• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.

Mikulás, énekkar, verskar

Támogatóink, segítőink, adó 1 százalék felajánlóink révén, közösen tudunk még több nélkülöző gyermeket és segítségre szoruló családot támogatni! Hálásan köszönjük önkénteseink részvételét a támogatások, a programok lebonyolításában!

Gyerekek gyűrűjében a Mikulás

Mikulás, ajándékozás, gyermekvédelem

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A szervezet idén is tízezernél több adományt oszt szét nehéz sorsú emberek számára. Az adományozói tevékenység mellett az alapítvány összefogással segíti a társadalmi és szociális problémák megoldását, melyben a lakosság segítségére is számít a jótékonysági szervezet.

Gyermekek százai kaptak Vajdaságban - Szabadkán ajándékot a Mikulástól

Mikulás és Krampuszok

A tanárképzős önkéntesek, énekkar, verskar

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Tombolaárusítás a XIII. Szegedi Sörfesztiválon

Alapítványunk rendszeres vendég kulturális és lakosságot megmozgató rendezvényeken. A sörfesztiválon tombolaárusítást, és színpadi ajándéksorsolást szerveztünk.

Az öt programnapon közel 100 vendéget ajándékoztunk meg kisebb - nagyobb nyereménnyel.

Kisorsolt ajándékok: nyereményjegyek, ajándékcsomagok, sportszerek, játékok, konyhai felszerelések, pizza jegyek, mozijegyek, szépségkuponok, internet utalványok, kondi bérletek, könyvek, vásárlási utalványok, Mc Donald-s ajándékok.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei TiszacsegéreNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Hétfő délelőtt a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére indult Szegedről nagy mennyiségű ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!Gazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.

• Televízióval leptük meg Timit

Televízióval leptük meg TimitNem tudunk minden segélykiáltásra támogatást vagy segítséget nyújtani. Ez a kis segítő akció azért jöhetett létre, mert raktárunkban, az adományozandó tárgyak között éppen volt valami, ami rászorulónk megsegítéséhez elegendő volt. Timi anyukája segélykiáltását hallottuk meg, mégpedig azt, hogy a kislány családjában nincsen TV.

Mivel a tv egy ingerszegény környezetben a kultúra / a szociális háló része... 100 km-t utazva eljuttattuk a készüléket a családnak.

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.

• Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárEgész nap mindenki ajándékválogatásban ügyködött. minden ingyenes volt. Szülők, gyerekek és egyedülállók is kutattak a sokszáz könyv, játék, ruha, tartós élelmiszer és egyéb használati tárgy között. Idén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljutottak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhették meg maguknak. Nagyon sok a nélkülöző, így minden egyes támogatás nagy segítség volt a támogatottak részére.