rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Önbecsülés növelõ tippek

 • Share on Tumblr

  Önbecsülés - benned mennyire dominál a magadban való HIT?!?

  Vajon közülünk hányan mondhatják el önmagukról, hogy száz százalékban meg vannak elégedve az életükkel? Minden bizonnyal kevesen. De gondolkozzunk most csak el azon, hogy egy kis erõfeszítéssel milyen kedvezõ változásokat hozhatnánk létre, a számunkra leginkább megfelelõ életkörülmények létrehozása érdekében.

  Adó 1 százalék felajánlása a gyermekek megmentését, a családok támogatását, a jótékonysági programok sikerességét segíti! Az adó 1 százalék felajánlását hálásan köszönjük!

  A tudatosságunk képezi ennek az alkotó folyamatnak az elsõ fázisát. Amikor önmagunk tudatára ébredünk, képesek vagyunk megérteni, hogy miért is érezzük azt, amit érzünk, és miért viselkedünk egy adott módon. Ennek a megértése ad lehetõséget számunkra szabadon megváltoztatni azokat a dolgokat az életünkben, amelyeket szükségesnek tartunk, és teszi lehetõvé az elképzeléseinknek megfelelõ életkörülményeink megteremtését.

  Anélkül, hogy ismernénk önmagunkat lehetetlen lenne önmagunk elfogadása és bármiféle változás megvalósítása. Mihelyt azonban sikerül kifejlesztenünk a szilárd önbizalmunkat, azonnal sokkal vonzóbb jelöltté vagyunk képesek önmagunkat átváltoztatni legyen szó akár egy állás megpályázásáról, egy tanácsadói szerep betöltésérõl, egy partnerkapcsolatról, vagy egy házasságról…

  Abban az esetben, ha tisztán látjuk magunk elõtt azt, hogy kik vagyunk, és mit akarunk (és miért akarjuk azt) egy jelentõs erõforrásra teszünk szert annak érdekében, hogy tudatosan és cselekedve valóra váltsuk ezt az akaratunkat.

  Mi az, hogy önbecsülés?
  Az önbecsülés az az érték, amit önmagunknak adunk. A forrását mindennek egy olyan megalapozott önértékelés képezi, ami egyaránt képes elviselni a kudarcot és a sikert; túlélni a hibázásainkat, csalódásainkat és mindenekelõtt segít bennünket mások elfogadásának és elutasításának túlélésében.

  Az önbecsülésünk képezi az alapját az önmotivációnknak, a magabiztos kommunikációnknak és a képességeink kibontakoztatásának. Kétség kívül bármilyen szintû sikerünk elérésének nélkülözhetetlen feltétele.

  Nézzük meg akkor most az önbecsülés két kulcsfontosságú alapelemét – az elfogadást és az elutasítást.

  Az egy természetes dolog, hogy valamennyien arra törekszünk, hogy mások elfogadjanak bennünket, és jól kijöjjünk a számunkra fontos személyekkel. Viszont abban az esetben, ha a mások általi elfogadottságunknak kiemelt fontosságot tulajdonítunk, számunkra meglehetõsen nehéz feladatnak fog tûnni bármiféle változtatással járó kockázat felvállalása.

  Bizonyára nem kevesen vagyunk ilyen helyzetben.

  Mihelyt rájövünk arra, hogy mennyire függünk mások elfogadásától, egyúttal rájöhetünk arra is, hogyan használjuk ezt fel az önelfogadásunk megerõsítésére. Ez nem jelenti azt, hogy másokat kizárunk ebbõl a folyamatból, csupán az arányokat változtatjuk meg olyan módon, hogy nekünk több lehetõségünk teremtõdjön a cselekvésre. Ezáltal több alkalmat teremthetünk önmagunk számára a nekünk tetszõ módon való önkifejezésünkre és ennek következtében növekedni fog az önbecsülésünk is.

  Valamennyien félünk az elutasítástól. És mindnyájan átéljük azt! Bármennyire is igyekszünk megelõzni kisebb és nagyobb elutasításokban van részünk az életünk folyamán. Ilyen esetekben, mint hogy:

  Valaki megfeledkezik a születésnapunkról, vagy egy fontos évfordulónkról.
  Elutasítást kapunk egy állásinterjún.
  A szüleink bennünket másokkal összehasonlítva folyton csak a hátrányainkra hívják fel a figyelmünket.
  Egy számunkra fontos rendezvényre nem kapunk meghívást.
  Egyik munkatársunknak segítségünket ajánljuk fel és elutasítást kapunk.
  Mi is elutasításként értékelnénk ezeket az eseteket? Amennyiben igen, akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon a „lelkünkre véve” ezeket az egyszerû megtagadásokat súlyos elutasításként éljük meg!

  Az önbecsülés 10 fõ jellemzõje
  A magas önbecsüléssel rendelkezõ személy önmagát olyannak értékeli és fogadja el amilyen, egyaránt elismerve a saját erõsségeit és gyengeségeit. Az önbecsülésünk bármilyen hiányosságának megszüntetése érdekében folyton érdemes magunkat a pozitív tulajdonságaikra és értékeinkre emlékeztetnünk. Mondjuk el önmagunknak naponta tízszer, hogy mennyire remek egyéniségek vagyunk és milyen sokféle módon vagyunk képesek mások hasznára lenni. Minél több önbizalomra teszünk szert, annál könnyebb lesz megszabadulnunk az ösztönös és szándékos önkritizáló gondolatainktól és megjegyzéseinktõl.

