• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.

Patrik karácsonyra azt kéri, hogy könnyen tudjon levegőt venni, ugyanúgy mint a többi egészséges kis gyerkőc.

Patrik számára egy gépet szeretnénk vásárolni, ami a légzését segíti, és a tüdejéből a rendszeresen termelődő óriási mennyiségű folyadék kijutást nagymértékben orvosolja.

Az életmentő gép ára 3.500.000. - 4.000.000. Ft, melynek beszerzését a jobb sorsra érdemes család kilátástalannak tartja.

Kérjük támogassa a súlyosan beteg Patrikot!

A támogatás módja a hivatalos
    számlaszámra való átutalás:

MÁTRIX Számlaszám (OTP):
    11735005-20510350
    A közleménybe kérjük beírni, hogy "Patrik"

Figyelem:
    az alapítványon keresztül befizetett összegek 100%-ban a családhoz kerülnek!

Ottjártunkkor épp a család mosógépe ment tönkre, így a Mátrix kicsi csapata egykettőre felkutatott egy működő automata mosógépet, hozzá egy hűtőszekrényt, székeket, asztalt, és egyéb használati tárgyakat is. Második találkozásunkkor a tárgyi adományokkal érkeztünk.

Patrik örült, a család az egyéb meglévő súlyos terhek mellett egy kicsit fellazulhatott.

Patrik számára a váladékozást egy többmilliós gép oldhatja meg, aminek beszerzése forrás hiánya miatt jelenleg kilátástalan.

Patrik karácsonyra azt kéri, hogy könnyen tudjon levegőt venni, mint a többi egészséges kis gyerkőc.

Patrik számára egy gépet szeretnénk vásárolni, ami a légzését segíti, és a tüdejéből a folyadék kijutást nagymértékben orvosolja.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Szeretetcsoki adomány az ételosztáson

Szeretetcsoki adomány az ételosztásonEgész évben támogatásokkal segítjük az elesetteket - hátrányos helyzetben élőket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Szeretetcsoki.hu jótékonysági program mostani megmozdulása sok - sok csokival segítette a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány 500 családot támogató ételosztását, hogy a résztvevők a tartós élelmiszerek, zöldségek, és az egy tál étel mellé finomságokat is kaphassanak. Évente 10.000-nél többször segítünk, közösen támogatóinkkal! Minél több jóakaró - segítő áll mellénk, annál sikeresebb az eredmény. Közösen tesszük jobbá a világunkat!

• Gyermekkorházakat támogattak a Mesedoktorok

Gyermekkorházakat támogattak a MesedoktorokA gyógyítást segítő Mesedoktorok egész évben a gyermekek megsegítéséért tevékenykednek, kórházakat támogatnak, támogatói programokban vesznek részt. Most újabb 80 gyermekkórház és gyermekeket gyógyító intézmény kapott szeretetcsomagot a Mesedoktoroktól. Több ezer minőségi mesekönyv, édesség és írószerek (másfél tonnányi mennyiségben) kerültek a gyermekek gyógyítását támogató céllal az intézményekbe. A Mesedoktorok célja, hogy a gyógykezeléssel eltöltött időszak a gyermekek számára a legkisebb terheléssel járjon, hiszen a cél, hogy az test éppé, a lélek széppé váljon.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

• Gyermekprogramokat is támogatunk

Gyermekprogramokat is támogatunkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több száz rendezvényt, programot, intézményi megmozdulás sikerét támogatja élelmiszerekkel, jutalmakkal, frissítõkkel, ajándékokkal. A cél, hogy a szûkös anyagi helyzetû közösségek élménypedagógiás programjai a támogatás révén sikereket érhessenek el. A támogatásokra igen nagy az igény. Munkánk becses támogatóink, követõink, segítõink, angyalaink révén nem lehetne sikeres. A támogatottak nevében is hálásan köszönjük! A Támogatottaknak pedig sikerekben gazdag segítõ munkát kívánunk.

• Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi Mikulás

Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi MikulásA szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ hetven nagybeteg bennfekvő gyermekét is meglátogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány Mikulása, a krampuszok és a Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapata. A Gyermekosztályokon és az onkológián tett Mikulás vizittől a gyerekek kedélyállapota láthatóan javult. Minden bennfekvő gyermek a játékon, éneken, mókán felül Mikuláscsomagot is kapott. A nővérek, ápolók, orvosok is bekapcsolódtak a játékos foglalkozásba. Volt öröm, kacagás és persze sok - sok meglepetés ajándék.

• Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a Mátrixtól

Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a MátrixtólPepi & Barátai évek óta önkéntes tagjai a Mátrix Közhasznú Alapítvány programszervező team-nak és a Karitáció Bohócdokik csapatának. Van, hogy nélkülözők részére adományt, játékos foglalkozást visznek, van, hogy kórházban betegségelűző bohócdoktorkodásban vesznek részt, de az is előfordul, hogy egy iskolai ünnepségen okoznak örömet gyermekek százainak. A Mátrix kihasználatlan (jobb sorsra érdemes) gépjárművét és egy HDD-s 3ccd-s kamerát kapta meg Pepibohóc, hogy még több helyre még több vidámságot és kulturális értéket tudjon elvinni.

• A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdára

A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdáraA Centerke Adományozó Központ előtti szabad terület szombat délelőtt néhány órára cipővásárrá alakult. Az érkező emberek a Karitáció Alapítvány és az Italy Trend no1 Kft. jóvoltából életük megkönnyítéséhez ezer pár használt, de még jó állapotú téli cipőből válogathattak. Többnyire rászoruló gyermekes családok, egyedülállók, idősek és fedél nélküliek érkeztek a jótékony programra támogatásért. Imre Ferenc, a Kft tulajdonosa megteheti, hogy segíti az alapítványi jótékonykodást, hiszen társadalmi felelősség is, hogy a közelgő téli hidegben ne legyen lyukas talpú kisgyerek vagy lefagyott lábú fedél nélküli.