• Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi Alapítványt

Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi AlapítványtA bionika olyan új, több szaktudományt átfogó tudományág, amelynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba. A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetősége figyelemmel kíséri a bionika technológiát, így nagy örömmel fogadta, hogy létrejött a Bionikus Mozgásszervi Alapítvány. Az innovatív alapítványi célokat támogatjuk, a szervezet működését szerteágazó formában segítjük. Ennek érdeklében 2015-től együttműködési megállapodást kötött a két szervezet, hogy a sikeres működést segítse.

A Bionikus Mozgásszervi Alapítvány célja, hogy segítse azokat a mozgáskorlátozott személyeket, csoportokat, akik amputáción vagy idegi károsodáson estek át és új végtagokat szeretnének életük jobbá tétele érdekében kapni.

Az alapítványról bővebben: www.bionikusalapitvany.hu

• A sport beépítése a gyermek életébe

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvezõ hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára.

• Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!

Bennünket is körülvesz ez a csendes tragédia!A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti. - Kedves Gyermeknevelő Testvérek! Annak idején Kopp Mária, magyar orvos, pszichológus, a „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője egy magán beszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, s nem is az atombombától, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Képtelenség és felfoghatatlan! Van megoldás? Mi a teendő?! Hogyan lehetne pozitív irányban változtatni a dolgok menetén?!

• Pihentető praktikák a nyári kánikula idejére

Pihentető praktikák a nyári kánikula idejéreA nyári kánikula idősek és fiatalok számára is nagy terhet jelent. Nappal kimerültség, éjjel van, hogy csak forgolódunk az ágyban, a fülledt melegben még aludni sem tudunk rendesen. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, másnap nyűgösen, fáradtan ébred, s ez az egész napját megbélyegzi. Ám gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan országok, ahol mindig ennyire meleg van. Ezért is találták ki az ilyen helyeken az úgynevezett szieszta időszakot, amikor bezárnak az üzletek tíztől, délután kettőig, hogy ezekben a nagyon meleg órákban az ember pihenhessen kicsit.

• Fogyatékos emberek Magyarországon, a fogyatékosság kezelése

A fogyatékos emberek alkotják a társadalmi kirekesztõdés veszélyének leginkább kitett csoportokat, a munkaerõ-piaci részvétel lehetõsége tekintetében helyzetük különösen hátrányos. Noha a fogyatékos emberek jogaira és esélyegyenlõségére vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak az integrációra, a védett foglalkoztatásban való részvételük mellett azonban munkaerõ-piaci jelenlétük marginálisnak tekinthetõ.

• Tavasz: ébrednek a kullancsok és a többi parazita

Vizsgáljuk át ruhánkat séta után!

Amikor tavasszal egyre jobb az idõ, a hõmérséklet emelkedésével az emberre is veszélyt jelentõ vérszívó kullancsok egyre nagyobb számban vannak jelen a környezetünkben. A hiedelmekkel ellentétben nem csak erdõben, de kiskertben vagy a panelházak zöldövezeteiben, tóparton, játszótéren is elszenvedhetjük a paraziták csípéseit. Egyre gyakoribb, hogy egy egyszerû kullancscsípés által komoly betegségeket lehet elkapni, éppen ezért érdemes megelõzni a bajt.

• A szegénység Magyarországon

Jelentõs az egyszülõs családok aránya (nõi egyszülõs). Megnõtt a tartós munkanélküliek száma. Nõ a hajléktalanok száma (Budapesten a legtöbb). Szalai Júlia megkülönbözteti a szegénységet az elszegényedéstõl. Elszegényedés szélesebb társadalmi kört érint. A fekete gazdaság megélhetést biztosít, ezek tették lehetõvé a falusi infrastruktúra fejlõdését, magánlakások építését valamint a háztartások modernizálását.

• Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünkÖrökmozgó, szorgalmas kollégát keres alapítványunk programszervező, pályázatíró, marketing és egyéb kapcsolódó feladatokra. Megnövekedett feladataink ellátásához 2 fő munkatársat keresünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős jótékonysági, szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Új munkatársunk a szegedi irodánkban végzendő tevékenységével ennek sikerét segíti elő.

• A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnerei

A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnereiA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta közhasznú, tevékenysége során évente tízezernél többször segít. A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális tevékenységünk támogatásával segítőink részt vesznek az olykor életmentő tevékenységekben. Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató csapatunk ha kell beteg gyerekek gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, élményt teremt, ifjúságot segít, tehetségeket támogat. Az alapítvány normatív támogatástól mentes, fontos feladatokat old meg. Minden segítő - támogató felajánlását köszönettel fogadunk.

• Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

Rászoruló gyermekeket vár A JátékkészítőA Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó TulipánTündér Produkciós Iroda felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a "mese".Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat.

• Helyes táplálkozás gyermekkorban

A nyári szünidõvel kiváló alkalom nyílik arra, hogy a szülõk megreformálják gyermekeik és a család táplálkozását, életmódját. Bár ekkor rengeteg zöldség, gyümölcs van a piacon és a szabad levegõn végzett sportnak sincs akadálya, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szünidõ alatt a gyerekek csak tovább híznak. Sokan nem megfelelõ információk és tévhitek alapján alakítják gyermekeik étrendjét, ami helytelen zsírfogyasztás révén nem megfelelõ minõségû táplálkozáshoz, esetleg hiányállapothoz vezet.