  A magas önbecsüléssel rendelkezõ személy:
  01. nyitott mások kritikájával szemben és tanul azokból,
  02. tiszteletben tartja mások gondolatait és hiedelmeit még akkor is, ha azok nem egyeznek az övéivel,
  03. õszinte és becsületes másokkal szemben,
  04. senkit nem szükséges meggyõznie, hogy igaza van,
  05. nyitott mások részérõl áradó szeretet és közeledés elfogadására,
  06. az elutasítást képes feldolgozni,
  07. kockázatot tud vállalni a változtatás érdekében,
  08. nem tesz önmagának szemrehányást,
  09. képes túlélni a sértéseket és csalódásokat,
  10. saját értékét magasra tartja.

  Amennyiben úgy érezzük, hogy a fenti felsorolásból valamelyik „nem jellemzõ ránk”, valószínû, hogy éppen az fog egy olyan kihívást képezni számunkra, amin érdemes lesz a jövõben dolgoznunk. Akkor csak rajta! Javítsunk minél többet az önbecsülésünkön!


  Share on Tumblr
adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!
Mátrix Közhasznú Alapítvány (OTP): 11735005-20510350
Adó 1%:  18472273-1-06
Évente több tízezer gyermek és család számára jut el a segítő adomány, köszönjük!

gyermekmentés, családsegítés, adó egy százalék, 1+1, adó
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A kleptománia egy kényszerbetegség

  Az internetfüggõség, a szexaddikció és a kleptománia egy kalap alá való, hiszen mindegyik kényszerbetegség, melyek súlyos személyiséget károsító függõséget alakítanak ki az emberben. A kábítószerezésen, alkoholizmuson és a dohányzáson kívül beteges méreteket öltött mára a fentieken kívül játékszenvedély, a videófüggõség vagy éppen a vásárlási kényszer.

 • Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekre

  Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekreA hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján. Az agykutatás és a gyermekpszichológia eredményeinek köszönhetően árnyaltabban látjuk ezeket a dühkitöréseket, mint pár évvel ezelőtt: természetes és szükséges mérföldkőnek a gyermek fejlődésében, így igyekszünk empátiával kezelni. Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”. (Tippek a Gyereklélek magazinból, melyek hasznos segítőtársunk lehetnek a hiszti idejére).

 • Munkatársat keresünk

  Munkatársat keresünkÖrökmozgó, szorgalmas kollégát keres alapítványunk pályázatíró, marketinges, programszervező és egyéb kapcsolódó feladatokra. Megnövekedett feladataink ellátásához 2 fő munkatársat keresünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős jótékonysági, szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Új munkatársunk a szegedi irodánkban végzendő tevékenységével ennek sikerét segíti elő.

 • Védõnõi szûrõnapokat támogattunk

  Rendszeresen támogatjuk a védõnõi szûrõnapokat... A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

  Jelen támogatás célja, hogy segítsük megelõzni az esetleges problémákat, betegségeket. Sajnos az állandó kontrollra nincs mindenkinek lehetõsége, 1-1 szûrésen több száz vegyes szûrõvizsgálat kerül elvégzésre.

 • Félmilliárd gyermek éhezik a világon!

  Paradox világban élünk: miközben az elhízás - és vele a cukorbetegség, szélütés és szívinfarktus - világméretû probléma, ugyanakkor csaknem félmilliárd gyerek éhezik világszerte. A fejlõdõ országokban él a Föld népességének 83 százaléka. Ezekben az országokban 146 millió ötévesnél fiatalabb gyermek alultáplált, és ebbõl a korosztályból tízmilliónál többen éhezés következtében vesztik életüket.

 • Méregtelenítõ ötletek tavaszi fáradtság ellen

  Természetes módszerek

 • Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

  Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

 • Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejéről

  Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejérőlNéha sajnálatos módon szükségünk van egy-két pofonra az élettől, hogy felismerjük, minek van igazából értéke, és minek nincs. ha ez nem történik meg, örökké tagadásban élünk majd. A következő történet sokak szemét felnyitotta már, éppen ezért számodra is kötelező olvasmány! Két súlyosan beteg férfi feküdt egy közös kórteremben. Az egyiküknek megengedték, hogy minden nap egy órát üljön az ágyon, fekvés helyett, hogy könnyebben le tudják szívni a folyadékot a tüdejéből. Az ő ágya mellett volt a terem ablaka.

 • A gyermekek alvászavarának okai

  A gyerekek és fiatalok kevesebbet alszanak, mint kellene, ráadásul olvasás, vagy mesehallgatás helyett inkább tévéznek, amely nyugtalanabbá teszi az alvást. Mindez alvászavarokat okoz.

 • Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!

  Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti. - Kedves Gyermeknevelő Testvérek! Annak idején Kopp Mária, magyar orvos, pszichológus, a „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője egy magán beszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, s nem is az atombombától, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Képtelenség és felfoghatatlan! Van megoldás? Mi a teendő?! Hogyan lehetne pozitív irányban változtatni a dolgok menetén?!

Adó 1 százalék felajánlása a gyermekek megmentését, a családok támogatását, a jótékonysági programok sikerességét segíti! Az adó 1 százalék felajánlását hálásan köszönjük!