• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

Kapcsolatfelvétel: info[kukac]matrixalapitvany.hu

I. Sikeresen indulna pályázaton, ehhez megbízható, sikeres projektpartnerre van szüksége? Pályázatok révén forrásteremtéssel lenne sikeresebb? Keresse alapítványunkat a info[kukac]matrixalapitvany.hu címen.

II. Már meglévő (nyertes) pályázathoz keres megbízható, innovatív, agilis együttműködő partnereket?

Országon belüli és nemzetközi tevékenységében is jó partnerre talál együttműködésünk révén.

III. Ön pályázatíró és szabad kapacitásával közhasznú - sikeres nonprofit szervezetek programjaiban forrásteremtéssel venne részt?

Várjuk önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, intézmények, nonprofit / forprofit közösségek jelentkezését sikeres EGYÜTTMŰKÖDÉS céljából.

Kontakt e-mail címünk: info[kukac]matrixalapitvany.hu - ide küldje el röviden együttműködésünk kapcsán elképzelését, tervét!

turizmus, partnerség, pályázat, forrásteremtésTurisztikai együttműködés

Részt vállalunk települések, turisztikai központok, intézmények, közösségek, szerveződések idegenforgalmi tevékenységének sikereiben. Vállalunk projektet, folyamatok tekintetében komplett feladatokat és rész tevékenységeket. Tegyük közösen ismertebbé beruházását, szolgáltatásait, hatékonyabbá turisztikai vállalkozását! A siker közös úton haladva elérhetőbbé válik!

forrásteremtés betegségmegelőzés, egészségtudatosságEgészségmegőrzés, betegség-megelőzés
    Együttműködésben az egészségért! A legtöbb egészségügyi problémát meg lehetne előzni, de erre legtöbbször sokunk csak későn ébred rá. Ezért is fontos, hogy a betegség-megelőzésben közös erővel hordozzunk terheket. Működjünk együtt egészség-megőrzési, betegség-megelőzési akciók, kampányok, figyelemfelhívó, tájékoztató, prezentációs programok lefolytatásában!

sport, pályázat, forrásteremtésSporteseményben való együttműködés
    Sporteseményt szervez? Egészségtudatosságot népszerűsítő feladatokban érdekelt? Tömegsport mozgalmár? Oktatási intézményben szervez programot? Segítjük sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a forrásteremtésben, projekt megvalósításban, a kitűzött célcsoportok elérésében! Érjük el közösen a sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a fenntarthatóságot, a sikert!

forrásteremtés szociális programokraSzociális - családsegítő programok, gyermekvédelmi együttműködés
    Együtt csodákra vagyunk képesek! Napjainkban egyre többen szorulnak segítségre, támogatásra problémáik megoldásához. Emberek nélkülöznek, gyermekek éheznek, életek válnak kilátástalanná. Indítsunk közös programokat, hogy jobbá és könnyebbé tegyük embertársaink életét. Szervezzünk közös erővel szociális, prevenciós, gyermekvédelmi akciókat az élhetőbb világért!

drog prevenció, alkoholizmus, függőség, megelőzés, forrásteremtésDrog, alkohol, egyéb szenvedélybetegségek kapcsán prevenciós programok
    Életünk során (legtöbbször akaratunk ellenére) számos negatív külső hatás / esemény érhet bennünket. Közösségünket, társadalmunk egészét együttes erőfeszítéssel tehetjük erősebbé, ellenállóbbá, káros dolgoktól mentessé. Szervezzünk közös munkacsoportot, szerezzünk együtt forrást annak érdekében, hogy céljainkat a legnagyobb hatékonysággal meg tudjuk valósítani!

forrásteremtés hagyományőrzásre, kultúráraKulturális programok, hagyományőrzés
    Értékteremtés együttműködésben! Szerezzünk forrást együttműködésben a sikerért! A maradandó élmények, a közös értékek megteremtésében együttes erővel sokszínűbb, komplexebb programokat tudunk létrehozni. A hasznos és élménydús szabadidős tevékenységek fejlesztik a célcsoport készségeit, képességeit, a társadalmi értékmegőrzést. Közösen a célok eléréséért!

bűnmegelőzés, pályázat, forrásteremtésBűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági, baleset-megelőzési együttműködések
    Napjainkban biztonságba lenni nem alapvető állapot. Szerezzünk közösen forrást a jobb környezeti - társadalmi állapot kialakításáért. Együttműködésünk révén a bűncselekmények, a (közlekedési) balesetek elkerülése érdekében közös projektek kialakítása által törekvésünk sikeresebb lehet! Egységben az erő, közös erőfeszítéssel többet tehetünk a célok elérése érdekében.

