• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

Kapcsolatfelvétel: info[kukac]matrixalapitvany.hu

I. Sikeresen indulna pályázaton, ehhez megbízható, sikeres projektpartnerre van szüksége? Pályázatok révén forrásteremtéssel lenne sikeresebb? Keresse alapítványunkat a info[kukac]matrixalapitvany.hu címen.

II. Már meglévő (nyertes) pályázathoz keres megbízható, innovatív, agilis együttműködő partnereket?

Országon belüli és nemzetközi tevékenységében is jó partnerre talál együttműködésünk révén.

III. Ön pályázatíró és szabad kapacitásával közhasznú - sikeres nonprofit szervezetek programjaiban forrásteremtéssel venne részt?

Várjuk önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, intézmények, nonprofit / forprofit közösségek jelentkezését sikeres EGYÜTTMŰKÖDÉS céljából.

Kontakt e-mail címünk: info[kukac]matrixalapitvany.hu - ide küldje el röviden együttműködésünk kapcsán elképzelését, tervét!

turizmus, partnerség, pályázat, forrásteremtésTurisztikai együttműködés

Részt vállalunk települések, turisztikai központok, intézmények, közösségek, szerveződések idegenforgalmi tevékenységének sikereiben. Vállalunk projektet, folyamatok tekintetében komplett feladatokat és rész tevékenységeket. Tegyük közösen ismertebbé beruházását, szolgáltatásait, hatékonyabbá turisztikai vállalkozását! A siker közös úton haladva elérhetőbbé válik!

forrásteremtés betegségmegelőzés, egészségtudatosságEgészségmegőrzés, betegség-megelőzés
    Együttműködésben az egészségért! A legtöbb egészségügyi problémát meg lehetne előzni, de erre legtöbbször sokunk csak későn ébred rá. Ezért is fontos, hogy a betegség-megelőzésben közös erővel hordozzunk terheket. Működjünk együtt egészség-megőrzési, betegség-megelőzési akciók, kampányok, figyelemfelhívó, tájékoztató, prezentációs programok lefolytatásában!

sport, pályázat, forrásteremtésSporteseményben való együttműködés
    Sporteseményt szervez? Egészségtudatosságot népszerűsítő feladatokban érdekelt? Tömegsport mozgalmár? Oktatási intézményben szervez programot? Segítjük sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a forrásteremtésben, projekt megvalósításban, a kitűzött célcsoportok elérésében! Érjük el közösen a sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a fenntarthatóságot, a sikert!

forrásteremtés szociális programokraSzociális - családsegítő programok, gyermekvédelmi együttműködés
    Együtt csodákra vagyunk képesek! Napjainkban egyre többen szorulnak segítségre, támogatásra problémáik megoldásához. Emberek nélkülöznek, gyermekek éheznek, életek válnak kilátástalanná. Indítsunk közös programokat, hogy jobbá és könnyebbé tegyük embertársaink életét. Szervezzünk közös erővel szociális, prevenciós, gyermekvédelmi akciókat az élhetőbb világért!

drog prevenció, alkoholizmus, függőség, megelőzés, forrásteremtésDrog, alkohol, egyéb szenvedélybetegségek kapcsán prevenciós programok
    Életünk során (legtöbbször akaratunk ellenére) számos negatív külső hatás / esemény érhet bennünket. Közösségünket, társadalmunk egészét együttes erőfeszítéssel tehetjük erősebbé, ellenállóbbá, káros dolgoktól mentessé. Szervezzünk közös munkacsoportot, szerezzünk együtt forrást annak érdekében, hogy céljainkat a legnagyobb hatékonysággal meg tudjuk valósítani!

forrásteremtés hagyományőrzásre, kultúráraKulturális programok, hagyományőrzés
    Értékteremtés együttműködésben! Szerezzünk forrást együttműködésben a sikerért! A maradandó élmények, a közös értékek megteremtésében együttes erővel sokszínűbb, komplexebb programokat tudunk létrehozni. A hasznos és élménydús szabadidős tevékenységek fejlesztik a célcsoport készségeit, képességeit, a társadalmi értékmegőrzést. Közösen a célok eléréséért!

bűnmegelőzés, pályázat, forrásteremtésBűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági, baleset-megelőzési együttműködések
    Napjainkban biztonságba lenni nem alapvető állapot. Szerezzünk közösen forrást a jobb környezeti - társadalmi állapot kialakításáért. Együttműködésünk révén a bűncselekmények, a (közlekedési) balesetek elkerülése érdekében közös projektek kialakítása által törekvésünk sikeresebb lehet! Egységben az erő, közös erőfeszítéssel többet tehetünk a célok elérése érdekében.

