• Számítógép Álom, Milán tábla PC-t kapott

• Számítógép Álom, Milán tábla PC-t kapottA Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta sikeres programként működteti a "Számítógép Álom" támogatói programot. Jó tanulmányi eredmény és halmozottan hátrányos helyzet, illetve 10-14 év közötti életkor a feltétele annak, hogy az osztályfőnök vagy a családsegítő hálózat a gyermekkel közösen jelentkezést adjon be informatikai eszközre. A program a lakossági támogatókkal, a céges felajánlókkal közösen sikeres, hiszen a Mátrix Alapítványhoz beérkező eszközök számától függ, hogy hány tehetséges, de rászoruló gyermek kap eszközt. Ezen a héten Milán kapott egy tablet-et, mely a kikapcsolódás mellett a tanulásban és a fejlődésben lesz segítségére.

A számítógép és informatikai eszköz pályázatról bővebben IDE KATTINTVA olvashat!

Milán tábla pc-t kapott a Számítógép Álom támogatói program jóvoltából

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• 2013. évi értékelő, összefoglaló

2013. évi értékelő, összefoglalóA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013-ban az egyre elnehezedő gazdasági helyzet ellenére is több ezer egyént, családot, intézményt, csoportot támogatott. A Centerke Adományozó Központ helyiségeiben, piacokon, nehéz helyzetben lévőkhöz személyesen eljutva ruhát, cipőt, játékot, könyvet, bútorokat, életminőséget segítő használati tárgyakat juttatott, Osztottunk tűzifát, bohócdoktorkodtunk, élménypedagógiás mesedoktor programot vezettünk, sterilházat működtettünk, kulturális és fejlesztő programokat vezettünk, táborozást segítettünk.

• Tartós élelmiszert kaptak rászorulók

Tartós élelmiszert kaptak rászorulókA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a nélkülözés csökkentése érdekében tartós élelmiszert, konzervet, tésztát, lisztet, cukrot osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A csomagonkénti 10-15 kg élelmiszer adomány nagyon sok rászoruló számára felbecsülhetetlen érték és nagyon nagy segítség. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix

Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix Az ovis gyerekek egészséges fizikai és lelki fejlődésének alapja a játék. A rekreációs / pihentető csoportos kikapcsolódás a közösségi térként működő udvari játszótéren valósul meg. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged városban és Csongrád megyében feltérképezte az óvodák játszótereinek állapotát. Sajnos sok helyen a korábbi leszerelt vas játékok helyett nem épültek újabbak. Az ingerszegény udvarok / füves területek fejlesztést igényelnek, az intézmények pénzügyi helyzete sokszor erre nem ad lehetőséget. Az alapítvány lehetőségeihez mérten (ha az intézmények igénylik) beszáll a gyermekjátékok megújításába, beszerzésébe, bővítésébe.

• Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamának

Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamánakAz egyedülállóvá vált kismama segélykiáltását meghallva a Mátrix Közhasznú Alapítvány (nagylelkű segítőivel együttműködve) komplett bababútort, kiságyat, baba - kellékeket juttatott. Az utolsó hónapjában lévő (szülés előtt álló) kismama a felszerelések híján nagy gondba került volna. A bútort (a helyzetre való tekintettel) kompletten házhoz is szállítottuk, bevittük a csonka család részére. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az esélyegyenlőség jegyében, a szegénység visszaszorításáért évente tízezernél több alkalommal segít az embertársak életének jobbá alakításában.

• Ingyenes weblap készítés - kérésére internet oldalhoz segítjük!

A személyes, céges és nonprofit internetoldalak hozzájárulnak a tudásalapú, de mégis objektív információs társadalom kialakulásához - fejlõdéséhez.

Legyen Önnek is bemutatkozó weboldala! Legyen a partnerünk!

Cégek-szolgáltatók ismertetõ, bemutatkozó weboldalát (szöveges - képes ismertetõvel, elérési címek - telefonszámok megjelölésével) az alapítvány INGYEN elkészíti.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!