adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbe

• Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbeA Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktor csapata a segítő önkéntesekkel szorgos csomagolásban voltak az elmúlt napokban. A kórháztámogató csapat ezúttal az ország újabb 80 gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatják el, ebben a körben újabb 5 ezer könyvről van szó. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a könyvadományozó támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja".

mesedoktorok, kórháztámogatás, gyermekmentés támogatása

Mesekönyvek, ruha - cipő és élelmiszer adományok
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Az alapítvány támogató programjairól a www.matrixalapitvany.hu oldalon lehet bővebb információkhoz jutni. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Az alapítvány folyamatosan várja új együttműködők jelentkezését. - tette hozzá az alapítvány vezetője.

Támogatókkal együtt közös a siker
    Felajánlás, önkéntes munka, támogatás, a sikerünk önnel együtt közös! Az ön nagylelkű adó 1 százalék felajánlása révén még újabb lehetőség adódik arra, hogy hogy a beteg gyerekek gyógyulási esélye növekedjen. Köszönjük a könyveket felajánló intézményeknek, gyerekeknek, családoknak a segítséget! Hálásan köszönjük figyelmét, segítségét, felajánlását, támogatását, önkéntes feladatvállalását! A legapróbbnak tűnő segítsége is óriási, köszönjük!

• Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást Szegeden

Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást SzegedenKígyózó sorokban várták vasárnap délután Szegeden, a Dugonics téren kisgyermekes családok, hogy a Mikulással egy pár pillanatra találkozhassanak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott a jótékonysági Mikulástól jól megtömött ajándék csomagot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A gyerekek a nagyszakállút nagy örömmel fogadták. A program előkészületeiben a szociális intézmények is segédkeztek, a gördülékeny lebonyolításban tucatnyi segítő - önkéntes is részt vett.

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Szeretetcsoki a SZIN 50-en

Szeretetcsoki a SZIN 50-enAz Angyali.hu alapítvány támogatása révén a Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválon a Mátrix Közhasznú Alapítvány csoki kommandója 500 tábla csokoládét tört kockákra és osztotta szét a vendégek között. A több ezer csokikockát a gyerekek, a fiatalok, a felnőttek mind örömmel fogadták. A www.szeretetcsoki.hu programunkban évente több ezer tábla csokit juttatunk rendezvényeken, kórházakban, iskolákban szeretettel gyermekeknek és felnőtteknek, hogy ezzel is hatásosabban tudjunk érzékenyíteni, problémákat megoldani, fontos közösségi feladatokra felhívni a figyelmet.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!