rss
gyermekmentés támogatása
 • Önbecsülés növelõ tippek

 • Share on Tumblr

  Önbecsülés - benned mennyire dominál a magadban való HIT?!?

  Vajon közülünk hányan mondhatják el önmagukról, hogy száz százalékban meg vannak elégedve az életükkel? Minden bizonnyal kevesen. De gondolkozzunk most csak el azon, hogy egy kis erõfeszítéssel milyen kedvezõ változásokat hozhatnánk létre, a számunkra leginkább megfelelõ életkörülmények létrehozása érdekében.

  Adó 1 százalék felajánlása a gyermekek megmentését, a családok támogatását, a jótékonysági programok sikerességét segíti! Az adó 1 százalék felajánlását hálásan köszönjük!

  A tudatosságunk képezi ennek az alkotó folyamatnak az elsõ fázisát. Amikor önmagunk tudatára ébredünk, képesek vagyunk megérteni, hogy miért is érezzük azt, amit érzünk, és miért viselkedünk egy adott módon. Ennek a megértése ad lehetõséget számunkra szabadon megváltoztatni azokat a dolgokat az életünkben, amelyeket szükségesnek tartunk, és teszi lehetõvé az elképzeléseinknek megfelelõ életkörülményeink megteremtését.

  Anélkül, hogy ismernénk önmagunkat lehetetlen lenne önmagunk elfogadása és bármiféle változás megvalósítása. Mihelyt azonban sikerül kifejlesztenünk a szilárd önbizalmunkat, azonnal sokkal vonzóbb jelöltté vagyunk képesek önmagunkat átváltoztatni legyen szó akár egy állás megpályázásáról, egy tanácsadói szerep betöltésérõl, egy partnerkapcsolatról, vagy egy házasságról…

  Abban az esetben, ha tisztán látjuk magunk elõtt azt, hogy kik vagyunk, és mit akarunk (és miért akarjuk azt) egy jelentõs erõforrásra teszünk szert annak érdekében, hogy tudatosan és cselekedve valóra váltsuk ezt az akaratunkat.

  Mi az, hogy önbecsülés?
  Az önbecsülés az az érték, amit önmagunknak adunk. A forrását mindennek egy olyan megalapozott önértékelés képezi, ami egyaránt képes elviselni a kudarcot és a sikert; túlélni a hibázásainkat, csalódásainkat és mindenekelõtt segít bennünket mások elfogadásának és elutasításának túlélésében.

  Az önbecsülésünk képezi az alapját az önmotivációnknak, a magabiztos kommunikációnknak és a képességeink kibontakoztatásának. Kétség kívül bármilyen szintû sikerünk elérésének nélkülözhetetlen feltétele.

  Nézzük meg akkor most az önbecsülés két kulcsfontosságú alapelemét – az elfogadást és az elutasítást.

  Az egy természetes dolog, hogy valamennyien arra törekszünk, hogy mások elfogadjanak bennünket, és jól kijöjjünk a számunkra fontos személyekkel. Viszont abban az esetben, ha a mások általi elfogadottságunknak kiemelt fontosságot tulajdonítunk, számunkra meglehetõsen nehéz feladatnak fog tûnni bármiféle változtatással járó kockázat felvállalása.

  Bizonyára nem kevesen vagyunk ilyen helyzetben.

  Mihelyt rájövünk arra, hogy mennyire függünk mások elfogadásától, egyúttal rájöhetünk arra is, hogyan használjuk ezt fel az önelfogadásunk megerõsítésére. Ez nem jelenti azt, hogy másokat kizárunk ebbõl a folyamatból, csupán az arányokat változtatjuk meg olyan módon, hogy nekünk több lehetõségünk teremtõdjön a cselekvésre. Ezáltal több alkalmat teremthetünk önmagunk számára a nekünk tetszõ módon való önkifejezésünkre és ennek következtében növekedni fog az önbecsülésünk is.

  Valamennyien félünk az elutasítástól. És mindnyájan átéljük azt! Bármennyire is igyekszünk megelõzni kisebb és nagyobb elutasításokban van részünk az életünk folyamán. Ilyen esetekben, mint hogy:

  Valaki megfeledkezik a születésnapunkról, vagy egy fontos évfordulónkról.
  Elutasítást kapunk egy állásinterjún.
  A szüleink bennünket másokkal összehasonlítva folyton csak a hátrányainkra hívják fel a figyelmünket.
  Egy számunkra fontos rendezvényre nem kapunk meghívást.
  Egyik munkatársunknak segítségünket ajánljuk fel és elutasítást kapunk.
  Mi is elutasításként értékelnénk ezeket az eseteket? Amennyiben igen, akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon a „lelkünkre véve” ezeket az egyszerû megtagadásokat súlyos elutasításként éljük meg!

  Az önbecsülés 10 fõ jellemzõje
  A magas önbecsüléssel rendelkezõ személy önmagát olyannak értékeli és fogadja el amilyen, egyaránt elismerve a saját erõsségeit és gyengeségeit. Az önbecsülésünk bármilyen hiányosságának megszüntetése érdekében folyton érdemes magunkat a pozitív tulajdonságaikra és értékeinkre emlékeztetnünk. Mondjuk el önmagunknak naponta tízszer, hogy mennyire remek egyéniségek vagyunk és milyen sokféle módon vagyunk képesek mások hasznára lenni. Minél több önbizalomra teszünk szert, annál könnyebb lesz megszabadulnunk az ösztönös és szándékos önkritizáló gondolatainktól és megjegyzéseinktõl.

