• Rászorulók kaptak mézet és gombát

• Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

Élelmiszerosztás, 300 család kapott támogatást

Az egészséges táplálkozást segítő méz és csiperke gomba csomagok mind egytől egyig nélkülözőkhöz kerültek. A lakosság támogatása nélkül nem lennénk ilyen sikeresek, az adó 1% felajánlások, a tárgyi támogatások, az önkéntes segítségnyújtás mind segíti a sikert. Köszönjük mindenkinek, aki segít - segített!

Élelmiszercsomagokat osztott az önkéntes csapat

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

• Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélyt

Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A karácsonyi csomagban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között szaloncukor is bőven akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózat, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Az Adományokhoz az Angyali.hu Alapítvány is biztosított élelmiszereket, mely révén még több rászoruló kaphatott segítséget.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.