2020.12.02. - Melinda, Vivien

Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt!
Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.
Az asszony és a gyerekek az iszákos és szenvedélybeteg apától külön élnek. Józsika (becenevén Topika) esélye az éber kómából való gyógyuláshoz megvan, de az idõ múlásával ez egyre kevesebb. A család lakhelye most egy anyaotthon pici szobája. A rettentő körülmények melletti alacsony jövedelmükből a legszükségesebb dolgokra telik csak.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány eddig ruhákkal, élelmiszerekkel, kórház és a lakhely közötti utazási költségtérítéssel támogatta a jobb sorsra érdemes családot. Az alapítvány szeretné a gyerekek élelmezését, iskoláztatását, az anyaotthonból való kikerülését támogatni, melyhez a lakosság támogatását is kéri. Aki rendelkezik az 1, 6,7,10, 13 éves gyerekek számára még használható ruhákkal, iskolatáskával, tartós élelmiszerrel, fejlesztő és kikapcsolódást segítő játékokkal, az az alapítványon keresztül eljuttathatja a családnak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány számlaszámára történő befizetéssel (OTP.11735005-20510350) is segítheti a család gondjainak rendezését. Befizetéskor a közleménybe írják be: "Topika", így a befizetés teljes egésze a fiúcska megsegítésére fordítódik.

Krisztina gyermekei létéért minden erejét megfeszítve küzd. A problémák ellenére az anyuka az egészséges szellemi és fizikai fejlõdést tartja legfontosabbnak. Topika az éber kómában is igényelné a család mindennapi életéből érkező ingereket, jelenleg a picihez a mindennapi kórházi utazgatás bénító megterhelést jelent a családi kasszának. Ha lenne egy hely, ahol a nagycsalád együtt nyugalomban élhetne, Krisztina és a gyerekek számára az jelenthetné a legnagyobb boldogságot. Topika gyógyulásához a jobb lét pedig egyenesen létfontosságú.


A baleset előtt Józsi (Topika)


A Család Topi nélkül
bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!
Mátrix Közhasznú Alapítvány (OTP): 11735005-20510350
Adó 1%:  18472273-1-06
Évente több tízezer gyermek és család számára jut el a segítő adomány, köszönjük!

gyermekmentés, családsegítés, adó egy százalék, 1+1, adó