• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

Kapcsolatfelvétel: info[kukac]matrixalapitvany.hu

I. Sikeresen indulna pályázaton, ehhez megbízható, sikeres projektpartnerre van szüksége? Pályázatok révén forrásteremtéssel lenne sikeresebb? Keresse alapítványunkat a info[kukac]matrixalapitvany.hu címen.

II. Már meglévő (nyertes) pályázathoz keres megbízható, innovatív, agilis együttműködő partnereket?

Országon belüli és nemzetközi tevékenységében is jó partnerre talál együttműködésünk révén.

III. Ön pályázatíró és szabad kapacitásával közhasznú - sikeres nonprofit szervezetek programjaiban forrásteremtéssel venne részt?

Várjuk önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, intézmények, nonprofit / forprofit közösségek jelentkezését sikeres EGYÜTTMŰKÖDÉS céljából.

Kontakt e-mail címünk: info[kukac]matrixalapitvany.hu - ide küldje el röviden együttműködésünk kapcsán elképzelését, tervét!

turizmus, partnerség, pályázat, forrásteremtésTurisztikai együttműködés

Részt vállalunk települések, turisztikai központok, intézmények, közösségek, szerveződések idegenforgalmi tevékenységének sikereiben. Vállalunk projektet, folyamatok tekintetében komplett feladatokat és rész tevékenységeket. Tegyük közösen ismertebbé beruházását, szolgáltatásait, hatékonyabbá turisztikai vállalkozását! A siker közös úton haladva elérhetőbbé válik!

forrásteremtés betegségmegelőzés, egészségtudatosságEgészségmegőrzés, betegség-megelőzés
    Együttműködésben az egészségért! A legtöbb egészségügyi problémát meg lehetne előzni, de erre legtöbbször sokunk csak későn ébred rá. Ezért is fontos, hogy a betegség-megelőzésben közös erővel hordozzunk terheket. Működjünk együtt egészség-megőrzési, betegség-megelőzési akciók, kampányok, figyelemfelhívó, tájékoztató, prezentációs programok lefolytatásában!

sport, pályázat, forrásteremtésSporteseményben való együttműködés
    Sporteseményt szervez? Egészségtudatosságot népszerűsítő feladatokban érdekelt? Tömegsport mozgalmár? Oktatási intézményben szervez programot? Segítjük sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a forrásteremtésben, projekt megvalósításban, a kitűzött célcsoportok elérésében! Érjük el közösen a sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a fenntarthatóságot, a sikert!

forrásteremtés szociális programokraSzociális - családsegítő programok, gyermekvédelmi együttműködés
    Együtt csodákra vagyunk képesek! Napjainkban egyre többen szorulnak segítségre, támogatásra problémáik megoldásához. Emberek nélkülöznek, gyermekek éheznek, életek válnak kilátástalanná. Indítsunk közös programokat, hogy jobbá és könnyebbé tegyük embertársaink életét. Szervezzünk közös erővel szociális, prevenciós, gyermekvédelmi akciókat az élhetőbb világért!

drog prevenció, alkoholizmus, függőség, megelőzés, forrásteremtésDrog, alkohol, egyéb szenvedélybetegségek kapcsán prevenciós programok
    Életünk során (legtöbbször akaratunk ellenére) számos negatív külső hatás / esemény érhet bennünket. Közösségünket, társadalmunk egészét együttes erőfeszítéssel tehetjük erősebbé, ellenállóbbá, káros dolgoktól mentessé. Szervezzünk közös munkacsoportot, szerezzünk együtt forrást annak érdekében, hogy céljainkat a legnagyobb hatékonysággal meg tudjuk valósítani!

forrásteremtés hagyományőrzásre, kultúráraKulturális programok, hagyományőrzés
    Értékteremtés együttműködésben! Szerezzünk forrást együttműködésben a sikerért! A maradandó élmények, a közös értékek megteremtésében együttes erővel sokszínűbb, komplexebb programokat tudunk létrehozni. A hasznos és élménydús szabadidős tevékenységek fejlesztik a célcsoport készségeit, képességeit, a társadalmi értékmegőrzést. Közösen a célok eléréséért!

bűnmegelőzés, pályázat, forrásteremtésBűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági, baleset-megelőzési együttműködések
    Napjainkban biztonságba lenni nem alapvető állapot. Szerezzünk közösen forrást a jobb környezeti - társadalmi állapot kialakításáért. Együttműködésünk révén a bűncselekmények, a (közlekedési) balesetek elkerülése érdekében közös projektek kialakítása által törekvésünk sikeresebb lehet! Egységben az erő, közös erőfeszítéssel többet tehetünk a célok elérése érdekében.

