• Gyermekkorházakat támogattak a Mesedoktorok

• Gyermekkorházakat támogattak a MesedoktorokA gyógyítást segítő Mesedoktorok egész évben a gyermekek megsegítéséért tevékenykednek, kórházakat támogatnak, támogatói programokban vesznek részt. Most újabb 80 gyermekkórház és gyermekeket gyógyító intézmény kapott szeretetcsomagot a Mesedoktoroktól. Több ezer minőségi mesekönyv, édesség és írószerek (másfél tonnányi mennyiségben) kerültek a gyermekek gyógyítását támogató céllal az intézményekbe. A Mesedoktorok célja, hogy a gyógykezeléssel eltöltött időszak a gyermekek számára a legkisebb terheléssel járjon, hiszen a cél, hogy az test éppé, a lélek széppé váljon.

A Mesedoktorok kórháztámogató, gyógyítás támogató programja fontos segítség az intézmények számára.

Mesedoktor csomagok előkészítése, válogatás, könyvek tisztítása

Mesekönyvek válogatása, Mesedoktorok akcióban

Ceruza, írószer, édesség, könyvek dobozolása

Ajándék csomagok összeállítása gyermekkórházak részére

Mesekönyv raktár, évente több ezer mesekönyv érkezik jólelkű segítőktől, támogatóktól

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékot

Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékotA nagyszénási rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A tonnányi ruhát, cipőt, játékot, számítógépet az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetekkel együttműködve is segíti a rászoruló családokat. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a nagyszénásiak nagy örömmel fogadták.

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!

• Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a Centerkéből

Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a CenterkébőlTélen kisgyermekes családok és egyedülálló idős rászorulók keresik fel legfőképpen a Centerke Adományozó Központot segítségért. Az ingyenesen válogatható ruha és cipő sokszor életmentő a támogatottaknak, hiszen a kihűléstől és a megfagyástól menti meg az embereket az önzetlen segítség. Együtt többet tehetünk, így a Centerkét működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) kabátjaikat, téli cipőiket, sálat, kesztyűt a Szeged, Roosevelt tér 5. címre, a Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• A mûszives (majd szívtranszpantált) Larát is segítette az idei fenyõfa akciónk

Ezer forinttal támogatta minden vásárló az új otthonra gyûjtõ, mûszívbeültetésen (és késõbb szívátültetésen) átesett szentesi Bóta Lara Szonját, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány standjainál vett karácsonyfát.

A program révén 125.000. Ft-ot tudtunk átutalni a nyilvánosságra hozott segítõ számlaszámra. Alapítványunk fenyõfa akciójának alapvetõ célja az volt, hogy az egyébként is kivágásra ítélt karácsonyfákat megszerezze, azokat beszerzési ár környékén a lakosság részére továbbadja, az esetlegesen keletkezõ többletbõl az alapítvány munkájához forrást teremtsen.

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.