bohócdoktor vizit szja 1%
  • Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági Mikulás

Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági MikulásÖrömmel telt gyerekek és családtagjaik hosszú kígyózó sorokban várták a szegedi Széchenyi téri karácsonyi vásárban a jótékonysági Mikulás érkezését. A Mikulás jött, majd 5 órán át ezer rászoruló gyermek kapott tőle bőségesen megtöltött Mikulás ajándékcsomagot. A legrászorultabb gyerekek kiválasztásában a védőnői szolgálat munkatársai és iskolák-óvodák szakemberei segédkeztek a Mátrix Közhasznú Alapítványnak és a Karitáció Alapítványnak. A csomagok összeállításában az iskolai önkéntesek is segédkeztek, ami dupla öröm volt az alapítványnak.

• Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!Gazsó Dia másfél éves, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. A látáskárosodás, agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró segítség ÉLETET ment.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• 2013. évi értékelő, összefoglaló

2013. évi értékelő, összefoglalóA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013-ban az egyre elnehezedő gazdasági helyzet ellenére is több ezer egyént, családot, intézményt, csoportot támogatott. A Centerke Adományozó Központ helyiségeiben, piacokon, nehéz helyzetben lévőkhöz személyesen eljutva ruhát, cipőt, játékot, könyvet, bútorokat, életminőséget segítő használati tárgyakat juttatott, Osztottunk tűzifát, bohócdoktorkodtunk, élménypedagógiás mesedoktor programot vezettünk, sterilházat működtettünk, kulturális és fejlesztő programokat vezettünk, táborozást segítettünk.

• Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a Centerkéből

Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a CenterkébőlTélen kisgyermekes családok és egyedülálló idős rászorulók keresik fel legfőképpen a Centerke Adományozó Központot segítségért. Az ingyenesen válogatható ruha és cipő sokszor életmentő a támogatottaknak, hiszen a kihűléstől és a megfagyástól menti meg az embereket az önzetlen segítség. Együtt többet tehetünk, így a Centerkét működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) kabátjaikat, téli cipőiket, sálat, kesztyűt a Szeged, Roosevelt tér 5. címre, a Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.