forrásteremtés ipari, mezőgazdasági teendőkreGazdaságélénkítő, mezőgazdasági, ipari fejlesztő programokban együttműködés
    Az egyéni, a közösségi boldoguláshoz nélkülözhetetlen a gazdasági, ipari folyamatok fenntartása, fejlesztése. Együttműködésünk révén az innovatív fejlesztési tervek gyakorlati megvalósítása, a munkaerő-piaci fejlesztések, a gazdaságot élénkítő mechanizmusok válnak könnyebbé. Teremtsünk együttműködés révén fontos programokhoz anyagi és materiális forrást!

forrásteremtés természet, környezet védelemreKörnyezet-és természetvédelmi együttműködések
    A környezetünk védelme, a természet megóvása közös feladatunk. A vízvédelem, a levegő tisztasága, az energia felhasználás, az élő és élettelen környezet, a háziállatok védelme, a környezettudatosság, az ismeretterjesztés közös ügyünk. Hozzunk létre közösen környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítő, probléma megoldó akciókat, programokat!

pályázat oktatási programokraPályaválasztási, karrier, életvezetési programokban való együttműködések
    Tanuljunk, tanítsunk együtt! Szervezzünk közösen segítő, tájékoztató, fejlesztő programokat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő hivatást, hogy aktív és hasznos szereplője legyen a társadalmi, gazdasági folyamatoknak! Közös erővel létrehozhatjuk, hogy a társadalom tagjai egy élethosszig tartó folyamat részeseként ismereteket szerezhessenek. indítsunk közösen jótékony programokat!

Szervezet: Mátrix Közhasznú Alapítvány (alapítva 2003-ban)
    Elnök: Dudás Zsanett Ildikó
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem.
    Adószám: 18464654-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20489094
    Tevékenységeket bemutató oldalak:
    0 Centerke Adományozó Központ
    0 Gyermekmentő Steril Ház
    0 Mátrix Közhasznú Alapítvány
    0 Letudok Szokni
    0 Letudok Fogyni
    0 Nembeteg!
    0 Baba-Mama-Apa Magazin
    0 Mátrix Facebook Oldal

Szervezet: Orpheus Állatvédő Egyesület (alapítva 1999-ben)
    Elnök: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.
    Adószám: 18472273-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20510350
    0 Ebangyal - Gazdikereső
    0 Állatrendőrségért Mozgalom
    0 Állatbarát Web Kuckó
    0 Orpheus.hu
    0 Orpheus Facebook Oldal

Szervezet: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány (alapítva 2007-ben)
    Elnök: Fődi Brigitta
    Fő tevékenységi körök: életmód, egészségvédelem, gyógyítás, szociális,...
    Adószám: 19560540-1-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10700062-48244909-51100005
    0 Karitáció Weboldal
    0 Bohócdoktor Magazin
    0 Karitáció Facebook Oldal

Szervezet: Angyali.hu Alapítvány (alapítva 2013-ban)
    Elnök: Rácz Anett
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem, térsadalmi feladatok (kutatások, statisztikák, egyebek).
    Adószám: 18516995-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20565910
    0 Angyali.hu Weboldal
    0 Angyali.hu Facebook Oldal

Cég: Serweb Kft. (alapítva 1998-ban)
    Ügyvezető: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: PR, kommunikáció, szakmai programokhoz kapcsolódó nyilvánosság,...
    Adószám: 23279382-2-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10702040-66363820-51100005
    0 Serweb Kft. Weboldal
    0 Serweb Kft. Facebook Oldal

Pályázatírásban, partnerségben, közös programokban működjünk együtt!

Pályázatok, pályázati programok kapcsán magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel (alapítvánnyal, egyesülettel, egyházzal), nonprofit szervezetekkel, cégekkel, önkormányzatokkal, egyéb csoportokkal - közösségekkel vállalunk együttműködéseket. Cél, hogy jótékony és építő programjaink partnerek és források révén sikeresebben tudjanak megvalósulni. Pályázatokban vállalunk pályázatírást, projekt és program partnerséget, pályázat megvalósítást, programban való részfeladatokat, szaktanácsadást, tanácsadást, javaslattevést. Programokban vállalunk megvalósítást, együttműködést, társulást.

Pályázat általi forrásteremtés a jó ügyekért: pályázati együttműködésünk révén anyagi bázist, eszközt, humán erőforrást, szaktudást, tapasztalatot, partnerséget szerezhet. Működjünk együtt a siker érdekében! Vegyünk részt együtt egyesületi pályázatokban, alapítványi pályázatokban, városi, önkormányzati pályázatokban EU-s pályázatokban, pályázati programokban.

EU-s pályázat, pályázatírás és projekt együttműködés a hazai és a határon túli társadalmi szervezetek (egyesületek és alapítványok), intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok és vállalkozások bevonásával.

