bohócdoktor vizit szja 1%
  • Bohócdoktorok 250 könyvcsomagot röptettek kisgyermekeknek

• Bohócdoktorok 250 könyvcsomagot röptettek kisgyermekeknekIskolások és óvodások, összesen 250 csoport kapott mesekönyveket a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Bohócdoktor csapattól. A könyvekre nagy volt az érdeklődés, a program meghirdetése után egy nap alatt betelt a keret. Az ország minden részébe jut a csomagokba rendezett olvasnivalókból, a bohócdoktorok a több tonnányi adományt az olvasás népszerűsítése érdekében adták az intézményeknek. Mesekönyveket, nyelvtanulást segítő könyveket, színezőket, matricákat, vízfestéket, gyurmát, édességeket, egyéb dolgokat is rejtett a csomag.

Bohócdoktorok, adomány

A Mátrix Alapítvány 2003 óta minden évben könyvek ezreivel segíti a Mesedoktor támogatói program révén a gyermekkórházakat, felnőtt intézményeket, iskolákat, óvodákat. A piros orros bohócdoktor program évente több jótékonysági akciót is indít, melyről a www.bohocdoktor.com oldalon is informálódni lehet.

Mesedoktorok, bohócdoktorok a gyermekekért

Érzékenyítéssel a jobb közösségért - Rácz Anett alapítványi elnök véleménye szerint apró odafigyeléssel komoly sikereket lehet elérni kisebb - nagyobb közösségekben. Az alapítvány a Mesedoktor, Bohócdoktor, Szeretetcsoki vagy éppen a Centerke Adományozó Központ programjaival nem tud mindenkinek segíteni, de mindenkinek mintát mutatva támogatást adhatunk, hogy ha teheti, tudjon az adott ember valakinek segíteni.

Könyvek gyermekeknek, támogatás

Bohócdoktor könyvadományok

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• A Naturtex-SZTE-Szedeák adománya

A Naturtex-SZTE-Szedeák adományaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ támogatottjait a Naturtex-SZTE-Szedeák idén is segítette ruha, cipő, tartós élelmiszer, édesség adományozással. A sportolók jótékonyan fogtak össze az alapítvány által támogatott nagycsaládosok, kisgyermekesek, idősek - egyedülállók megsegítéséért. A klub a Körmend elleni mérkőzés előtt várta a mérkőzésre érkező felajánlók adományait. A héten a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolói maguk vitték el a szeretetcsomagokat az alapítványhoz, ahol az önkéntes segítők hálás köszönettel fogadták azokat. A támogató együttműködések révén még sikeresebb a szociális, támogató, adományosztó program.