  A magas önbecsüléssel rendelkezõ személy:
  01. nyitott mások kritikájával szemben és tanul azokból,
  02. tiszteletben tartja mások gondolatait és hiedelmeit még akkor is, ha azok nem egyeznek az övéivel,
  03. õszinte és becsületes másokkal szemben,
  04. senkit nem szükséges meggyõznie, hogy igaza van,
  05. nyitott mások részérõl áradó szeretet és közeledés elfogadására,
  06. az elutasítást képes feldolgozni,
  07. kockázatot tud vállalni a változtatás érdekében,
  08. nem tesz önmagának szemrehányást,
  09. képes túlélni a sértéseket és csalódásokat,
  10. saját értékét magasra tartja.

  Amennyiben úgy érezzük, hogy a fenti felsorolásból valamelyik „nem jellemzõ ránk”, valószínû, hogy éppen az fog egy olyan kihívást képezni számunkra, amin érdemes lesz a jövõben dolgoznunk. Akkor csak rajta! Javítsunk minél többet az önbecsülésünkön!


  Share on Tumblr
adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!
Mátrix Közhasznú Alapítvány (OTP): 11735005-20510350
Adó 1%:  18472273-1-06
Évente több tízezer gyermek és család számára jut el a segítő adomány, köszönjük!

gyermekmentés, családsegítés, adó egy százalék, 1+1, adó
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Nálatok vannak-e Állatok?!

  Projektmenedszerként segítjük az állatvédõk munkáját

  Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Szeged városban a lakosság által tartott háziállatok kapcsán 2012 októberében reprezentatív felmérést végez, környezettudatosságot segítõ kiadványokat oszt, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendõrséget szervez. A program a Szeged Megyei Jogú Város „Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” programon belüli mini projekt, melynek célja az élhetõbb város megteremtése.

 • A gombás fertõzés gyakori betegség

  A láb gombás fertõzése az egyik leggyakoribb bõrgyógyászati panasz. Fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozhatják. Legtöbbször a lábujjak között, a talpon jelentkezik hámló, viszketõ, hólyagos kiütések formájában. Súlyosabb esetekben átterjedhet a körmökre is, illetve feltûnhet a test egyéb hajlataiban, hónaljban, combtõnél is. Megelõzni egyszerûbb, a kezelése olykor igen hosszadalmas és a fertõzés hajlamos a kiújulásra.

 • Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi Alapítványt

  Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi AlapítványtA bionika olyan új, több szaktudományt átfogó tudományág, amelynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba. A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetősége figyelemmel kíséri a bionika technológiát, így nagy örömmel fogadta, hogy létrejött a Bionikus Mozgásszervi Alapítvány. Az innovatív alapítványi célokat támogatjuk, a szervezet működését szerteágazó formában segítjük. Ennek érdeklében 2015-től együttműködési megállapodást kötött a két szervezet, hogy a sikeres működést segítse.

 • Mennyi idõt tölthet egy gyerek a képernyõ elõtt?!

  Egy friss kutatás szerint azok a gyerekek és tizenévesek, akik közvetlenül lefekvés elõtt tévét néznek vagy számítógépeznek, nehezebben alszanak el, ami könnyen kialvatlansághoz vezethet.

 • Mag és az örökség

  Mag és az örökségEgy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

  Ezt mondta nekik: -Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta:

 • Fogyatékos emberek Magyarországon, a fogyatékosság kezelése

  A fogyatékos emberek alkotják a társadalmi kirekesztõdés veszélyének leginkább kitett csoportokat, a munkaerõ-piaci részvétel lehetõsége tekintetében helyzetük különösen hátrányos. Noha a fogyatékos emberek jogaira és esélyegyenlõségére vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak az integrációra, a védett foglalkoztatásban való részvételük mellett azonban munkaerõ-piaci jelenlétük marginálisnak tekinthetõ.

 • A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnerei

  A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnereiA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta közhasznú, tevékenysége során évente tízezernél többször segít. A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális tevékenységünk támogatásával segítőink részt vesznek az olykor életmentő tevékenységekben. Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató csapatunk ha kell beteg gyerekek gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, élményt teremt, ifjúságot segít, tehetségeket támogat. Az alapítvány normatív támogatástól mentes, fontos feladatokat old meg. Minden segítő - támogató felajánlását köszönettel fogadunk.

 • 25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondat

  25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondatKedves Anyuka, képzeld el: vasárnap délután van, a család jót ebédelt, volt süti is, a lakás ki van takarítva, másnap mindenki tiszta, vasalt ruhába tud munkába/iskolába/óvodába indulni. Sokat tettél azért, hogy ez így legyen. Ugye jól esne, ha a család ezt nem venné természetesnek, hanem egy egyszerű, szívből jövő mondattal megköszönné? Kedves Apuka, ugye neked is jól esne, ha nem lenne magától értetődő a család számára, hogy bizony kerül étel az asztalra és meleg van a lakásban. Megdolgoztál érte, hogy (részben) a te fizetésedből ez megvalósulhasson. Milyen jól esne, ha a feleséged, gyereked ezt egy-egy hálás szóval illetné.

 • Partnerség, szakmai együttműködés

  Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

 • Munkatársat keresünk

  Munkatársat keresünkÖrökmozgó, szorgalmas kollégát keres alapítványunk pályázatíró, marketinges, programszervező és egyéb kapcsolódó feladatokra. Megnövekedett feladataink ellátásához 2 fő munkatársat keresünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős jótékonysági, szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Új munkatársunk a szegedi irodánkban végzendő tevékenységével ennek sikerét segíti elő.

Adó 1 százalék felajánlása a gyermekek megmentését, a családok támogatását, a jótékonysági programok sikerességét segíti! Az adó 1 százalék felajánlását hálásan köszönjük!