• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.

Patrik karácsonyra azt kéri, hogy könnyen tudjon levegőt venni, ugyanúgy mint a többi egészséges kis gyerkőc.

Patrik számára egy gépet szeretnénk vásárolni, ami a légzését segíti, és a tüdejéből a rendszeresen termelődő óriási mennyiségű folyadék kijutást nagymértékben orvosolja.

Az életmentő gép ára 3.500.000. - 4.000.000. Ft, melynek beszerzését a jobb sorsra érdemes család kilátástalannak tartja.

Kérjük támogassa a súlyosan beteg Patrikot!

A támogatás módja a hivatalos
    számlaszámra való átutalás:

MÁTRIX Számlaszám (OTP):
    11735005-20510350
    A közleménybe kérjük beírni, hogy "Patrik"

Figyelem:
    az alapítványon keresztül befizetett összegek 100%-ban a családhoz kerülnek!

Ottjártunkkor épp a család mosógépe ment tönkre, így a Mátrix kicsi csapata egykettőre felkutatott egy működő automata mosógépet, hozzá egy hűtőszekrényt, székeket, asztalt, és egyéb használati tárgyakat is. Második találkozásunkkor a tárgyi adományokkal érkeztünk.

Patrik örült, a család az egyéb meglévő súlyos terhek mellett egy kicsit fellazulhatott.

Patrik számára a váladékozást egy többmilliós gép oldhatja meg, aminek beszerzése forrás hiánya miatt jelenleg kilátástalan.

Patrik karácsonyra azt kéri, hogy könnyen tudjon levegőt venni, mint a többi egészséges kis gyerkőc.

Patrik számára egy gépet szeretnénk vásárolni, ami a légzését segíti, és a tüdejéből a folyadék kijutást nagymértékben orvosolja.

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!