• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

Kapcsolatfelvétel: info[kukac]matrixalapitvany.hu

I. Sikeresen indulna pályázaton, ehhez megbízható, sikeres projektpartnerre van szüksége? Pályázatok révén forrásteremtéssel lenne sikeresebb? Keresse alapítványunkat a info[kukac]matrixalapitvany.hu címen.

II. Már meglévő (nyertes) pályázathoz keres megbízható, innovatív, agilis együttműködő partnereket?

Országon belüli és nemzetközi tevékenységében is jó partnerre talál együttműködésünk révén.

III. Ön pályázatíró és szabad kapacitásával közhasznú - sikeres nonprofit szervezetek programjaiban forrásteremtéssel venne részt?

Várjuk önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, intézmények, nonprofit / forprofit közösségek jelentkezését sikeres EGYÜTTMŰKÖDÉS céljából.

Kontakt e-mail címünk: info[kukac]matrixalapitvany.hu - ide küldje el röviden együttműködésünk kapcsán elképzelését, tervét!

turizmus, partnerség, pályázat, forrásteremtésTurisztikai együttműködés

Részt vállalunk települések, turisztikai központok, intézmények, közösségek, szerveződések idegenforgalmi tevékenységének sikereiben. Vállalunk projektet, folyamatok tekintetében komplett feladatokat és rész tevékenységeket. Tegyük közösen ismertebbé beruházását, szolgáltatásait, hatékonyabbá turisztikai vállalkozását! A siker közös úton haladva elérhetőbbé válik!

forrásteremtés betegségmegelőzés, egészségtudatosságEgészségmegőrzés, betegség-megelőzés
    Együttműködésben az egészségért! A legtöbb egészségügyi problémát meg lehetne előzni, de erre legtöbbször sokunk csak későn ébred rá. Ezért is fontos, hogy a betegség-megelőzésben közös erővel hordozzunk terheket. Működjünk együtt egészség-megőrzési, betegség-megelőzési akciók, kampányok, figyelemfelhívó, tájékoztató, prezentációs programok lefolytatásában!

sport, pályázat, forrásteremtésSporteseményben való együttműködés
    Sporteseményt szervez? Egészségtudatosságot népszerűsítő feladatokban érdekelt? Tömegsport mozgalmár? Oktatási intézményben szervez programot? Segítjük sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a forrásteremtésben, projekt megvalósításban, a kitűzött célcsoportok elérésében! Érjük el közösen a sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a fenntarthatóságot, a sikert!

forrásteremtés szociális programokraSzociális - családsegítő programok, gyermekvédelmi együttműködés
    Együtt csodákra vagyunk képesek! Napjainkban egyre többen szorulnak segítségre, támogatásra problémáik megoldásához. Emberek nélkülöznek, gyermekek éheznek, életek válnak kilátástalanná. Indítsunk közös programokat, hogy jobbá és könnyebbé tegyük embertársaink életét. Szervezzünk közös erővel szociális, prevenciós, gyermekvédelmi akciókat az élhetőbb világért!

drog prevenció, alkoholizmus, függőség, megelőzés, forrásteremtésDrog, alkohol, egyéb szenvedélybetegségek kapcsán prevenciós programok
    Életünk során (legtöbbször akaratunk ellenére) számos negatív külső hatás / esemény érhet bennünket. Közösségünket, társadalmunk egészét együttes erőfeszítéssel tehetjük erősebbé, ellenállóbbá, káros dolgoktól mentessé. Szervezzünk közös munkacsoportot, szerezzünk együtt forrást annak érdekében, hogy céljainkat a legnagyobb hatékonysággal meg tudjuk valósítani!

forrásteremtés hagyományőrzásre, kultúráraKulturális programok, hagyományőrzés
    Értékteremtés együttműködésben! Szerezzünk forrást együttműködésben a sikerért! A maradandó élmények, a közös értékek megteremtésében együttes erővel sokszínűbb, komplexebb programokat tudunk létrehozni. A hasznos és élménydús szabadidős tevékenységek fejlesztik a célcsoport készségeit, képességeit, a társadalmi értékmegőrzést. Közösen a célok eléréséért!

