bohócdoktor vizit szja 1%
  • Bohócdoktorok 250 könyvcsomagot röptettek kisgyermekeknek

• Bohócdoktorok 250 könyvcsomagot röptettek kisgyermekeknekIskolások és óvodások, összesen 250 csoport kapott mesekönyveket a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Bohócdoktor csapattól. A könyvekre nagy volt az érdeklődés, a program meghirdetése után egy nap alatt betelt a keret. Az ország minden részébe jut a csomagokba rendezett olvasnivalókból, a bohócdoktorok a több tonnányi adományt az olvasás népszerűsítése érdekében adták az intézményeknek. Mesekönyveket, nyelvtanulást segítő könyveket, színezőket, matricákat, vízfestéket, gyurmát, édességeket, egyéb dolgokat is rejtett a csomag.

Bohócdoktorok, adomány

A Mátrix Alapítvány 2003 óta minden évben könyvek ezreivel segíti a Mesedoktor támogatói program révén a gyermekkórházakat, felnőtt intézményeket, iskolákat, óvodákat. A piros orros bohócdoktor program évente több jótékonysági akciót is indít, melyről a www.bohocdoktor.com oldalon is informálódni lehet.

Mesedoktorok, bohócdoktorok a gyermekekért

Érzékenyítéssel a jobb közösségért - Rácz Anett alapítványi elnök véleménye szerint apró odafigyeléssel komoly sikereket lehet elérni kisebb - nagyobb közösségekben. Az alapítvány a Mesedoktor, Bohócdoktor, Szeretetcsoki vagy éppen a Centerke Adományozó Központ programjaival nem tud mindenkinek segíteni, de mindenkinek mintát mutatva támogatást adhatunk, hogy ha teheti, tudjon az adott ember valakinek segíteni.

Könyvek gyermekeknek, támogatás

Bohócdoktor könyvadományok

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Toleráns közösségeket támogattunk

Toleráns közösségeket támogattunkA ligetben a toleráns közlekedésre nevelést támogattunk, csütörtökön a környezetbarát és toleráns közlekedésé volt a főszerep: óvodásokkal, iskolásokkal és fogyatékkal élőkkel jártuk körül a témát. A CSEMETE, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix Közhasznú Alapítvány is részt vállalt. Játékos bemutatók, foglalkozások, élményprogramok mellett a legszerencsésebb egy kerékpárt nyert, de mindenkinek jutott az ismeretterjesztő pillanatok, a mindennapokba felhasználható tudás mellé egy szelet csokoládé is.

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.