adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Gyermekek lelki egészsége

• Gyermekek lelki egészségeA gyermekek a mai világban éppen úgy túl vannak terhelve, mint a felnőttek. Mozogjunk többet, étkezzünk egészségesebben, tartsunk közös programokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány egészségfejlesztő, betegségmegelőző programjának része, hogy gyermekek számára rendszeresen tartunk önismereti, relaxációs, sport és szabadidős programokat. Lelkes csapatunk most testre és lélekre egyaránt hatással bíró jóga órákat tartott gyerek csoportoknak. Az életmód helyes irányával elérhetjük, hogy az élet minden területén jobb legyen a helyzet. Az egészség megtartása volt a cél.

Gyermek jóga óra

Testmozgás, lelki és fizikai egészség

Gyermekmentő programunk az egészség fejlesztése mellett: kórháztámogató mesedoktorok, szeretetcsoki, sterilszoba támogatás.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknak

Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknakKiskunmajsáról érkeztek helyi aktivisták a Centerkébe adományért. Cél, hogy a rászoruló családok számára biztosítsunk ruhát, cipőt, hogy az életüket könnyebbé tegyük. A Centerke Adományozói Központ révén a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, egyént, közösséget támogat tartós élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal, hogy a nélkülözést csökkentve az életminőség jobbá válhasson. Együtt könnyebb a szegénység elleni küzdelem, így minden támogatásért hálás köszönetünket fejezzük ki.

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztáson

Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztásonA kirekesztettség megszüntetése, a szegénység ellen való küzdelem éltetése, a környezettudatosság kialakításának segítése volt a közös virrasztás alapja.
    A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház lelkes önkéntesei a segítő támogatók közreműködésével az egyik leghidegebb téli estén, a Szegedi Dóm téren tartott közös virrasztást, amelynek ideje alatt az Adventi vásárra kilátogatók ingyenesen kaptak forralt bort, illetve forró teát.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szedeák

Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a SzedeákA Szedeák kosárlabdacsapat adománygyűjtést szervezett vasárnap a Falco KC Szombathely elleni mérkőzésén. Ruhákat és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági adományozó programja részére. A sportolók a szurkolókkal és az alapítvánnyal közösen így rászoruló, nehéz helyzetben lévő családokon segítettek. Az adományokat a sportmérkőzés alatt a kispad felőli lépcső mellett gyűjtötték. A szurkolók három autónyi adományt adtak össze, melyet a csapattagok adtak át az alapítvány munkatársai számára. Együtt könnyebb segíteni, köszönjük szépen!