bohócdoktor vizit szja 1%
  • Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

• Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

Túl van már sok megpróbáltatáson, reméljük örömmel tölti el Õt és Édesanyját a segítség...

Sok kicsi sokra megy, segítsen Ön is a nehéz sorsú családnak!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• 1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!

1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!Miért bicikli?!
    A kerékpárokkal olyan eszközt szeretnének adni, amivel tulajdonosai - orvosok, diákok, kereskedők és földművelők - hosszú távú perspektívát kapnak és mindennapi életüket is megkönnyíti. Nyugat-Afrika súlyos gondokkal küzdő lakói számára egy bicikli nem csak európai mivoltában üzemelhet, de gépet, szivattyút hajthat, áramot fejleszthet, taxiként szolgálhat. Lehet munkaeszköz, eljuttathat az iskolába, és orvos érkezhet vele, ha baj van.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválon

Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválonA magyarországi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szerbiai Danilo Ki¹ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány együtt indította el a nemzetközi "WARC2 - Welcome to Arts and Crafts" ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet, mely a "WARC" projekt folytatása, amelyet az Európai Unió a "Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program" keretében valósít meg. A Sziget 2012 fesztiválon a programot népszerűsítettük. A naponta több tízezres vendégsereg ismerkedhetett a népi hagyományos szakmákkal.

• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg LEHET jelentkezni!

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.

• Könyvekkel az egészségért

Könyvekkel az egészségértA Mesedoktorok programmal a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nyolcvan kórházi gyermekosztályt, iskolák, óvodák, könyvtárak tucatjait segíti adományokkal. A kultúra és az olvasás népszerűsítése révén az eredmények kecsegtetőek, megszámlálhatatlan pozitív hatással bír. A kórházi adományozás révén a betegséggel az intézményekben lévő gyermekek idejüket hasznosan, élményekkel tölthetik el. A könyvtárak, iskolák, óvodák könyvtámogatásával fejlettebb, kommunikatívabb és fejlettebb generáció kialakulását segítjük. Az eredmények részese minden támogató, adó 1 százalék felajánló, önkéntes résztvevő.