bűnmegelőzés, pályázat, forrásteremtésBűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági, baleset-megelőzési együttműködések
    Napjainkban biztonságba lenni nem alapvető állapot. Szerezzünk közösen forrást a jobb környezeti - társadalmi állapot kialakításáért. Együttműködésünk révén a bűncselekmények, a (közlekedési) balesetek elkerülése érdekében közös projektek kialakítása által törekvésünk sikeresebb lehet! Egységben az erő, közös erőfeszítéssel többet tehetünk a célok elérése érdekében.

forrásteremtés ipari, mezőgazdasági teendőkreGazdaságélénkítő, mezőgazdasági, ipari fejlesztő programokban együttműködés
    Az egyéni, a közösségi boldoguláshoz nélkülözhetetlen a gazdasági, ipari folyamatok fenntartása, fejlesztése. Együttműködésünk révén az innovatív fejlesztési tervek gyakorlati megvalósítása, a munkaerő-piaci fejlesztések, a gazdaságot élénkítő mechanizmusok válnak könnyebbé. Teremtsünk együttműködés révén fontos programokhoz anyagi és materiális forrást!

forrásteremtés természet, környezet védelemreKörnyezet-és természetvédelmi együttműködések
    A környezetünk védelme, a természet megóvása közös feladatunk. A vízvédelem, a levegő tisztasága, az energia felhasználás, az élő és élettelen környezet, a háziállatok védelme, a környezettudatosság, az ismeretterjesztés közös ügyünk. Hozzunk létre közösen környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítő, probléma megoldó akciókat, programokat!

pályázat oktatási programokraPályaválasztási, karrier, életvezetési programokban való együttműködések
    Tanuljunk, tanítsunk együtt! Szervezzünk közösen segítő, tájékoztató, fejlesztő programokat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő hivatást, hogy aktív és hasznos szereplője legyen a társadalmi, gazdasági folyamatoknak! Közös erővel létrehozhatjuk, hogy a társadalom tagjai egy élethosszig tartó folyamat részeseként ismereteket szerezhessenek. indítsunk közösen jótékony programokat!

Szervezet: Mátrix Közhasznú Alapítvány (alapítva 2003-ban)
    Elnök: Dudás Zsanett Ildikó
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem.
    Adószám: 18464654-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20489094
    Tevékenységeket bemutató oldalak:
    0 Centerke Adományozó Központ
    0 Gyermekmentő Steril Ház
    0 Mátrix Közhasznú Alapítvány
    0 Letudok Szokni
    0 Letudok Fogyni
    0 Nembeteg!
    0 Baba-Mama-Apa Magazin
    0 Mátrix Facebook Oldal

Szervezet: Orpheus Állatvédő Egyesület (alapítva 1999-ben)
    Elnök: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.
    Adószám: 18472273-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20510350
    0 Ebangyal - Gazdikereső
    0 Állatrendőrségért Mozgalom
    0 Állatbarát Web Kuckó
    0 Orpheus.hu
    0 Orpheus Facebook Oldal

Szervezet: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány (alapítva 2007-ben)
    Elnök: Fődi Brigitta
    Fő tevékenységi körök: életmód, egészségvédelem, gyógyítás, szociális,...
    Adószám: 19560540-1-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10700062-48244909-51100005
    0 Karitáció Weboldal
    0 Bohócdoktor Magazin
    0 Karitáció Facebook Oldal

Szervezet: Angyali.hu Alapítvány (alapítva 2013-ban)
    Elnök: Rácz Anett
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem, térsadalmi feladatok (kutatások, statisztikák, egyebek).
    Adószám: 18516995-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20565910
    0 Angyali.hu Weboldal
    0 Angyali.hu Facebook Oldal

Cég: Serweb Kft. (alapítva 1998-ban)
    Ügyvezető: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: PR, kommunikáció, szakmai programokhoz kapcsolódó nyilvánosság,...
    Adószám: 23279382-2-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10702040-66363820-51100005
    0 Serweb Kft. Weboldal
    0 Serweb Kft. Facebook Oldal

Pályázatírásban, partnerségben, közös programokban működjünk együtt!

