• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

Várjuk adó 1 százalék felajánlók, támogatók, segítők közreműködését.

készül ezer Mikulás csomag

Mikulás csomagok készítése, lelkes önkéntesekkel

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

• Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a Centerkéből

Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a CenterkébőlTélen kisgyermekes családok és egyedülálló idős rászorulók keresik fel legfőképpen a Centerke Adományozó Központot segítségért. Az ingyenesen válogatható ruha és cipő sokszor életmentő a támogatottaknak, hiszen a kihűléstől és a megfagyástól menti meg az embereket az önzetlen segítség. Együtt többet tehetünk, így a Centerkét működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) kabátjaikat, téli cipőiket, sálat, kesztyűt a Szeged, Roosevelt tér 5. címre, a Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.