bohócdoktor vizit szja 1%
  • Gyermekkorházakat támogattak a Mesedoktorok

• Gyermekkorházakat támogattak a MesedoktorokA gyógyítást segítő Mesedoktorok egész évben a gyermekek megsegítéséért tevékenykednek, kórházakat támogatnak, támogatói programokban vesznek részt. Most újabb 80 gyermekkórház és gyermekeket gyógyító intézmény kapott szeretetcsomagot a Mesedoktoroktól. Több ezer minőségi mesekönyv, édesség és írószerek (másfél tonnányi mennyiségben) kerültek a gyermekek gyógyítását támogató céllal az intézményekbe. A Mesedoktorok célja, hogy a gyógykezeléssel eltöltött időszak a gyermekek számára a legkisebb terheléssel járjon, hiszen a cél, hogy az test éppé, a lélek széppé váljon.

A Mesedoktorok kórháztámogató, gyógyítás támogató programja fontos segítség az intézmények számára.

Mesedoktor csomagok előkészítése, válogatás, könyvek tisztítása

Mesekönyvek válogatása, Mesedoktorok akcióban

Ceruza, írószer, édesség, könyvek dobozolása

Ajándék csomagok összeállítása gyermekkórházak részére

Mesekönyv raktár, évente több ezer mesekönyv érkezik jólelkű segítőktől, támogatóktól

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésben

Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésbenAz Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élõ magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévõ, igényes magyar nyelvû felnõtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert az ottaniak elmondása alapján Kárpátalján a magyar nyelvû könyvbeszerzés meglehetõsen nehézkes: jellemzõen a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...

• Adj egy könyvet karácsonyra 2013

Adj egy könyvet karácsonyra 2013A polcon porosodó könyvek, a már nem használt játékok, ruhák - cipők felajánlásával óriási örömet okozhatunk nélkülöző családok gyermekei részére. Sajnos egyre több gyermek van, akik anyagi okokból nem kapnak ajándékot családjuktól. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" lakossággal és cégekkel együttműködő támogatói programja több mint egy évtizede töretlenül sikeres és gyermekek tízezrei számára okozott már örömet. Idén is együtt segíthetünk a rászorulókon.

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Imike tolószéket kapott

Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció Alapítványtól

Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció AlapítványtólA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot hozott a Karitáció Alapítvány segítő csapata. A rászorulók számára fontos tételeket tartalmazó csomagokból az egyének, családok, közösségek ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így mindig nagy szükség van gyerekek és felnőttek számára használható dolgokra. A Centerke Adományozó Központ várja intézmények, magánszemélyek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek.

• Távolból is segítenek a mesedoktorok

Távolból is segítenek a mesedoktorokSzorgos csomagoláson vannak túl a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesített. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatták el. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja.

• Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti séta

Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti sétaEzen a borús csütörtök reggelen húsz idős / nyugdíjas honfitársunk vadasparki kirándulásának sikerességében segédkeztünk. Mindezt a Talentum Alapítvány Önkéntes Központjának felhívására tettük, hogy örömet okozzunk az idősek számára. A generációk közötti szakadék elég nagy, így a részvételünkkel segítettük a híd létrejöttét. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Emeltszintű Otthona lakói örömmel és nagy szeretettel fogadták a fiatal önkéntesek sétában való segédkezését. A séta minden résztvevőre pozitívan hatott.