• Adó 1% gyermekmentésre

Adó 1% gyermekmentésreA gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő tevékenységünk támogatásával életeket ment! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató közhasznú szervezet ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, faültetést vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet, tehetségeket pártol. Az alapítvány fontos tevékenysége segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a családok boldogulását, a környezetünk védelmét, az egészségessé válást, a gyógyulást.

Adóbevalláskor gondoljon az egész éves gyermekmentő munkánkra. Adó 1% felajánlását a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Főbb feladataink:
    - gyermekmentés (gyógykezelés, étkeztetés, szociális programok),
    - sterilház (steril szobák) működtetése (sterilszoba.hu),
    - mesedoktor gyógyító és élményprogram gyermekeknek és felnőtteknek is (mesedoktor.hu),,
    - rászorulók támogatása életmentő támogatások, évente tízezernél több alkalommal (centerke.hu),,
    - kulturális - szabadidõs programok szervezése (támogatása),
    - betegségmegelőzés - szűrőprogramok (kezdjünkújéletet.hu),,
    - egyéb, környezetvédelmi, fejlesztő, életmód programok.

MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    Kérjük támogassa a Gyermekmentést!
    Adó 1%: 18472273-1-06

Az adószám pontos megadása FONTOS!

Mentsünk együtt ÉLETET!
    adó egy százalék

Felajánlása kapcsán jó, ha tudja: adója 1%-ának felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó a bevallási év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. Tehát az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, akik egyébként február 15-ig adnak bevallást, ugyancsak május 20-ig érvényesen rendelkezhetnek.

Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetõsége van elektronikus ûrlapon rendelkezni jövedelme 1%-áról. Mi több azok a magánszemélyek, akik a bevallásukat vagy az adóhatósági adómegállapításra vonatkozó nyilatkozatot elektronikusan küldik meg az adóhatóságnak, a rendelkezõ nyilatkozatot is megküldhetik ily módon, tehát utólag, postán.

Bármelyik formában is rendelkezik javunkra adója 1%-áról, nagylelkû segítségét Önnek hálásan köszönjük!

Amennyiben nem áll módjában adója 1%-ával rendelkezni számunkra, segítõként, támogatóként is várjuk áldozatkész felajánlását!

Nagylelkû támogatását hálásan köszönjük!

Készpénzes támogatását hivatalos számlaszámunkra történõ fizetéssel teheti meg: Mátrix Alapítvány (OTP): 11735005-20510350

(Kérésre adóalap csökkentõ adóigazolást állítunk ki. Ez irányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét, telefonos és egyéb elérhetõségét)

Adó 1% felajánlásából gyermekek és családok életét mentjük meg!
    Együtt csodákra vagyunk képesek!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri tevékenységünket!

Rendszeresen szervezünk egészségjavító megmozdulásokat
    adó egy százalék
    Évente több ezer élelmiszercsomagot osztunk rászoruló családoknak
    adó 1%
    ...évente több ezer adományt osztunk ki rászorulóknak...
    Az adó 1% bevétel is hozzájárul az életmentéshez
    adó egy százalék
    ...élményt és esélyt teremtünk...
    ...rászorulókat segítünk...

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a Mátrix Közhasznú Alapítványt!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró támogatás nagy segítség!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?
    A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
    Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Támogassa a gyermekek gyógyulását, akár az adó 1 százalék felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozói programjait, illetve a nagyon fontos Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

• Az éhezés sokunknak mindennapos trauma

Az éhezés sokunknak mindennapos traumaA becslések szerint ma Magyarországon 30.000-40.000 gyermek gyakorlatilag éhezik. Ez a szám az elszegényedő családok számának gyarapodásával egyre növekszik. Sok-sok kisgyermeknek valóban nincs mit ennie. Mit is jelent az éhezés / alultápláltság?! Ha valaki kényszerből rossz minőségű, rostban szegény, vitaminoktól és ásványi anyagoktól mentes tápanyagokat fogyaszt (vagy ad a családjának), az előbb utóbb vagy alultáplált állapotba kerül vagy az elsavasodás, elhízás és szövődményei (pl. cukorbetegség) érik el.

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Hogyan elõzzük meg a szénmonoxid mérgezést?

Itt az õsz, ismét indul a fûtésszezon, s nem is gondolunk bele, milyen komoly veszélyt jelenthet, ha nem ég el tökéletesen a tüzelõanyag. Ilyen esetekben keletkezik a szénmonoxid, ami akár halálos balesetet is okozhat.

• A vak ember kéreget

A vak ember kéregetVak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: Vak vagyok. Kérem, segítsenek! Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár forintot, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: - Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam. - mondta, majd mosollyal az arcán távozott.

• Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

Rászoruló gyermekeket vár A JátékkészítőA Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó TulipánTündér Produkciós Iroda felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a "mese".Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat.

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

• A rózsa

A rózsaA rózsa gyönyörűséges virág.

A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.

• Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

• Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekre

Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekreA hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján. Az agykutatás és a gyermekpszichológia eredményeinek köszönhetően árnyaltabban látjuk ezeket a dühkitöréseket, mint pár évvel ezelőtt: természetes és szükséges mérföldkőnek a gyermek fejlődésében, így igyekszünk empátiával kezelni. Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”. (Tippek a Gyereklélek magazinból, melyek hasznos segítőtársunk lehetnek a hiszti idejére).