bohócdoktor vizit szja 1%
  • Imike tolószéket kapott

• Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

Sikerült a tolószék beszerzés, és még évekig magas összegű havi támogatást kaphat a család, hála a segítő emberek összefogásának.

A közös program kapcsán még az állatvédő egyesület segítő kutyusával is volt idő, közben sok - sok vidám pillanat képződött.

KÖSZÖNJÜK mindenkinek, aki eddig segítette a kisfiút!

Imike megkapta az életét segítő tolószéket - családtámogatás

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Segítettünk, közösen a sikerért!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.

• Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-ben

Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-benGyermekkórházak bennfekvő betegei számára tett jótékonysági mesekönyvgyűjtő felhívásra több mint ötezer mesekönyvet küldtek be gyerekek és pedagógusaik. A könyvek gyermekkórházak számára kerülnek szétosztásra, melyek révén a bent fekvő beteg gyerekek kellemesebb körülmények között gyógyulhatnak. A legtöbb könyvet beküldő osztály és csoport értékes díjazásban részesült. A program jól mutatta, hogy a lelkes gyerekek és pedagógusaik odafigyelnek a bajban lévőkre, és ahol csak tudnak, segítenek (a 2014-es program lezárult!).

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén

A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil BörzénA Mátrix Közhasznú Alapítvány is bemutatkozott és szerepelt a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén. A rendezvényen lehetőségünk adódott ara, hogy a fontos társadalmi, szociális, kulturális, közösségi tevékenységeinket bemutassuk. Nagyon sok hasznos (ismert és kevésbé híres) szervezet vezetőivel, munkatársaival, önkénteseivel sikerült találkoznunk, fontos munkásságukról bemutatkozóik által ismerkedhettünk meg. A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy ernyőt nyújtson határainkon innen és túl működő szervezetek részére kapcsolatfelvételi, együttműködési irányba.