bohócdoktor vizit szja 1%
  • Imike tolószéket kapott

• Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

Sikerült a tolószék beszerzés, és még évekig magas összegű havi támogatást kaphat a család, hála a segítő emberek összefogásának.

A közös program kapcsán még az állatvédő egyesület segítő kutyusával is volt idő, közben sok - sok vidám pillanat képződött.

KÖSZÖNJÜK mindenkinek, aki eddig segítette a kisfiút!

Imike megkapta az életét segítő tolószéket - családtámogatás

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Segítettünk, közösen a sikerért!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

• Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszert

Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszertKét tonna tartós élelmiszert zacskóztak be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei a négyszáz nélkülöző család megsegítésére rendezett karácsonyi élelmiszerosztáshoz. Az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segítségével megszervezett ünnepi élelmiszer segélyezésre a Centerke Adományozó Központban került sor. A cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, csokoládét, konzerveket tartalmazó csomagokat halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kapták, akiknek az ünnep így könnyebbé, örömtelibbé és szebbé válhatott.

• Jótékonysági családi napot támogattunk

Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• Adventi kapunyitás jótékonysággal

Adventi kapunyitás jótékonysággalA szegedi Dózsa György Általános Iskola adventi kapunyitásán 450 gyermek töltött el vidám pillanatokat. A meleg tea, játék, ünnepi zsibongás és finom falatok közepette jótékonykodtak is: a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ karácsonyi családtámogató programjához osztályonként 1 nagy doboznyi játékot, könyvet, tartós élelmiszert gyűjtöttek össze. A közös karácsonyfa díszítéskor a gyerekek helyezték el adományaikat a fa alatti ajándékgyűjtő dobozokban. A többszáz kilónyi segítség önkéntesek által jutott el a Centerkébe. 2018. december 22-ig nélkülöző családok százai kaphatnak így még több szeretettel teli ajándékot, a kisgyermekek nagy örömére.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.