Pályázatok, pályázati programok kapcsán magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel (alapítvánnyal, egyesülettel, egyházzal), nonprofit szervezetekkel, cégekkel, önkormányzatokkal, egyéb csoportokkal - közösségekkel vállalunk együttműködéseket. Cél, hogy jótékony és építő programjaink partnerek és források révén sikeresebben tudjanak megvalósulni. Pályázatokban vállalunk pályázatírást, projekt és program partnerséget, pályázat megvalósítást, programban való részfeladatokat, szaktanácsadást, tanácsadást, javaslattevést. Programokban vállalunk megvalósítást, együttműködést, társulást.

Pályázat általi forrásteremtés a jó ügyekért: pályázati együttműködésünk révén anyagi bázist, eszközt, humán erőforrást, szaktudást, tapasztalatot, partnerséget szerezhet. Működjünk együtt a siker érdekében! Vegyünk részt együtt egyesületi pályázatokban, alapítványi pályázatokban, városi, önkormányzati pályázatokban EU-s pályázatokban, pályázati programokban.

EU-s pályázat, pályázatírás és projekt együttműködés a hazai és a határon túli társadalmi szervezetek (egyesületek és alapítványok), intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok és vállalkozások bevonásával.

Miben működhetünk együtt?! EU -s pályázatok, pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás, pályázatírás, vállalkozásfejlesztési pályázat, alapítványi pályázat, egyesületi pályázat, önkormányzati pályázat, mezőgazdasági pályázat, energiatakarékossági pályázat, eszközbeszerzési pályázat, egyéb forrásteremtési pályázatok.

Pályázati támogatás, forrásszerzés, finanszírozás partnerségben

• Gyermekszegénység

GyermekszegénységA 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka, azaz 130.000 gyerek él szegénységben. Közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Sajnos egyre többen napi megélhetési gondokkal, élelmezési vagy lakhatási problémákkal küszködnek. Nem csak a dohányos vagy alkoholizmussal küszködő szülők gyermekei nélkülöznek. A hátrányos helyzetű gyerekek csak álmodhatnak az itt felsorolt öt dologról.

• Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.

• A vak ember kéreget

A vak ember kéregetVak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: Vak vagyok. Kérem, segítsenek! Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár forintot, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: - Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam. - mondta, majd mosollyal az arcán távozott.

• Fogyatékos emberek Magyarországon, a fogyatékosság kezelése

A fogyatékos emberek alkotják a társadalmi kirekesztõdés veszélyének leginkább kitett csoportokat, a munkaerõ-piaci részvétel lehetõsége tekintetében helyzetük különösen hátrányos. Noha a fogyatékos emberek jogaira és esélyegyenlõségére vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak az integrációra, a védett foglalkoztatásban való részvételük mellett azonban munkaerõ-piaci jelenlétük marginálisnak tekinthetõ.

• Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!

Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!Egyszer, ha már elérhetetlen
    távolságban leszek tőled fiam
    és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
    nem hagyva magad körül porszemnyi
    emléket sem, mi rólam mesél,
    jusson eszedbe gyermekkorod
    mosolygó napjai.
    Láss magad előtt egy képet,
    ahol ketten állunk, te meg én...

• Védõnõi szûrõnapokat támogattunk

Rendszeresen támogatjuk a védõnõi szûrõnapokat... A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

Jelen támogatás célja, hogy segítsük megelõzni az esetleges problémákat, betegségeket. Sajnos az állandó kontrollra nincs mindenkinek lehetõsége, 1-1 szûrésen több száz vegyes szûrõvizsgálat kerül elvégzésre.

• A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnerei

A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnereiA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta közhasznú, tevékenysége során évente tízezernél többször segít. A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális tevékenységünk támogatásával segítőink részt vesznek az olykor életmentő tevékenységekben. Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató csapatunk ha kell beteg gyerekek gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, élményt teremt, ifjúságot segít, tehetségeket támogat. Az alapítvány normatív támogatástól mentes, fontos feladatokat old meg. Minden segítő - támogató felajánlását köszönettel fogadunk.

• Nálatok vannak-e Állatok?!

Projektmenedszerként segítjük az állatvédõk munkáját

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Szeged városban a lakosság által tartott háziállatok kapcsán 2012 októberében reprezentatív felmérést végez, környezettudatosságot segítõ kiadványokat oszt, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendõrséget szervez. A program a Szeged Megyei Jogú Város „Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” programon belüli mini projekt, melynek célja az élhetõbb város megteremtése.

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.