forrásteremtés ipari, mezőgazdasági teendőkreGazdaságélénkítő, mezőgazdasági, ipari fejlesztő programokban együttműködés
    Az egyéni, a közösségi boldoguláshoz nélkülözhetetlen a gazdasági, ipari folyamatok fenntartása, fejlesztése. Együttműködésünk révén az innovatív fejlesztési tervek gyakorlati megvalósítása, a munkaerő-piaci fejlesztések, a gazdaságot élénkítő mechanizmusok válnak könnyebbé. Teremtsünk együttműködés révén fontos programokhoz anyagi és materiális forrást!

forrásteremtés természet, környezet védelemreKörnyezet-és természetvédelmi együttműködések
    A környezetünk védelme, a természet megóvása közös feladatunk. A vízvédelem, a levegő tisztasága, az energia felhasználás, az élő és élettelen környezet, a háziállatok védelme, a környezettudatosság, az ismeretterjesztés közös ügyünk. Hozzunk létre közösen környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítő, probléma megoldó akciókat, programokat!

pályázat oktatási programokraPályaválasztási, karrier, életvezetési programokban való együttműködések
    Tanuljunk, tanítsunk együtt! Szervezzünk közösen segítő, tájékoztató, fejlesztő programokat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő hivatást, hogy aktív és hasznos szereplője legyen a társadalmi, gazdasági folyamatoknak! Közös erővel létrehozhatjuk, hogy a társadalom tagjai egy élethosszig tartó folyamat részeseként ismereteket szerezhessenek. indítsunk közösen jótékony programokat!

Szervezet: Mátrix Közhasznú Alapítvány (alapítva 2003-ban)
    Elnök: Dudás Zsanett Ildikó
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem.
    Adószám: 18464654-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20489094
    Tevékenységeket bemutató oldalak:
    0 Centerke Adományozó Központ
    0 Gyermekmentő Steril Ház
    0 Mátrix Közhasznú Alapítvány
    0 Letudok Szokni
    0 Letudok Fogyni
    0 Nembeteg!
    0 Baba-Mama-Apa Magazin
    0 Mátrix Facebook Oldal

Szervezet: Orpheus Állatvédő Egyesület (alapítva 1999-ben)
    Elnök: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.
    Adószám: 18472273-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20510350
    0 Ebangyal - Gazdikereső
    0 Állatrendőrségért Mozgalom
    0 Állatbarát Web Kuckó
    0 Orpheus.hu
    0 Orpheus Facebook Oldal

Szervezet: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány (alapítva 2007-ben)
    Elnök: Fődi Brigitta
    Fő tevékenységi körök: életmód, egészségvédelem, gyógyítás, szociális,...
    Adószám: 19560540-1-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10700062-48244909-51100005
    0 Karitáció Weboldal
    0 Bohócdoktor Magazin
    0 Karitáció Facebook Oldal

Szervezet: Angyali.hu Alapítvány (alapítva 2013-ban)
    Elnök: Rácz Anett
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem, térsadalmi feladatok (kutatások, statisztikák, egyebek).
    Adószám: 18516995-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20565910
    0 Angyali.hu Weboldal
    0 Angyali.hu Facebook Oldal

Cég: Serweb Kft. (alapítva 1998-ban)
    Ügyvezető: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: PR, kommunikáció, szakmai programokhoz kapcsolódó nyilvánosság,...
    Adószám: 23279382-2-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10702040-66363820-51100005
    0 Serweb Kft. Weboldal
    0 Serweb Kft. Facebook Oldal

Pályázatírásban, partnerségben, közös programokban működjünk együtt!

Pályázatok, pályázati programok kapcsán magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel (alapítvánnyal, egyesülettel, egyházzal), nonprofit szervezetekkel, cégekkel, önkormányzatokkal, egyéb csoportokkal - közösségekkel vállalunk együttműködéseket. Cél, hogy jótékony és építő programjaink partnerek és források révén sikeresebben tudjanak megvalósulni. Pályázatokban vállalunk pályázatírást, projekt és program partnerséget, pályázat megvalósítást, programban való részfeladatokat, szaktanácsadást, tanácsadást, javaslattevést. Programokban vállalunk megvalósítást, együttműködést, társulást.

Pályázat általi forrásteremtés a jó ügyekért: pályázati együttműködésünk révén anyagi bázist, eszközt, humán erőforrást, szaktudást, tapasztalatot, partnerséget szerezhet. Működjünk együtt a siker érdekében! Vegyünk részt együtt egyesületi pályázatokban, alapítványi pályázatokban, városi, önkormányzati pályázatokban EU-s pályázatokban, pályázati programokban.

