• Imike tolószéket kapott

• Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

Sikerült a tolószék beszerzés, és még évekig magas összegű havi támogatást kaphat a család, hála a segítő emberek összefogásának.

A közös program kapcsán még az állatvédő egyesület segítő kutyusával is volt idő, közben sok - sok vidám pillanat képződött.

KÖSZÖNJÜK mindenkinek, aki eddig segítette a kisfiút!

Imike megkapta az életét segítő tolószéket - családtámogatás

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Segítettünk, közösen a sikerért!

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Friss - ropogós cseresznyét osztottunk

Friss - ropogós cseresznyét osztottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Alapvetően ruhát, cipőt, életminőséget segítő használati tárgyakat, tartós élelmiszereket juttatunk nehéz sorsú családoknak. Gyakran támogatóink jóvoltából vitamint, édességet, gyümölcsöt is adományozunk az embertársainknak. Nagy szeretettel osztottunk ki a hozzánk eljuttatott friss - ropogós cseresznyét, melyet nélkülöző a lakosság, a kisgyermekes - családos támogatottak nagy örömmel fogadtak. Köszönjük!

• Iskolatáska adomány gyermekeknek

Iskolatáska adomány gyermekeknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is 100 kisiskolás gyermeket támogatott iskolatáskákkal. Sokaknak jelentős teher, van, akiknek nehezen kigazdálkodható kiadás a gyermekek beiskolázása. A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi terhet jelent, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Az alapítvány 2017-ben az utolsó 10 jó minőségű iskolatáskát a www.facebook.com/matrix.alapitvany közösségi oldalon szeptemberben beérkező kérések és javaslatok alapján adja oda támogatottaknak, elsősorban nagycsaládosok gyermekeinek, csonka családban élő kisiskolásoknak.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• Ötezer ceruzát kapnak iskolakezdéshez rászoruló kisgyermekek

Ötezer ceruzát kapnak iskolakezdéshez rászoruló kisgyermekekÍróeszközökkel, színessel, grafittal, tollal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány azon 6-13 év közötti gyermekes családokat, akiknél az iskolakezdéshez ez hiányzik a teljességhez. A cél az esélyegyenlőség támogatása, azaz, hogy a szegényebb családok gyermekei is szé - új eszközökkel vághassanak neki az új tanévnek. Összesen ötezer íróeszköz áll 2019-ben az alapítványnál rendelkezésre, a legtöbb adomány vadi új, melyet korábban lelkes gyermekekkel közösen gyűjtött a szervezet. A gyermekes családok ezreit támogató programba segítőként - támogatóként is be lehet kapcsolódni.

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.