• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

Az ország minden részéből érkezett mesekönyv. A legtöbb könyvet, 2647 darabot a szegedi Tisza-Parti Általános Iskola 5/b. osztályos tanulói gyűjtötték, de díjazott lett a szarvasi Gál Ferenc Főiskola, Gyakorló Óvodájának Szamóca Csoportja, illetve az Óbudai Árpád Gimnázium, 8/c osztálya is. A 300.000 forintos fődíj a legtöbbet, 2647 könyvet beküldő iskolai osztályban került átadásra, melyet a gyerekek osztálykirándulására használnak fel. A fődíjas mellett jutalmazott csoportok is értékes díjazásban részesültek.

Kórház támogatás, mesedoktorok a beteg gyermekekért

Gyerekek támogatták a gyógyító mesedoktorok munkáját

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.