• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta: az általános- és közép iskolák, óvodák nagy örömmel fogadták a könyvhöz jutási lehetőséget, hiszen a jó tanuló gyermekek és a pedagógusok jutalmazására sok esetben nincs önálló keretük az intézményeknek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által a jutalmazáshoz biztosított 15 ezer mesés, képes, ifjúsági könyveket az intézmények hamar elkapkodták. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud.

könyveket kaptak iskolák, óvodák, oktatási intézmények

A korábbi kiírás:

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Könyveket kaptak iskolák, óvodák, oktatási intézmények

Tizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

Könyvcsomag igénylés
    Az ifjúsági, mese és felnőtt könyvek révén segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány intézményeken keresztül azon gyermekek és pedagógusok jutalmazását, akik az év végén az egész éves kiemelkedő tanulmányi, sport, szorgalmi teljesítményéért, a kitartó munkáért jutalmat érdemelnek.

A könyvcsomag kérés: 2018.05.17 - 2018.06.12. között lehetséges.

A könyvek igénylésének menete

1. a +36-20-929-81-81-es telefonszámon (munkanapokon, délelőtt 9-11 óra között) az oktatási intézmény képviselője vegye fel a kapcsolatot a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal (könyvcsomag kérés és időpont egyeztetés végett),
    - intézményenként 30 db vagy 50 db vagy 100 db (vagy egyedileg meghatározott számú) könyv kérhető, az intézmény nagyságától függően,
    - a könyvek értéke több ezer Ft / db, a könyvekért az alapítványnak nem kell fizetni,
    - a könyvek újak, színvonalas kiadványok,

2. a felek számára megfelelő időpontban az intézmény képviselője számára az alapítvány munkatársa átadja a könyvcsomagot,
    - cím: Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7.,
    - a könyv átadás - átvétel lefolytatásához az átvevő bélyegzővel kell érkezzen,
    - a könyvek szállítása a kérelmező feladata,
    - a könyvek vegyesen, fajtánként több darabos összeállításban kerülnek a csomagba,
    - a könyvcsomagot igénylők az ajándékozottakkal átadás - átvételi elismervényt kell aláírassanak, amelyet az alapítvány részére postán vagy személyesen visszajuttatnak a könyvek átvétele után 30 napon belül.

Adok - kapok aláíróív:
    www.matrixalapitvany.hu/_kep/4-szervezet-adok-kapok-konyvek.pdf

könyveket adunk ajándékba, támogatóinkkal közösen

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Pszichés betegek támogatása

Pszichés betegek támogatásaAz elszegényedés, a kilátástalanság sok embert a betegségek közepette pszichésen is megtör. A Pszichiátriai Klinika többek között az élet nehézségeit nehezen viselő embertársainkkal foglalkozik. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kizökkent és lelkileg sérült emberek ünnepét is szebbé tette, ezáltal segítve a helyes út meglelését. Édességet, hajsampont, szappant, tisztálkodó eszközöket, fogkefét, fogkrémet, tartós élelmet kaptak az ünnepeket a klinikán töltő páciensek. A szakdolgozók számára nagy segítség az adomány, hiszen nagyban segítik a pszichés betegek helyzetének javítását.

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.