bohócdoktor vizit szja 1%
  • Csomagot kapott 300 nélkülöző család

• Csomagot kapott 300 nélkülöző családNagy volt az érdeklődés kedd délelőtt az élelmiszer adományokért. Hosszú sorokban érkeztek a nagycsaládosok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók, hogy átvehessék a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata által szaloncukorból, táblás csokoládéból, tésztából, cukorból, lisztből, rizsből, lekvárból, kekszekből, friss almából álló szeretetcsomagját. A bőséges adományt lelkes önkéntesek segítettek kiosztani a Centerke Adományozó Központban. Élelmiszer adományból sajnos szinte sosem elég, nagyon sok család van, aki nem tud kijönni a havi bevételeiből. Az életben maradást segítik az alapítvány segítő adományai, az élelmiszer támogatások.

élelmiszer adomány csomagok

Csepp csak a tengerben - sok kicsi sokra megy

Évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy a www.centerke.hu adománycsomagok csak csepp a tengerben. Segítségnyújtásra kérjük a tehetősebbeket, hiszen ha mindenkinek nem is tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Önkéntes segítő csapat, a hős segítők

a tartós élelmiszerek mellé a gyümölcs adományok is rendszeresek

Hosszú sorokban érkeztek a segítséget kérők

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!

• Öcsödiek kaptak adománycsomagot

Öcsödiek kaptak adománycsomagotAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A sok - sok ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.