forrásteremtés ipari, mezőgazdasági teendőkreGazdaságélénkítő, mezőgazdasági, ipari fejlesztő programokban együttműködés
    Az egyéni, a közösségi boldoguláshoz nélkülözhetetlen a gazdasági, ipari folyamatok fenntartása, fejlesztése. Együttműködésünk révén az innovatív fejlesztési tervek gyakorlati megvalósítása, a munkaerő-piaci fejlesztések, a gazdaságot élénkítő mechanizmusok válnak könnyebbé. Teremtsünk együttműködés révén fontos programokhoz anyagi és materiális forrást!

forrásteremtés természet, környezet védelemreKörnyezet-és természetvédelmi együttműködések
    A környezetünk védelme, a természet megóvása közös feladatunk. A vízvédelem, a levegő tisztasága, az energia felhasználás, az élő és élettelen környezet, a háziállatok védelme, a környezettudatosság, az ismeretterjesztés közös ügyünk. Hozzunk létre közösen környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítő, probléma megoldó akciókat, programokat!

pályázat oktatási programokraPályaválasztási, karrier, életvezetési programokban való együttműködések
    Tanuljunk, tanítsunk együtt! Szervezzünk közösen segítő, tájékoztató, fejlesztő programokat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő hivatást, hogy aktív és hasznos szereplője legyen a társadalmi, gazdasági folyamatoknak! Közös erővel létrehozhatjuk, hogy a társadalom tagjai egy élethosszig tartó folyamat részeseként ismereteket szerezhessenek. indítsunk közösen jótékony programokat!

Szervezet: Mátrix Közhasznú Alapítvány (alapítva 2003-ban)
    Elnök: Dudás Zsanett Ildikó
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem.
    Adószám: 18464654-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20489094
    Tevékenységeket bemutató oldalak:
    0 Centerke Adományozó Központ
    0 Gyermekmentő Steril Ház
    0 Mátrix Közhasznú Alapítvány
    0 Letudok Szokni
    0 Letudok Fogyni
    0 Nembeteg!
    0 Baba-Mama-Apa Magazin
    0 Mátrix Facebook Oldal

Szervezet: Orpheus Állatvédő Egyesület (alapítva 1999-ben)
    Elnök: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.
    Adószám: 18472273-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20510350
    0 Ebangyal - Gazdikereső
    0 Állatrendőrségért Mozgalom
    0 Állatbarát Web Kuckó
    0 Orpheus.hu
    0 Orpheus Facebook Oldal

Szervezet: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány (alapítva 2007-ben)
    Elnök: Fődi Brigitta
    Fő tevékenységi körök: életmód, egészségvédelem, gyógyítás, szociális,...
    Adószám: 19560540-1-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10700062-48244909-51100005
    0 Karitáció Weboldal
    0 Bohócdoktor Magazin
    0 Karitáció Facebook Oldal

Szervezet: Angyali.hu Alapítvány (alapítva 2013-ban)
    Elnök: Rácz Anett
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem, térsadalmi feladatok (kutatások, statisztikák, egyebek).
    Adószám: 18516995-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20565910
    0 Angyali.hu Weboldal
    0 Angyali.hu Facebook Oldal

Cég: Serweb Kft. (alapítva 1998-ban)
    Ügyvezető: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: PR, kommunikáció, szakmai programokhoz kapcsolódó nyilvánosság,...
    Adószám: 23279382-2-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10702040-66363820-51100005
    0 Serweb Kft. Weboldal
    0 Serweb Kft. Facebook Oldal

Pályázatírásban, partnerségben, közös programokban működjünk együtt!

Pályázatok, pályázati programok kapcsán magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel (alapítvánnyal, egyesülettel, egyházzal), nonprofit szervezetekkel, cégekkel, önkormányzatokkal, egyéb csoportokkal - közösségekkel vállalunk együttműködéseket. Cél, hogy jótékony és építő programjaink partnerek és források révén sikeresebben tudjanak megvalósulni. Pályázatokban vállalunk pályázatírást, projekt és program partnerséget, pályázat megvalósítást, programban való részfeladatokat, szaktanácsadást, tanácsadást, javaslattevést. Programokban vállalunk megvalósítást, együttműködést, társulást.

Pályázat általi forrásteremtés a jó ügyekért: pályázati együttműködésünk révén anyagi bázist, eszközt, humán erőforrást, szaktudást, tapasztalatot, partnerséget szerezhet. Működjünk együtt a siker érdekében! Vegyünk részt együtt egyesületi pályázatokban, alapítványi pályázatokban, városi, önkormányzati pályázatokban EU-s pályázatokban, pályázati programokban.

EU-s pályázat, pályázatírás és projekt együttműködés a hazai és a határon túli társadalmi szervezetek (egyesületek és alapítványok), intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok és vállalkozások bevonásával.

Miben működhetünk együtt?! EU -s pályázatok, pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás, pályázatírás, vállalkozásfejlesztési pályázat, alapítványi pályázat, egyesületi pályázat, önkormányzati pályázat, mezőgazdasági pályázat, energiatakarékossági pályázat, eszközbeszerzési pályázat, egyéb forrásteremtési pályázatok.