Miben működhetünk együtt?! EU -s pályázatok, pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás, pályázatírás, vállalkozásfejlesztési pályázat, alapítványi pályázat, egyesületi pályázat, önkormányzati pályázat, mezőgazdasági pályázat, energiatakarékossági pályázat, eszközbeszerzési pályázat, egyéb forrásteremtési pályázatok.

Pályázati támogatás, forrásszerzés, finanszírozás partnerségben

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.

• A gyermekek alvászavarának okai

A gyerekek és fiatalok kevesebbet alszanak, mint kellene, ráadásul olvasás, vagy mesehallgatás helyett inkább tévéznek, amely nyugtalanabbá teszi az alvást. Mindez alvászavarokat okoz.

• Ha egy csecsemő elmondhatná..

Ha egy csecsemő elmondhatná..Ha a baba beszélni tudna… Egy újszülött üzenete édesanyjához: “1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból. 2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat… Segítesz ezzel nekem. 3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda…. tarts ki, kérlek.

• Új kötelező irodalomra lenne szükség

Új kötelező irodalomra lenne szükségMit olvassanak leginkább a mai gyerekek?! A mai gyerek sem olvasnak kevesebbet, mint elődeik, az olvasás forrása azonban megváltozott. Az élményközpontú irodalomról és a kötelező olvasmányokról is beszélgettünk Gombos Péterrel, a Magyar Olvasástársaság elnökével, egyetemi oktatóval. Egyre kevesebb könyvet látni a gyerekek kezében. Ezt azt jelenti, hogy kevesebbet is olvasnak, mint a korábbi generációk? Nem feltétlenül. Kevesebb könyvélményük van, viszont sokszor látunk tabletet, okostelefont a kezükben, ezeken kifejezetten sokat olvasnak.

• A gombás fertõzés gyakori betegség

A láb gombás fertõzése az egyik leggyakoribb bõrgyógyászati panasz. Fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozhatják. Legtöbbször a lábujjak között, a talpon jelentkezik hámló, viszketõ, hólyagos kiütések formájában. Súlyosabb esetekben átterjedhet a körmökre is, illetve feltûnhet a test egyéb hajlataiban, hónaljban, combtõnél is. Megelõzni egyszerûbb, a kezelése olykor igen hosszadalmas és a fertõzés hajlamos a kiújulásra.

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.

• 25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondat

25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondatKedves Anyuka, képzeld el: vasárnap délután van, a család jót ebédelt, volt süti is, a lakás ki van takarítva, másnap mindenki tiszta, vasalt ruhába tud munkába/iskolába/óvodába indulni. Sokat tettél azért, hogy ez így legyen. Ugye jól esne, ha a család ezt nem venné természetesnek, hanem egy egyszerű, szívből jövő mondattal megköszönné? Kedves Apuka, ugye neked is jól esne, ha nem lenne magától értetődő a család számára, hogy bizony kerül étel az asztalra és meleg van a lakásban. Megdolgoztál érte, hogy (részben) a te fizetésedből ez megvalósulhasson. Milyen jól esne, ha a feleséged, gyereked ezt egy-egy hálás szóval illetné.

• Jó helyre került a mosógép

Jó helyre került a mosógépJótékonyság, örömszerzés, szeretünk örömet szerezni, hiszen jó adni. A tagjaink, segítőink, jótevőink, követőink, támogatottjaink között egy mosógépet sorsoltunk ki. Szpluvák Marianna és családja Battonyáról igazán megérdemelte a mosógépet. A játékos nyereményre több ezren jelentkeztek, számukra vált valóra a vágy, hogy megkaphassák az ajándékot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke saját kezűleg vitte házhoz és adta át a vadi új eszközt, mely a család számára jól is jött. A mosógéphez szívből gratulálunk!

• Számítógép adomány a Dán Nagykövetségtől

Számítógép adomány a Dán NagykövetségtőlA Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” adományozói programja jó tanuló, de hátrányos helyzetben élő gyermekek számára biztosít informatikai eszközöket. Az évek óta sikeresen működő programot Dánia Magyarországi Nagykövetsége 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel támogatta. Minden felajánlás nagy segítség, így az alapítvány az adományt köszönettel fogadta. A gyermekeket támogató „Számítógép Álom” programról a www.matrixalapitvany.hu oldalon ismerhető meg.

• Magyarország és a klímaváltozás

2012-ben jár le a Kiotói egyezmény, amely Magyarországnak 6%-os kibocsátás-csökkentést tesz kötelezõvé, hat üvegházhatást okozó gázra vonatkozóan, a 2008-2012-es évek átlagában. Ezt az egyezményt az ország 2002-ben ratifikálta. Az 1985-1987-es bázisidõszakhoz kell a csökkentéseket mérni.