EU-s pályázat, pályázatírás és projekt együttműködés a hazai és a határon túli társadalmi szervezetek (egyesületek és alapítványok), intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok és vállalkozások bevonásával.

Miben működhetünk együtt?! EU -s pályázatok, pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás, pályázatírás, vállalkozásfejlesztési pályázat, alapítványi pályázat, egyesületi pályázat, önkormányzati pályázat, mezőgazdasági pályázat, energiatakarékossági pályázat, eszközbeszerzési pályázat, egyéb forrásteremtési pályázatok.

Pályázati támogatás, forrásszerzés, finanszírozás partnerségben

• Nem szégyellni, kezelni kell a fejtetût

A fejtetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni, hanem kezelni kell – hívta fel a figyelmet egy iskolai védõnõ. A tanévkezdéssel indul a „tetûvadászat" az intézményekben, a gyerekeket rendszeresen ellenõrzik.

Hiába szûrik ki az ilyen diákot az iskolában, ha otthon nem foglalkoznak az apró élõsködõ jelenlétével.

A tanévkezdéssel minden évben startol a tetûvadászat az iskolákban, óvodákban, bölcsõdékben is.

• Optimizmus = boldog élet!

Optimizmus = boldog élet!Az optimizmus, a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy kedvező hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről „kedvező” képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek. Nos a Magyar ember nem az optimizmusáról híres. A Mátrix Közhasznú Alapítvány társadalmi fejlesztő tevékenysége segíti, hogy a problémamegoldás mellett derűlátó, bizakodó, pozitív gondolkodású emberekké alakuljon mindenki, aki még nem az. Ehhez viszont önbizalom, önismeret, változásra képesség / érettség is szükséges!

• Pihentető praktikák a nyári kánikula idejére

Pihentető praktikák a nyári kánikula idejéreA nyári kánikula idősek és fiatalok számára is nagy terhet jelent. Nappal kimerültség, éjjel van, hogy csak forgolódunk az ágyban, a fülledt melegben még aludni sem tudunk rendesen. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, másnap nyűgösen, fáradtan ébred, s ez az egész napját megbélyegzi. Ám gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan országok, ahol mindig ennyire meleg van. Ezért is találták ki az ilyen helyeken az úgynevezett szieszta időszakot, amikor bezárnak az üzletek tíztől, délután kettőig, hogy ezekben a nagyon meleg órákban az ember pihenhessen kicsit.

• Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

Rászoruló gyermekeket vár A JátékkészítőA Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó TulipánTündér Produkciós Iroda felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a "mese".Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat.

• Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping Center

Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping CenterAlapítványunk tevékenységét támogatja a Kari.hu! A Kari.hu egy webáruházakat tömörítő Karitatív Shopping Center, ahol minden vásárlásod 1%-ával jótékonykodsz. Az általad kiválasztott terméket/szolgáltatást értékesítő/forgalmazó üzlettől vásárolsz KÖZVETLENÜL, vagyis a szállítási, fizetési, garanciális és egyéb feltételeket is ők szabják meg, illetve a termékek ellenértékét is mindig az adott üzletnek fizeted. Ha információra van szükséged a termékekkel/szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor szintén Őket kell megkeresned. A vásárlásod után kapott visszaigazoló levélben pontosan látod, hogy mely elérhetőségeken.

• Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám...

Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám...Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdtünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni: -- Gyerekkoromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztett. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel...

• Virág-és erdõtelepítést támogattunk

A friss levegõt, a tisztább környezetet fontosnak tartva számos esetben támogattuk a növényültetést... Képes beszámolóval csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• Mag és az örökség

Mag és az örökségEgy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

Ezt mondta nekik: -Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta:

• 25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondat

25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondatKedves Anyuka, képzeld el: vasárnap délután van, a család jót ebédelt, volt süti is, a lakás ki van takarítva, másnap mindenki tiszta, vasalt ruhába tud munkába/iskolába/óvodába indulni. Sokat tettél azért, hogy ez így legyen. Ugye jól esne, ha a család ezt nem venné természetesnek, hanem egy egyszerű, szívből jövő mondattal megköszönné? Kedves Apuka, ugye neked is jól esne, ha nem lenne magától értetődő a család számára, hogy bizony kerül étel az asztalra és meleg van a lakásban. Megdolgoztál érte, hogy (részben) a te fizetésedből ez megvalósulhasson. Milyen jól esne, ha a feleséged, gyereked ezt egy-egy hálás szóval illetné.

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.