bohócdoktor vizit szja 1%
  • Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

Nem elég Bence súlyos betegsége, a család időközben feltornyosult lakáshitele már az otthon biztonságát (ezzel együtt a másik két testvér esélyeit) is megingatta.

Ludman Bence részére a legapróbb adomány is életmentő segítség! Az OTP-nél vezetett 11773384-00339564-es számlaszámra csekken, átutalással vagy bármelyik OTP bankfiókban személyesen is közvetlenül Bence számára be lehet fizetni segítő adományt.

Bence a DEOEC Gyermekklinika Hematológiai-onkológiai Tanszékén részesül kemoterápiában. A kicsi fiú gyógyulni akar, de külső segítség nélkül nem megy! Segítsük együtt Bence gyógyulását, hogy minél hamarabb biztos otthonba, Nádudvarra mehessen haza.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére Szegeden

Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére SzegedenA Magyar Élelmiszerbank Egyesület által 2014. november végi országosan szervezett élelmiszergyűjtésen a szegedi segítő szervezetek és a résztvevő sok - sok önkéntes kiemelkedően jól teljesített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői a Auchan áruházban fél tonnát meghaladó mennyiségű élelmiszert gyűjtöttek össze. A jólelkű összefogásnak köszönhetően családok százai számára teszi az összegyűjtött tartós élelmiszer az ünnepeket boldogabbá, illetve a tél átvészelését könnyedebbé. Dudás Zsanett, alapítványi elnök boldogan csatlakozott az összefogáshoz, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!

• Táblás csokik ezreit állították harcba a Bohócdoktorok

Táblás csokik ezreit állították harcba a BohócdoktorokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Bohócdoktorok a Szeretetcsoki program jóvoltából táblás csokik ezreit juttatták el egészségügyi intézményekben dolgozók számára. Rácz Anett, alapítványi vezető elmondta: a vírus elleni védekezéshez erőt, boldog pillanatokat segít a csoki, melyet a rászorulók mellett most egészségügyi dolgozók számára viszünk, a biztató szó mellett a sok finom falat is segíti a küzdelmet. A csoki adománnyal üzenünk, erőt adunk, kitartást kívánunk a hősöknek! Veletek vagyunk!

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.