Pályázati támogatás, forrásszerzés, finanszírozás partnerségben

• A gombás fertõzés gyakori betegség

A láb gombás fertõzése az egyik leggyakoribb bõrgyógyászati panasz. Fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozhatják. Legtöbbször a lábujjak között, a talpon jelentkezik hámló, viszketõ, hólyagos kiütések formájában. Súlyosabb esetekben átterjedhet a körmökre is, illetve feltûnhet a test egyéb hajlataiban, hónaljban, combtõnél is. Megelõzni egyszerûbb, a kezelése olykor igen hosszadalmas és a fertõzés hajlamos a kiújulásra.

• A kleptománia egy kényszerbetegség

Az internetfüggõség, a szexaddikció és a kleptománia egy kalap alá való, hiszen mindegyik kényszerbetegség, melyek súlyos személyiséget károsító függõséget alakítanak ki az emberben. A kábítószerezésen, alkoholizmuson és a dohányzáson kívül beteges méreteket öltött mára a fentieken kívül játékszenvedély, a videófüggõség vagy éppen a vásárlási kényszer.

• A globális felmelegedés természeti okai

A felmelegedési spirált a pozitív visszacsatolások okozzák. A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja az üvegházhatás miatt közvetlenül felfûti a levegõt, ami magasabb hõmérsékleten több vízpárát vesz fel. Ezzel növekszik a hõelnyelés mértéke is, ami a vízpára további felvételét idézi elõ.

• Nem szégyellni, kezelni kell a fejtetût

A fejtetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni, hanem kezelni kell – hívta fel a figyelmet egy iskolai védõnõ. A tanévkezdéssel indul a „tetûvadászat" az intézményekben, a gyerekeket rendszeresen ellenõrzik.

Hiába szûrik ki az ilyen diákot az iskolában, ha otthon nem foglalkoznak az apró élõsködõ jelenlétével.

A tanévkezdéssel minden évben startol a tetûvadászat az iskolákban, óvodákban, bölcsõdékben is.

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Érdektelenség van

Érdektelenség vanÉrdektelenség. Rengetegen megélik, hogy nem számíthatnak a környezetükben lévő emberekre. Még a bajba jutottak mellett is csak elsétál a tömeg, nem segítenek. Nem figyelnek egymásra az ismerősök, a munkatársak, de még a rokonok sem. Már a szomszédjukban élőket sem ismerik a legtöbben. Gyakori probléma, hogy még a legjobb barátod, vagy a párod részéről sem érzed a valódi törődést. Ha mégis találsz valakit, aki valóban figyel rád, érdekli és érti is, amit mondasz neki, vigyázz rá és becsüld meg nagyon! Ritka kincs...

• Bence gyógyulásnak indult!

Bencét a kemoterápiás kezelése óta rendszeresen támogatjuk. A család élelmezésébe, a mindennapjaik könnyebbé tételében segédkezik a MÁTRIX Alapítvány. A nehéz kezeléseken átesett pici örömünkre fejlõdik, gyógyul! HURRÁ!

• Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adomány

Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adományNe dobd a szemétbe: egy megmaradt fél adag főtt étel valakinek a túlélést jelentheti. Egy szikkadt zsömle valakinek már szemét, másnak pedig a reggelit jelenti. Ünnepek idején dőzsöl a lakosság, ilyenkor különösen nagy az élelmiszerpazarlás, de kis odafigyeléssel ez megelőzhető, sőt, rengeteg rászoruló asztalára varázsolhatunk reggelit, ebédet és vacsorát. Látogassuk meg a rászoruló szomszédokat, kopogjunk be hozzájuk bátran. Adjuk oda szeretettel azt az ételt, ami nekik még jól jön. Szeretetláda a nagyvárosokban segíti a rászorulókat, de egyre többet hallani visszaélésekről. Figyeljünk oda, mert dézsmálják a szeretet ládákat.

• Az NCA támogatásával sikeres a Mátrix Szociális Osztóhely projekt

A Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-CV-10-D-0152" pályázati program támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó szociális segítõ munkáját.

A program révén hatékonyabbá vált az adományok begyûjtése, raktározása, tárolása, szállítása, és a rászorulók részére való eljuttatása is.

Az alapítvány weblapján a programokról rendszeresen tájékozódhatnak a nagyérdemû lakosság.

• Ez a házasság, szent kötelék

Ez a házasság, szent kötelékA diáklányok a parkban a fűben ülve készültek a másnapi órákra. Nem messze tőlük két férfi ült le a padra, kezükben egy sakk készlettel, de játék helyett beszélgetni kezdtek az életről, a feleségeikről. Percekkel később mindkét lány könnyekben tört ki, és nagy leckét tanult a szerelemről.

A két éltes férfi régóta nem látta már egymást, ezért sakkozás előtt elmesélték egymásnak az elmúlt éveket. Mindketten beszéltek a feleségükről is, de amikor a második kezdett a történetébe…