bohócdoktor vizit szja 1%
  • Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adomány

Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adományNe dobd a szemétbe: egy megmaradt fél adag főtt étel valakinek a túlélést jelentheti. Egy szikkadt zsömle valakinek már szemét, másnak pedig a reggelit jelenti. Ünnepek idején dőzsöl a lakosság, ilyenkor különösen nagy az élelmiszerpazarlás, de kis odafigyeléssel ez megelőzhető, sőt, rengeteg rászoruló asztalára varázsolhatunk reggelit, ebédet és vacsorát. Látogassuk meg a rászoruló szomszédokat, kopogjunk be hozzájuk bátran. Adjuk oda szeretettel azt az ételt, ami nekik még jól jön. Szeretetláda a nagyvárosokban segíti a rászorulókat, de egyre többet hallani visszaélésekről. Figyeljünk oda, mert dézsmálják a szeretet ládákat.

Segítsük a rászorulókat:
    - a háztartásban felesleges tartós élelem (konzerv, befőtt, tészta, liszt, cukor) másnak terülj - terülj asztalkám lehet,
    - a megmaradt kenyeret, zsemlét, joghurtot, tejet, egyéb ennivalót közvetlen érdemes a rászorulóknak odaadni,
    - nem csak ennivalót... megmaradt tisztítószert, szappant, sampont, mosóport, fertőtlenítő szereket se a kukába tegyük, hanem adjuk oda.

rendszeresen segítjük tölteni az ételt adó Szeretetládát

A Nébih 2019-es közleménye szerint világviszonylatban évente nagyjából 1,3 milliárd tonna élelmiszerhulladék keletkezik. Magyarországon becslések szerint 1,8 tonna étel végzi a szemetesben, és ennek a mennyiségnek a nagyobbik részét a háztartások termelik ki. Legnagyobb arányban készételeket pazarolunk, ezt követik a pékáruk, majd a zöldségek és gyümölcsök.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több támogatást nyújt (ruhát, cipőt, játékot, használati tárgyakat, bútort, tartós élelmiszert, egyebet) a Centerke Adományozó Központon keresztül egyéneknek (időseknek, egyedülállóknak), családoknak (egyszülős és nagycsaládosoknak), közösségeknek, valamint intézmények számára. A Mesedoktor és a Bohócdoktor programunk élménypedagógiás módszereket alkalmazva segít betegeknek, intézményeknek, közösségeknek.

Kopogj át a szomszédba, egy rászoruló örömmel fogadhat egy bögre teát vagy egy tál ételt - nem szégyen, méltósággal segíteni nagy dolog!

Segíts Te is / Segítsen Ön is!

Közösen vegyünk részt a jótékonykodásban! A legapróbb támogatás is óriási!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• A roma népesség helyzete Magyarországon

A cigányság Magyarország legnagyobb etnikai kisebbsége, egyúttal Európa negyedik legnagyobb roma közössége. Mérvadó szakértõi becslések szerint a cigány népesség száma jelenleg mintegy 450-600 ezer fõre tehetõ.

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

• Vissza a természetbe! – Járjunk mezítláb!

Vissza a természetbe! – Járjunk mezítláb!5 Tanács lábunk egészségéért. A civilizált élet nagyon sok korlát közé szorítja a modern embert, amely kedvezőtlenül befolyásolja életminőségünket, egészségünket. Gondolta volna, hogy a cipő is lehet ilyen börtön a lábnak? Dr Péntek Évát a Karitáció Alapítvány szakértőjét kérdeztük arról, hogy mit tehetünk lábunk egészségéért. A láb bonyolult szerkezet, több mint 26 csont, izmok és inak jól megtervezett funkcionális egysége, mérnöki pontosságú boltozatos ívei segítségével viseli az egész test súlyát, csillapítja járás közben a testet, s különösen a gerincoszlopot érő ütéséket. azonban ha ez az egyensúly felborul, az izmok gyengék, a szalagok nem tartanak, a hosszanti, vagy a haránt boltozat ellaposodik, az kihat az egész test állapotára.

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• Anya, a félszemű anya

Anya, a félszemű anyaA mű a képzelet szüleménye, szürreális, de mégis... 10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá. Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a feltehetően kitalált, de nagyon megható történetet. „Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért… szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni. Akkor ezt én nagyon szégyelltem..." mert egy gyermek alapvetően ebben a korban ilyen képmutató és szégyenlős. Egy anya pedig mindent odaad gyermekének, ha kell, az életét is.

• Magányos kisfiú reszketett a hidegtől a buszmegállóban - videó az utasok reakciójáról

Magányos kisfiú reszketett a hidegtől a buszmegállóban - videó az utasok reakciójárólNorvégiában rejtett kamerával készítettek egy filmet arról, mit csinálnak az emberek, ha meglátnak egy fiút, amint a buszmegállóban ül, vacog és egyedül van. Volt aki a kesztyűjét adta oda, de többen is akadtak, akik levették a kabátjukat és inkább ők ültek tovább pólóban. Azt kérdezgették a fiútól, hogy miért van egyedül és hogy nincs-e egy telefonszám, amin fel lehet hívni a tanárát. Magyarországon is nagyon sokan segítenek, gondoljunk csak a CENTERKE adományozó központunkra, ahol évente tízezernél több adok / kapok segítség jön és megy. A felajánlók és a rászorulók között igenis megható az együttműködés.

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.

• Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!

Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti. - Kedves Gyermeknevelő Testvérek! Annak idején Kopp Mária, magyar orvos, pszichológus, a „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője egy magán beszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, s nem is az atombombától, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Képtelenség és felfoghatatlan! Van megoldás? Mi a teendő?! Hogyan lehetne pozitív irányban változtatni a dolgok menetén?!

• A sport beépítése a gyermek életébe

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvezõ hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára.

• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!