccd-s kamerát kapta meg Pepibohóc, hogy még több helyre még több vidámságot és kulturális értéket tudjon elvinni.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.