bohócdoktor vizit szja 1%
  • Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

Az ország minden részéből érkezett mesekönyv. A legtöbb könyvet, 2647 darabot a szegedi Tisza-Parti Általános Iskola 5/b. osztályos tanulói gyűjtötték, de díjazott lett a szarvasi Gál Ferenc Főiskola, Gyakorló Óvodájának Szamóca Csoportja, illetve az Óbudai Árpád Gimnázium, 8/c osztálya is. A 300.000 forintos fődíj a legtöbbet, 2647 könyvet beküldő iskolai osztályban került átadásra, melyet a gyerekek osztálykirándulására használnak fel. A fődíjas mellett jutalmazott csoportok is értékes díjazásban részesültek.

Kórház támogatás, mesedoktorok a beteg gyermekekért

Gyerekek támogatták a gyógyító mesedoktorok munkáját

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthet

Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthetA Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenysége sokrétű. Évi tízezernél több alkalommal segítjük a bajban lévő nagycsaládosokat, az idős embereket, alapítványokat, egyesületeket, közösségeket, önkormányzati családsegítőket. A Centerke Adományozó Központ, a kórháztámogató - meseolvasó Mesedoktorok, a mosolyfakasztó (eddig 80 gyógyító intézményt támogató ) Bohócdoktorok is a segítő - támogató tevékenység része. Ön is segíthet! Önkénteskedne? Adó 1 százalékát ajánlaná fel? Támogatná céggel vagy magánszemélyként tárgyakkal vagy anyagilag a jó célokat? A legapróbb segítség is fontos! Köszönjük!

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Gyermekek táborozását támogatja a Mátrix

Gyermekek táborozását támogatja a MátrixGyermekek (nagycsaládosok, egyszülős családban élők) nyári táborozását támogatjuk. A költségek felét az alapítvány állja. Már lehet jelentkezni a 2019-es tábor támogatásokra, mely révén mintegy ötven gyermek táborozhat féláron a www.csodafalu.hu oldalon elérhető táborok egyikében. Sok család nem engedheti meg magának, hogy a szünidőben a gyermek táborozzon, a támogatás révén a költségek felét az alapítvány fizeti. Jogosultság tekintetében feltétel, hogy a gyermekét a gondviselő egyedül nevelje vagy legalább három kiskorú testvér legyen a családban.

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• Bohócdoktorok adó 1%

Bohócdoktorok adó 1%Gyermekeket, felnőtteket, betegeket, bajban lévőket támogatnak a bohócdoktorok. 2003 óta működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a jótékonysági szervezet működteti a Bohócdoktor és Mesedoktor programot. Élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán a kis csapat. Vidámsággal segítenek feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlása óriási segítség. támogassuk közösen a bohócdoktorok segítő programját.

• Szeged és Budapest Civil szervezetei újra megmozdultak a vörösiszap károsultakért

Szeged és Budapest Civil szervezetei újra megmozdultak a vörösiszap károsultakértÖn is segítheti alapítványunk segítő munkáját!
    A Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Mátrix Alapítvány a Magyar Kármentő Alapba már a katasztrófa utáni napokban befizették szabad forintjaikat, hogy a vörösiszap áradás áldozatainak túlélését biztosítsák. A mentési munkálatokat, a térségben lakók életminőségét a szorgosan összeszedett adományaikkal tovább segítették. A szegedi és a pesti civil szervezetek ruhaneműt, fertőtlenítő szereket, gumikesztyűt, tartós élelmiszereket, vizet vittek Kolontárra.

• Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor

Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor WARC - "Welcome to Arts and Crafts" programhoz kapcsolódó alkotói tábor nagy sikert aratott. 2012 augusztus végén került megrendezésre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) Zöld Placcán a MÁTRIX / Orpheus programterületén a WARC2 programhoz kapcsolódó kézműves tábor. A program ideje alatt (öt nap, négy éjszakán keresztül) hat oktatóval ötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy hagyományos szakmák és a kézművesség iránti érdeklődése révén fejleszthesse tudását. A résztvevők Szabadka és Szeged környékéről érkeztek. A passzív időszakban a SZIN fesztivál által szervezett programokon is részt vettek a tábor lakói.

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.

• Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválon

Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválonA magyarországi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szerbiai Danilo Ki¹ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány együtt indította el a nemzetközi "WARC2 - Welcome to Arts and Crafts" ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet, mely a "WARC" projekt folytatása, amelyet az Európai Unió a "Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program" keretében valósít meg. A Sziget 2012 fesztiválon a programot népszerűsítettük. A naponta több tízezres vendégsereg ismerkedhetett a népi hagyományos szakmákkal.

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.